Nereden çıktı bu düşünce acaba? Eğer Cl CAS ras değerleri yükselmiyorsa tabikide yükselecek performans.3800 ustu ram aldigin surece performansin dusucek
Bence onun yerine 32 gb 3600 mhz cl18 yada c16 alabilirsinÜzüldümCL değeri kurtarmıyor mu
Ryzen bellek kontrolcülerinde 1:1 mod harici kullanım ciddi performans düşüklüğüne yol açabiliyor. APU olmayan Ryzen'lerde ise 2000FCLK görmek epey zordur. Dolayısıyla FCLK: DRAM oranını 1:1'de tutmak için 4000MHz RAM fazla gelecektir, çalıştırmak için 2:1 moda geçerse performans düşer veya 1:1 için zorlarsa stabiliteyi bozar.
Buyur.
b550 var adamda bu demek oluyor ki ryzen 5xxx ya ya ryzen 3xxx 2xxx ya da 1xxx var demektir. En iyi IMC ryzen 5xxx olduguna gore. Apu haric 3800 ustune cikamiyor kontrolcu. O yuzden 3800 den yukari cikmak sacmaNereden çıktı bu düşünce acaba? Eğer Cl CAS ras değerleri yükselmiyorsa tabikide yükselecek performans.
Yo çıkabiliyor.b550 var adamda bu demek oluyor ki ryzen 5xxx ya ya ryzen 3xxx 2xxx ya da 1xxx var demektir. En iyi IMC ryzen 5xxx olduguna gore. Apu haric 3800 ustune cikamiyor kontrolcu. O yuzden 3800 den yukari cikmak sacma
attigin videodaki cpu 7900x knk asdasdas intel cpularin imcleri zaten daha iyi oldugu icin daha yuksek frekanslara cikabiliyorlar
Buyur.
zuababababaNereden çıktı bu düşünce acaba? Eğer Cl CAS ras değerleri yükselmiyorsa tabikide yükselecek performans.
b550 var adamda bu demek oluyor ki ryzen 5xxx ya ya ryzen 3xxx 2xxx ya da 1xxx var demektir. En iyi IMC ryzen 5xxx olduguna gore. Apu haric 3800 ustune cikamiyor kontrolcu. O yuzden 3800 den yukari cikmak sacma
O zaman benim söylediğim tamam biraz yanlışlık oldu ama 1:1 oranda onun olduğunu pek bilmiyordum. Açıkçası ben a320 anakartta fclk değeri 1800 üstüne çıkamamıştım. Şimdi sebebini daha çok merak ettim açıkçası.Ryzen bellek kontrolcülerinde 1:1 mod harici kullanım ciddi performans düşüklüğüne yol açabiliyor. APU olmayan Ryzen'lerde ise 2000FCLK görmek epey zordur. Dolayısıyla FCLK: DRAM oranını 1:1'de tutmak için 4000MHz RAM fazla gelecektir, çalıştırmak için 2:1 moda geçerse performans düşer veya 1:1 için zorlarsa stabiliteyi bozar.
ryzen 5 1600 ile 3333 yapabilirsen sanslisin bu arada. 1800 imkansiz otesi gibi bir sey.O zaman benim söylediğim tamam biraz yanlışlık oldu ama 1:1 oranda onun olduğunu pek bilmiyordum. Açıkçası ben a320 anakartta fclk değeri 1800 üstüne çıkamamıştım. Şimdi sebebini daha çok merak ettim açıkçası.
Sonrasında bios pili yoktu elektrikler gidip gelmiş 1800fclk değerine bir daha çıkamadım. 1600 den sonrasına çıkamaz oldu. Dur ben bunun konusunu sorayım gececi arkadaşlar bakar öğleye doğru bakarım bende.