7800x3D İçin Minimum Ekran Kartı Nedir ?

Reaksiyon skoru
27
İşlemciye ağırlık verip ekran kartını düşürmek istiyorum. Darboğaz varmış tam bildiğim konular değil. 7800x3d için alabileceğim ve darboğaz yapmayacak en düşük ekran kartı nedir ?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
rekabetçi oyun oynayacaksın sanırım, valorant falan oynayacaksan 5060 5070 veya 9060xt alabilirsin

İşlemciye ağırlık verip ekran kartını düşürmek istiyorum. Darboğaz varmış tam bildiğim konular değil. 7800x3d için alabileceğim ve darboğaz yapmayacak en düşük ekran kartı nedir ?
hocam bu saçma bi tercih olur. önceliği ekran kartına vermen lazım

Paranın yettiği en güçlü ekran kartı + 2/4k monitör

Ekran kartı işlemciye doğrudan darboğaz yapmaz, dolaylı olur güçlü oyunlarda fps yetmeyeceği için

ucuz olsun saf güç istiyosan amd kaliteli olsun diyosan nvdia

Sıfır bakıyorsan en düşük 5060 Tİ, 9060XT, 4070Tİ veya Super, 7800XT gibi kartlara bakmanı tavsiye ederim. 2. El 3080 Tİ veya 6900XT gayet iyi bir tercih olur.

hocam bu saçma bi tercih olur. önceliği ekran kartına vermen lazım
Kullanım senaryolarına göre değişir. Arkadaş muhtemelen 1080p de düşük grafikli fps oyunları oynayacak ve maksimum stabilite istiyor veya benim bir yakın arkadaşım gibi render/video düzenleme için topluyor ve parayı işlemci ve rame ayıracak. Her iki senaryo için de yüksek işlemci, ortalama bir ekran kartı stratejisi gayet mantıklı.

Kullanım senaryolarına göre değişir. Arkadaş muhtemelen 1080p de düşük grafikli fps oyunları oynayacak ve maksimum stabilite istiyor veya benim bir yakın arkadaşım gibi render/video düzenleme için topluyor ve parayı işlemci ve rame ayıracak. Her iki senaryo için de yüksek işlemci, ortalama bir ekran kartı stratejisi gayet mantıklı.
hocam valorant oynayacak diyelim. 7500f le 500 min fps alır zaten o da min. parasını boşa harcamış olur ama kendi parasaı keyfi bilir soruyo cevap veriyoruz.

Amacın ne o önemli. Valorantta en yüksek FPS alınacak diyorsan 5060 bile yeter ama diğer oyunlar için oldukça giriş seviyesi bir sistemin olmuş olur. Daha dengeli bir sistem istiyorum diyorsan o işlemciye minimum 1080P için 5070 2K için 5070Ti gider. Ben daha düşük kart alayım dersen işlemciyi de düşür bir faydası olmayacak çünkü.

hocam valorant oynayacak diyelim. 7500f le 500 min fps alır zaten o da min. parasını boşa harcamış olur ama kendi parasaı keyfi bilir soruyo cevap veriyoruz.
Stabilite sorunlarını ne yapacağız? İşlemcinin ekran kartını yeterince besleyemediği senaryoda %1 ve %0.1 low düşüşleri bahsettiğim senaryoya göre çok daha sık yaşanacak. Bu bana göre de ciddi bir problem. Yıllarca konsolda çok stabil oyun oynadıktan sonra pc ye geçince bu terimlerle tanıştım ve emin olun inanılmaz göze batan bir durum çok sinir bozuyor. 1080p için alacaksanız 9800x3d ile 5060 öneririm.

Geri