Amd severim ama herkes uzak dur diyor..
Kanka ihtiyaçlara göre ürün alıyoruz. 1080P oynayacağım desen ben sana AMD önerirdim çünkü 1080P'de DLSS beş para etmiyor, ancak 1440p'de DLSS Kalite modunda güzel sonuçlar üretiyor. 2160P'de zaten Nvidia alman en mantıklısı çünkü DLSS muazzam iyi çalışıyor, oyundan oyuna kaliteyi orijinalinden daha net yapıyor frame gen de cabası.
Sırasıyla şu ekran kartlarını kullandım 5700xt --> 6900xt --> 3090 --> 4080 Super.
Beni Nvidiaya geçiren şey FSR'ın 4K'da bile kötü sonuçlar vermesiydi. Hogwarts legacy oyunundan sonra canıma tak etti gidip 3090 ile üstüne para vererek takasladım. Ekran kartı gücüm aynı kalmış olsa bile artık DLSS açabildiğim için performansım kafadan %20 daha fazla oldu. Bu 4070 Super mevzusunda da böyle. 7900XT'de FSR açmayacaksın ama 4070 Superde açıp %20 performans alabilirsin, o zaman performansı 7900xt ile aynı oluyor. Üstüne bir de single player oyunlar için frame gen teknolojisi var ki çok da güzel çalışıyor.
Youtubede birsürü videoda FSR vs DLSS kıyaslamalarını izlediğin zaman sana benzer gelebilirler ama olay hareket ettiğinde patlıyor. DLSS görüntüyü bozmazken FSR'da çok fazla ghosting ve shimmering (parlama) oluyor. Aşağıdaki görüntü 1440P çözünürlükte dengeli modda alınmış bir SS. Kalite modunda açsan görüntü daha da güzel olacak. FSR ve DLSS farkına bakar mısın karakter hareket edince sulu boyaya dönmüş.