7700XT tam performans alamıyorum.

Reaksiyon skoru
0
RX 7700 XT-R5 5600 sistem tam performans vermiyor gibi. YouTube'dan videolara bakıyorum, benimle aynı sisteme sahip olan adam RDR2'de 1440p Ultra ayarlarda 100FPS'e yakın alırken ben 1080p yüksek ayarlarda o değerlere yaklaşamıyorum. Keza Cyberpunk, dün indirdim oyunu o da aynı şekilde internette ki değerlere yaklaşamıyor. Millet bu kartla 2K'da akıyor ben 1080'de yüksek FPS'leri zor görüyorum. Ne yapmak gerekir bu duruma?

Sistem: Ekran görüntüsü 2025-05-16 235547.webp

ram mhz değerlerine felan bak ayarladınmı onları

sistem -ekran-grakfikler ordan bütün oynadıgın oyunları yüksek performans yap

amd software adrenalin editiondan performas moduna almıştır o videodaki kanal belki bilemeyiz onları göstermiyorlar sadece oyundaki grafik ayarlarını gösteriyorlar o yüzden çok takılmamak gerek

RX 7700 XT-R5 5600 sistem tam performans vermiyor gibi. YouTube'dan videolara bakıyorum, benimle aynı sisteme sahip olan adam RDR2'de 1440p Ultra ayarlarda 100FPS'e yakın alırken ben 1080p yüksek ayarlarda o değerlere yaklaşamıyorum. Keza Cyberpunk, dün indirdim oyunu o da aynı şekilde internette ki değerlere yaklaşamıyor. Millet bu kartla 2K'da akıyor ben 1080'de yüksek FPS'leri zor görüyorum. Ne yapmak gerekir bu duruma?

Sistem: Alıntıyı görüntüle
Yeni nesil ekran kartları artık eskisi kadar güçsüz değil ciddi manada güçlü Bu sebepten 1080p oynadığın oyunda 150fps alıyorsan 2kda daha yüksek alma ihtimalin çok yüksek çünkü işlemcin 1080p de özellikle rdr2 gibi oyunlarda aşırı zorlanacaktır. Tahminim işlemcinin limitlerine takılıyorsun 2k da oynasan işlemci rahatlayacak bence
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde sıcaklık konusu var tabi Oyunlarda İşlemcin Kaç derece ve Kaç GHZ de çalışıyor.

Son düzenleme:
Bütün ayarlar en full de, 1080P Vulkan açık, AFMF ve DLSS kapalı. Sadece oyunun ham ayarları FPS bu şekilde. Bu normal mi yani?

20250517_004625.webp

Geri