Daha belli degilsonuc ne beyler iade mi oldu satıcı herhangi bir dönüş yaptımı
Ben senin gibi birini hatırlamıyorum.Seni şimdi hatırladım, kurallara uymadın diye replemiştim ve ceza almıştınız. Bu üslubunun sebebi kuyruk acısı olmalı...
ben maaşımı kuruşu kuruşuna alırken nasıl hata yapmıyorsam o da hata yapmayacak yaparsa onun sorunu iş ona göre değilse bıraksın işi ki zaten bu konular tüketiciyi de ilgilendirmezSen maaşını nasıl kurşu kuruşuna alıyorsan onu satan adam da kuruşu kuruşuna alacak. Sana kimse onu zorla satmıyor veya seni kimse zorla çalıştırmıyor!!!
Yazdıklarını tekar baştan okumanı istiyorum okurken ben utandım belki nasıl bir yamayam fırsatçı olduğunu kendinde görürsün. Bu ülkenin gelişmesinin tek sebebi sizin gibi insan olamayan insanlar.
Öyle olmuyor hocam. Provizyondan düşünce limit yerine geri geliyor. Sanki hiç işlem yapmamışsın gibi.Birde şöyle düşün farzetki adam taksitle aldı kartı. Ama iptal edildiği için geri ödeme yine taksitle olacak. Adamın limiti boş yere bloke oldu. Hata kişiyi bağlar. Ben olsam sonuna kadar gider şikayetimi ederim. Tüketici bu durumda haklıdır. Gördüğü fiyat üzerinden alışveriş yapar eğer o fiyata aldı ise hakkıdır yasal yoldan hak elde etmelidir
Hocam yine de firmanın sorumluluğunda. Ayrıca dediğiniz gibi o çalışan işinden olursa da güzelce tazminatını da alır.Sizin atladığınız bi detay var. Bi ürün fahiş fiyattan satılıyorsa bu fiyatı yazması için yukardan talimat gidiyor orada çalışanlara. Bir ürün 37.000 olacakken 3700 lira olursa bu tamamen orada çalışan hatası olur, ve o kişiyi işinden bile edebilir. Siyahla beyazı, eşşekle öküzü, sarıyla laciverti karıştırmayın. Bi ürünü yanlış fiyattan ucuza almanız firmaya değil, orada fiyatları giren çalışana dert olur. #AliKoçİstifa
İş Kanunu M.25/2-I "ı) İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyerinin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması." eğer çalışan kişi 30-40 bin TL arası maaş almıyorsa asgari ücret ya da 30 bin altı maaş alıyorsa işveren haklı sebeple fesh edebilir ve bu sebeple fesih yapılırsa işçi tazminata hak kazanamaz. Tabi bu bir varsayım işverenin bunu yapıp yapmayacağı belli değil.Öyle olmuyor hocam. Provizyondan düşünce limit yerine geri geliyor. Sanki hiç işlem yapmamışsın gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam yine de firmanın sorumluluğunda. Ayrıca dediğiniz gibi o çalışan işinden olursa da güzelce tazminatını da alır.
Arkadaşlar bilmediğiniz şeyler konusunda atıp tutmayı ne kadar çok seviyorsunuz. TBK m.30 "Sözleşme kurulurken esaslı yanılmaya düşen taraf, sözleşme ile bağlı olmaz." TBK m.31 de ise esaslı yanılma halleri "- Özellikle aşağıda sayılan yanılma hâlleri esaslıdır:1. Yanılan, kurulmasını istediği sözleşmeden başka bir sözleşme için iradesini açıklamışsa.2. Yanılan, istediğinden başka bir konu için iradesini açıklamışsa.3. Yanılan, sözleşme yapma iradesini, gerçekte sözleşme yapmak istediği kişiden başkasına açıklamışsa.4. Yanılan, sözleşmeyi yaparken belirli nitelikleri olan bir kişiyi dikkate almasına karşın başka bir kişi için iradesini açıklamışsa.5. Yanılan, gerçekte üstlenmek istediğinden önemli ölçüde fazla bir edim için veya gerçekte istediğinden önemli ölçüde az bir karşı edim için iradesini açıklamışsa. Basit hesap yanlışlıkları sözleşmenin geçerliliğini etkilemez; bunların düzeltilmesi ileyetinilir." sayılmıştır. 5. durumda sayılan hal bu duruma girer çünkü basit hesap yanlışlığı değil %80-90'ın üstü bir hesap yanlışlığı söz konusu dolayısyla satıcı da esaslı yanılma söz konusu ve sözleşme ile bağlı olmaz. Ancak satıcı kendi isterse ürünü yollamakta tabi ki özgür yollamazsa THH'den bir sonuç çıkması imkansız.İncehesap'a acımayın. 3699TL iade ederse thh ya başvur güzel bir dilekçe yaz alırsın.
Yasada 1/45 diye bir madde yok ki belli ki thh ya görevini yapmıyor ya da firmadan rüşvet almış, ben olsam bu kararın üzerine mahkemeye basit bir dilekçeyle dava açardım söke söke alırdım.Maalesef ürün fiyatının yanlış hatırlamıyorsam 4/1 altında olunca vermiyor. Daha önce hep bu konulardan defalarca ret yedim.
Daha önceki kararlardan birini alta koydum inceleyebilirsiniz.
niye yüzü kısarsın fiyat etiketinde 3700 TL yazmasalarmış o zaman, cuma indirimleri kampanya altına satılıyor sonuçta37.000 TL lik kartı 3700 TL ye aldım vermediler diye mahkemeye yüzün kızarmadan çıkabilirsen sorun yok.