Benim niyetim aslında am5 sisteme geçip biraz da ortalama üstü bir işlemci ve anakart almaktı. 22k yapıyor yaklaşık.
Şu an ise ucuz bir am4 anakart ve 5700x3D almaya daha yakınım.
Diğer bir ihtimal de ucuz bir anakart ve 7500f almak.
Bu ucuz anakartlı sistemleri 1 2 yıl kullanmayı ve yükseltme yapmamayı düşünüyorum.
Pahalı anakartı ise yükseltme yapmak üzere alacağım eğer alırsam.
7500f performansına kıyasla 5700x3D biraz daha iyi gibi geldi bana. O yüzden sordum deneyebildiniz mi diye. 7500f performansı iyiyse ucuz anakartla ddr5 yapabilirim.
Benim niyetim aslında am5 sisteme geçip biraz da ortalama üstü bir işlemci ve anakart almaktı. 22k yapıyor yaklaşık.
Bu ucuz anakartlı sistemleri 1 2 yıl kullanmayı ve yükseltme yapmamayı düşünüyorum.
7500f performansına kıyasla 5700x3D biraz daha iyi gibi geldi bana. O yüzden sordum deneyebildiniz mi diye. 7500f performansı iyiyse ucuz anakartla ddr5 yapabilirim.
anakarta biraz fazla para ayırarak işlemci anakart ram ve hava soğutma upgrade yaptım her şey 17k ya geldi aldığım anakart orta segmentin üstü olduğu için bu kadar pahalı oldu am5 geçmek çok daha mantıklı hocam am4 un onu kapalı bence 7500f e geçebilirsiniz.
Bende bu gün 7500f e geçtim. 2k yüksek grafiklerde oynuyorum rust ı. Ama ekran kartım intel arc b580 ve sadece rustta sorun yaşıyorum. Oyun çöküyo donuyo atıyo garip şeyler yaşıyorum. Ama arada oluyo. Fps olarak da dediğim ayarlarda 130 ortalama alıyorım
Hocam ryzen 5 7500f 5800tl yanına colorful b650m battle-ax anakart çek 4480tl şuan. Ram olarak da Kingston 6000mhz 16gb cl36 ram 1885tl ileriye yönelik yatırım olarak daha iyi bi seçenek
anakarta biraz fazla para ayırarak işlemci anakart ram ve hava soğutma upgrade yaptım her şey 17k ya geldi aldığım anakart orta segmentin üstü olduğu için bu kadar pahalı oldu am5 geçmek çok daha mantıklı hocam am4 un onu kapalı bence 7500f e geçebilirsiniz.
İleride yükseltme yapılabilir bir anakart almak ve ddr5'e geçmek mantıklı hocam, ben de öyle düşünüyordum. Fakat şöyle bir şey var, en az 1 yıl daha ekran kartı değiştirmeyi düşünmüyorum. Rust özelinde yükseltme yapacağım için de 7500f tam yeterli gelmiyor, 9600x almayı düşünüyorum. Anakart da MSI B650 Gaming Plus WIFI düşünüyordum. Öyle olunca pahalı oluyor.
Anakart ve Ram'i iyi alsam, işlemciyi 7500f alsam ne olur dedim. O zaman da 21.5K yerine 19k oluyor sadece. Yapmışken işlemciyi de yüksek alırım o zaman dedim. Sonra baktım pahalı 5700x3D mi alsam dedim
5700x3D önü kapalı bir işlemci ve diğer oyunlarda 7500f ile aşağı yukarı aynı fakat Rust'ta daha güçlü. Bir de sadece rust'ta yetmiyor sistemim. Ağır oyunlar oynamıyorum. O zaman da o kadar para vermek yerine ucuza kapatsam mı dedim.
Bu kadar okuduysanız helal olsun size de teşekkürler sağ olun var olun.
Bende bu gün 7500f e geçtim. 2k yüksek grafiklerde oynuyorum rust ı. Ama ekran kartım intel arc b580 ve sadece rustta sorun yaşıyorum. Oyun çöküyo donuyo atıyo garip şeyler yaşıyorum. Ama arada oluyo. Fps olarak da dediğim ayarlarda 130 ortalama alıyorım
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam ryzen 5 7500f 5800tl yanına colorful b650m battle-ax anakart çek 4480tl şuan. Ram olarak da Kingston 6000mhz 16gb cl36 ram 1885tl ileriye yönelik yatırım olarak daha iyi bi seçenek
Hocam şöyle de bir şey var. 7500f işlemciyi yükseltmek isterseniz gidip de 7600x almazsınız. Muhtemelen 7800x3D veya 9700x gibi işlemcilere yükseltmek istersiniz. Belki ileride 10000 serisine.
