750w powerboost or 650w Fsp

Olay o değilki? Kablo sorun zaten. Watt değerinde bir problem yok. Her kablonun taşıyabileceği amper miktarı sınırlı. Fizik kuralları bu şekilde.
Pusu'nun orijinal kablosu yerine beyaz uzatıcı kablo ile kullanıyorum o zaman benim kablolarda erimesi ısınması yada sistemin sorun yaşaması gerekir.

24 pin 6+2 pin bütün kablolar beyaz sleeve kablolar ile ek bir şekilde kullanılıyor.

Ekler

• 1000042310.webp
    1000042310.webp
    912.2 KB · Hit: 11
Pusu'nun orijinal kablosu yerine beyaz uzatıcı kablo ile kullanıyorum o zaman benim kablolarda erimesi ısınması yada sistemin sorun yaşaması gerekir.

24 pin 6+2 pin bütün kablolar beyaz sleeve kablolar ile ek bir şekilde kullanılıyor.
Ekran kartınız nedir? Sleeve kablonun bir önemi yok çok da.

Ekran kartınız nedir? Sleeve kablonun bir önemi yok çok da.
Sapphire 7800XT Pure hocam. Kabloları bir forumda bu işi güzel yapan bir arkadaştan aldım. Bir e-ticaret sitesinde de satış yapıyor. Kablosu sağlam diye böyle kullanıyorum. Sırf beyaz diye PSU fiyatı uçuyor.

Dediğim gibi TDP değeri belli sistemin çekeceği güç belli. Akım koruyuculu priz vs maksimum korumaya çalışıyorum. 😅

Sapphire 7800XT Pure hocam. Kabloları bir forumda bu işi güzel yapan bir arkadaştan aldım. Bir e-ticaret sitesinde de satış yapıyor. Kablosu sağlam diye böyle kullanıyorum. Sırf beyaz diye PSU fiyatı uçuyor.

Dediğim gibi TDP değeri belli sistemin çekeceği güç belli. Akım koruyuculu priz vs maksimum korumaya çalışıyorum. 😅
PSU'da kaç tane tek kablo üzreinden 8 pin çıkışı var hocam? 1 tane mi? Eğer öyleyse bu şekilde beslemek pek sağlıklı değil. Özellikle dönüştürücü kalitesizse. Sistemi tam korumak için UPS alınabilir. AKım korumalı priz prizden gelen ani akımlara karşı koruma yapar. Ki çoğu PSU modelinde MOV dediğimiz AC giriş hattından gelen ani akımlara karşı koruma yapan entegre vardır. Ekstra koruma sağlarısnız o şekilde. MOV 1 kere yandı mı değiştirilmesi gerekiyor çünkü. O yüzden akım korumalı priz ile kullanmanız iyi.

Geri