Neler Yeni

Rehber 7000-12000TL, 2K 144-180Hz monitör tercih rehberi (+240Hz mini rehber eklendi!)

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
bu monitörler ile valorant , cs ve pubg oynanır mı ? 2k olduğu için dezavantaj olur mu ?
bildiğim kadarıyla profesyoneller 1080p 144hz düşük ayarlarda oynuyorlar.
Benim amacım da rakiplerimi en hızlı şekilde fark etmek ve en hızlı şekilde refleks göstermek.
7700xt ya da 7800xt sistem almayı düşünüyorum 2k monitör gerekiyormuş , ne yapmalıyım
Ne beklediğinize bağlı. Normal bir rekabetçi oyuncusu iseniz, hikayeli oyunlar da oynuyor film izliyor ve internette takılıyorsanız 2K olanı almanız çok daha mantıklı. Hem daha iyi görüntü kalitesi alırsınız hem de rekabetçi oyunlar dışındaki oyunlar için darboğaz yaşamazsınız.

Ama tek amacınız bu saydıklarınız ise daha yüksek Hz 1080P ve 24.5, 23.8 inç almak daha mantıklı olabilir.
Tam monitör alacağım gün msi G272QPF E2 10 bin bandına çıkmış, philips de sadece pttawm de satılıyor, nedir bu bahtım benim, pttawm ye de güvenemiyorum sorunlu olduğunda iade süreçleri nasıl bilmiyorum
G272QPF E2 önermedim asla. G274QPF E2'ye bakın.
Valla yazdım birde tekrar stokları açacakmısınız diye böyle cevap aldık; MSI monitör desteği maalesef bitmiştir. Şu an için gördüğünüz güncel fiyat geçerlidir. philips i pttawm den alacak gibiyim bilgisi olan var mı acaba sorun yaşar mıyım ki?
PTTAVM monitör alacağınız son yer olsun. Panel hataları (Sızma, ölü piksel vs.) monitörler arası farktan genellikle daha önemlidir. Dolayısıyla iade/değişim kolay olmalı.

Stoklar Aralık indirimi öncesi kasıtlı kapatılmış olabilir arkadaşlar.

Jiyu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Jiyu
Ne beklediğinize bağlı. Normal bir rekabetçi oyuncusu iseniz, hikayeli oyunlar da oynuyor film izliyor ve internette takılıyorsanız 2K olanı almanız çok daha mantıklı. Hem daha iyi görüntü kalitesi alırsınız hem de rekabetçi oyunlar dışındaki oyunlar için darboğaz yaşamazsınız.

Ama tek amacınız bu saydıklarınız ise daha yüksek Hz 1080P ve 24.5, 23.8 inç almak daha mantıklı olabilir.

G272QPF E2 önermedim asla. G274QPF E2'ye bakın.

PTTAVM monitör alacağınız son yer olsun. Panel hataları (Sızma, ölü piksel vs.) monitörler arası farktan genellikle daha önemlidir. Dolayısıyla iade/değişim kolay olmalı.

Stoklar Aralık indirimi öncesi kasıtlı kapatılmış olabilir arkadaşlar.
7700xt 7800xt ya da 4070süperli sistemde 1080p monitör darboğaz olur mu valo cs vs

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
7700xt 7800xt ya da 4070süperli sistemde 1080p monitör darboğaz olur mu valo cs vs
Evet. Ama Valo, CS gibi oyunlarda darboğaz olması normal. AAA dediğimiz grafikli ve büyük oyunlarda işlemci darboğazı istemiyoruz.

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Jiyu
Evet. Ama Valo, CS gibi oyunlarda darboğaz olması normal. AAA dediğimiz grafikli ve büyük oyunlarda işlemci darboğazı istemiyoruz.
darboğaz tam olarak nasıl oluyor bilmiyorum.
Şimdi 1080p monitör aldığımda akıcı şekilde kasmadan donmadan oynayabilecek miyim gecikme yaşamadan ?
Profesyoneller 1080p 144hz düşük ayarlarda oynuyorlarmış rakibe daha iyi refleks göstermek için
2k monitör alıp 1080p de oynarsam da ekran yırtılması oluyormuş sanırım.
2k ile bu oyunlar oynanırsa dezavantajım olur mu 1080p oynayanlara kıyasla

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Ggıbayte 24f alınır mı? 5k

24f kronik sorunluydu galiba, 24f-2 ise alınabiliir bence.