Öyle olunca anakartı da daha iyi almak gerekiyor. Colorfulun bahsettiğiniz anakartı en fp anakartlardan. Yine de yükseltme düşünüyorsanız bence çok yeterli değil. Ama 7500f için mükemmel.
"Dediğim ayarlar" demişsiniz ama ayar göremedim hocam tekrar yazar mısınız lütfen?
Ekran kartınız rust için yeterli, raminiz biraz düşük. İşlemci de x3D olmadığından mutlaka ram yükseltmesi gerekir, eğer rust çok sorun yapıyorsa.
130 FPS ortalama çok iyi. Kaç kişilik sunucuda hangi durumlarda aldığınızı yazma şansınız var mıdır? Sahilde 130 karakolda 40 olabiliyor ondan korkuyorum. Konum ve sunucu önemli.
Hocam şöyle de bir şey var. 7500f işlemciyi yükseltmek isterseniz gidip de 7600x almazsınız. Muhtemelen 7800x3D veya 9700x gibi işlemcilere yükseltmek istersiniz. Belki ileride 10000 serisine.
Öyle olunca anakartı da daha iyi almak gerekiyor. Colorfulun bahsettiğiniz anakartı en fp anakartlardan. Yine de yükseltme düşünüyorsanız bence çok yeterli değil. Ama 7500f için mükemmel
7800x3D için bence yeterli bi anakart. Daha öncesinde gigabyte h610m kullanıyodum ama aralarında gerçekten inanılmaz bi kalite farkı var. Şuan bütçeniz çıkmıyosa alınacak en iyi anakart. İlerde oyun için x3D bi işlemciye geçileceği zaman yeterli olacağına inanıyorum. Şuan kullanıyorum çünkü almadan önce benim de aynı endişelerim vardı.
"Dediğim ayarlar" demişsiniz ama ayar göremedim hocam tekrar yazar mısınız lütfen?
Ekran kartınız rust için yeterli, raminiz biraz düşük. İşlemci de x3D olmadığından mutlaka ram yükseltmesi gerekir, eğer rust çok sorun yapıyorsa.
130 FPS ortalama çok iyi. Kaç kişilik sunucuda hangi durumlarda aldığınızı yazma şansınız var mıdır? Sahilde 130 karakolda 40 olabiliyor ondan korkuyorum. Konum ve sunucu önemli.
Teşekkürler tekrar. Biraz fazla soru sordum kusuruma bakmayın bir iki soru daha sormak istiyorum.
Ekran kartı kullanımınız %90 üzerine çıkıyor mu? Bir de hiç 1080p denediniz mi, varsa imkanınız müsait olunca kısaca deneyebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler
Teşekkürler tekrar. Biraz fazla soru sordum kusuruma bakmayın bir iki soru daha sormak istiyorum.
Ekran kartı kullanımınız %90 üzerine çıkıyor mu? Bir de hiç 1080p denediniz mi, varsa imkanınız müsait olunca kısaca deneyebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler
Hocam son olarak, sahilde/kıyıda alıyorsunuz sanırım bu değerleri. İç kısımlarda, karlıkta kalabalık yerlerde kaç alıyorsunuz?
1080 önemli değil tekrar denemenize gerek yok. 2k oynarken dikkat etmişsinizdir mutlaka.
Hocam son olarak, sahilde/kıyıda alıyorsunuz sanırım bu değerleri. İç kısımlarda, karlıkta kalabalık yerlerde kaç alıyorsunuz?
1080 önemli değil tekrar denemenize gerek yok. 2k oynarken dikkat etmişsinizdir mutlaka.
En ucuz Gigabyte B550M-DS3H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Gigabyte B550M-DS3H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 3.395,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Bu da işini görür 3kyı biraz geçiyor ama ramler kaç mhz gigabayt almam derseniz asus prime b550 var birde asrock b550 var ben bi ara onu kullanmıştım yani idare edebilicek bi anakart ama asus ve ya gigabayte alsanız daha iyi olur