4 aylık antrenman deneyimim

Reaksiyon skoru
100
Tam olarak 4 ay önce Ağırsağlam 5x5 programına başladım. Başlangıç ağırlıklarım; bench press 57kg, Squat 70kg, deadlift 80kg idi. 4 ay boyunca sadece 3 antrenman kaçırdım. Kalorime çok dikkat etmedim ancak tavuk, kıyma, balık gibi kaliteli proteinlerle beslendim aynı zamanda karb ve yağı da kaliteli besinler tercih ettim ve hiçbir şekilde abur cubur, fastfood yemedim. Tek eksiğim sırt çalışırken bir kaç kere hareket değiştirmem oldu o yüzden sırtım diğer bölgelerime göre daha az gelişti bu yüzden row 75kg de kaldı. Şuan ki güncel ağırlıklarım ise şöyle; Bugün bench presste 112kg pr aldım diğer hiçbir harekette pr denemedim, squat 135kg 10 tekrar , deadlift 130kg 5 tekrar, overhead press te 60kg 5 tekrar gibi gayet tatmin edici sonuçlar elde ettim ve 4kg dan fazla kas kütlesi koydum. Şimdiyse Ağırağlamın 3x5 programıyla devam edeceğim. Size tavsiyem; Bench 100 kg nin , squat 120kg nin altındaysa 5x5 yapmanız en hızlı kas gelişimini ve güç artışını 5x5 ile sağlayacaksınız. Bu sporu doğal olarak yapıyorsanız haftada 4 günden fazla ağırlık kaldırmak, biceps için 3 ayrı hareket yapmak gibi şeyler hiç mantıklı değil. 5x5 bilinenin aksine güç antrenmanı değildir, 5x5 kasın alasını yapar, 5x5 ve 3x5 ile temel atan biri herhangi bir antrenman programın uygulayabilecek güce ve bilgiye sahiptir. Hayatta bir çok şeyde olduğu gibi bu konuda da bir doğru yok birden fazla var. Benim burada amacım spora yeni başlayacak olan, uzun süredir antrenman yapmasına rağmen çok fazla yol alamamış olan kişilere yol göstermek. Ben 4 aydır ağırlık kaldırmıyorum 4 aydır bilinçli ağırlık kaldırıyorum yoksa 2020 den beri ara ara spora gittim geldim ama hiçbirinde böyle verim almadım. Umarım birileri bu yazdıklarımı okuyup verim alır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,881
Üyeler
186,807
Son üye
intermilan
Geri