Evet f2 yazmayı unutmusum
Normalde 2024 modeller bunu geçtiği için önermiyorum. Renk gamutları biraz düşük ve biraz yavaş bir model. Ancak şu durumda hiç model bulamazsanız tercih edilebilri. Kronik sorundan kastınız ölü piksel, ışık sızması falansa evet bu monitörde kalite kontrolün biraz kötü olduğunu duymuştum. İyi satıcıdan almakta fayda var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

darboğaz tam olarak nasıl oluyor bilmiyorum.
Şimdi 1080p monitör aldığımda akıcı şekilde kasmadan donmadan oynayabilecek miyim gecikme yaşamadan ?
Profesyoneller 1080p 144hz düşük ayarlarda oynuyorlarmış rakibe daha iyi refleks göstermek için
2k monitör alıp 1080p de oynarsam da ekran yırtılması oluyormuş sanırım.
2k ile bu oyunlar oynanırsa dezavantajım olur mu 1080p oynayanlara kıyasla
Çok basitleştirilmiş cevap: işlemciniz ekran kartınıza yetecek kadar güçlü olmuyor. Dolayısıyla ekran kartınızı tam performansta kullanmıyorsunuz.
2K ve 1080P'nin görüntü yırtılması ile alakası yok. Ama 2K'da 1080P görüntü 1080P'de 1080P'den kötü gözükür.
2K'nın dezavantajı FPS'iniz daha düşük olur. Ve çoğu profesyonel oyuncu daha iyi görebilmek için 24 inç tercih ediyor. 2K'lar 27 inç olur.

Rekabetçiyi üst sviyede oynamıyorsanız ya da büyük çoğunlukla rekabetçi oynamıyorsanız 2K almak daha mantıklı. Aksi halde 240Hz 1080P falan alabilirsiniz.

Son düzenleme:
  • Beğen

Jiyu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Jiyu
Normalde 2024 modeller bunu geçtiği için önermiyorum. Renk gamutları biraz düşük ve biraz yavaş bir model. Ancak şu durumda hiç model bulamazsanız tercih edilebilri. Kronik sorundan kastınız ölü piksel, ışık sızması falansa evet bu monitörde kalite kontrolün biraz kötü olduğunu duymuştum. İyi satıcıdan almakta fayda var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok basitleştirilmiş cevap: işlemciniz ekran kartınıza yetecek kadar güçlü olmuyor. Dolayısıyla ekran kartınızı tam performansta kullanmıyorsunuz.
2K ve 1080P'nin görüntü yırtılması ile alakası yok. Ama 2K'da 1080P görüntü 1080P'de 1080P'den kötü gözükür.
2K'nın dezavantajı FPS'iniz daha düşük olur. Ve çoğu profesyonel oyuncu daha iyi görebilmek için 24 inç tercih ediyor. 2K'lar 27 inç olur.

Rekabetçiyi üst sviyede oynamıyorsanız ya da büyük çoğunlukla rekabetçi oynamıyorsanız 2K almak daha mantıklı. Aksi halde 240Hz 1080P falan alabilirsiniz.
240hz 1080p ips bir monitör tercih etmek benim için daha doğru olur o halde.
Evet belki bilgisayarım iyi olmadığı için bu zamana kadar iyi oyunlar oynamadım , AAA dediğiniz oyunlardan.
belki ileride heves eder oynarım gerekirse 1080p oynarım ileride 2k monitör alırım.
Oyun olarak valorant pubg cs en akıcı şekilde oynayıp rakibe anında refleks gösterebileyim yeterli.
Peki hangi monitör öneriyorsunuz ? 7500f işlemci 7700xt/7800xt en fazla 4070süper için

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
240hz 1080p ips bir monitör tercih etmek benim için daha doğru olur o halde.
Evet belki bilgisayarım iyi olmadığı için bu zamana kadar iyi oyunlar oynamadım , AAA dediğiniz oyunlardan.
belki ileride heves eder oynarım gerekirse 1080p oynarım ileride 2k monitör alırım.
Oyun olarak valorant pubg cs en akıcı şekilde oynayıp rakibe anında refleks gösterebileyim yeterli.
Peki hangi monitör öneriyorsunuz ? 7500f işlemci 7700xt/7800xt en fazla 4070süper için
Bütçe?

• Beğen

Jiyu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Jiyu
Hazır sistem daha önce kullanmadığım için monitör piyasına hakim değilim.
Ortalama 6-7 diyebilirim 1080p için , 2k olsaydı biraz zorlardım 10-11k olurdu
Aklımda fikir olsun diye soruyorum , daha sistemi almadım. Alınca zaten full monitör olarak odaklanıp araştıracam sorcam

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Hazır sistem daha önce kullanmadığım için monitör piyasına hakim değilim.
Ortalama 6-7 diyebilirim 1080p için , 2k olsaydı biraz zorlardım 10-11k olurdu
Aklımda fikir olsun diye soruyorum , daha sistemi almadım. Alınca zaten full monitör olarak odaklanıp araştıracam sorcam
1080p VG249QM1A.

2K için şu rehberimi takip edin:

Top Bottom