Neler Yeni

İnceleme -----------

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
Evet bu dediklerinizden zaten AMD çok başarılı diyorlar ama 1w, 1 wat deyip tüketici hakkını araya da bilir kısır döngü gibi. Bu konu zaten diğer AMD'li laptoplara göre daha düşük puan vermesinden dolayı açıldı galiba.
Hocam cinebench testi zaten bana ait. Ha kardeşime uzaktan yaptırdım evde değildim yatılı okuyorum fakat testi yaparken bilgisayar performans modunda miydi ondan bile emin değilim .eve geçince bir daha yapcam cinebench testi . Zaten çok stabil bir programda değil sadece bunu baz alarak yola çıkılmaz.

NZXT

80+ Bronze
Evet bu dediklerinizden zaten AMD çok başarılı diyorlar ama 1w, 1 wat deyip tüketici hakkını araya da bilir kısır döngü gibi. Bu konu zaten diğer AMD'li laptoplara göre daha düşük puan vermesinden dolayı açıldı galiba.

İ5 12500H gibi işlemciler Lenovo gibi laptoplarda 120W'a yakın w çekildiği görülebiliyor sorsan 2 kat performans farkı var mıdır ? Sanmam ama işte wat canavarı. Siz maksimum 60W çekerken onlar 120W görebiliyor. Hemde 230W adaptör gibi adaptörlerle ama oyunlarda göremezler genelde. :D
Render'da fark eder.
Kesinlikle Render'da fark atar. Victus 7840HS'i 65 W da takılı kalırken Lenovo 7840 HS'i 80 W'ları deviriyor. Ve renderda çok daha fazla skor alıyor. Açık ara diğer cihazlar çok daha önde victustan.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
Kesinlikle Render'da fark atar. Victus 7840HS'i 65 W da takılı kalırken Lenovo 7840 HS'i 80 W'ları deviriyor. Ve renderda çok daha fazla skor alıyor. Açık ara diğer cihazlar çok daha önde victustan.
Hocam loq 16k civarında alırken victusda 15.900 civarında almiyormuydu

NZXT

80+ Bronze
Hocam cinebench testi zaten bana ait. Ha kardeşime uzaktan yaptırdım evde değildim yatılı okuyorum fakat testi yaparken bilgisayar performans modunda miydi ondan bile emin değilim .eve geçince bir daha yapcam cinebench testi . Zaten çok stabil bir programda değil sadece bunu baz alarak yola çıkılmaz.
Bunu baz alarak yola çıkmıyorum zaten, kaldırıyorum şimdi sizin test sonucunuzu diğerlerininkini paylaşıyorum o zaman ne dersiniz bilemem.

Senerr

80+ Bronze
Bende de mesela puana en fazla 100 veya 200 puan fark etti ama kısa bir süre 100W üstünü gördüm ya render hızı inanılmaz artmıştı. Wat çok önemli renderda. Zaten şu mantık bir gerçek, tamam Gpu görüntü işliyor falan ama Witcher 3 gibi açık dünya oyunlarında ghz aynı olsa bile wat düşükse böyle ani yüklemelerde o limitler sırıtabiliyor onu da %1 low'dan anlıyoruz veya ufak bir stutter girer.

Kamerayı aniden çevir 90 derece baykuş gibi limit varsa hissedersin. :kekw:
Sizin şikayetleriniz vardı sanırım zaten yırtılma gibi. Bunu herkes fark edemez maalesef ama masaüstünde daha az yaşanıyor bu durum laptoplarda biraz fazla. Bana kalırsa ben alıştım ama limit fark yaratır.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
Bende de mesela puana en fazla 100 veya 200 puan fark etti ama kısa bir süre 100W üstünü gördüm ya render hızı inanılmaz artmıştı. Wat çok önemli renderda. Zaten şu mantık bir gerçek, tamam Gpu görüntü işliyor falan ama Witcher 3 gibi açık dünya oyunlarında ghz aynı olsa bile wat düşükse böyle ani yüklemelerde o limitler sırıtabiliyor onu da %1 low'dan anlıyoruz veya ufak bir stutter girer.

Sizin şikayetleriniz vardı sanırım zaten yırtılma gibi.
Oyunlarda zaten hepsi watt limit yiyor iki donanımda yüke girdiğinden dolayi

NZXT

80+ Bronze

Sizin şikayetleriniz vardı sanırım zaten yırtılma gibi.
Bu arkadaşın r23 sonucunu paylaşmıştım, kendisi itiraz etti kaldırdım şimdi internetteki 7840HS Victus cihazın sonucunu koydum, sonuç yine aynı. Bakabilirsiniz, F5 atın sayfaya.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İki donanım yüke girmesine gerek yok, işlemci yüke girdiğinde limitlemeler devreye giriyor zaten Thermal, PL1, EDC, TDC, PPT felan.

Senerr

80+ Bronze
Maalesef işte laptop gerçeği, biz bu yüzden render örneğini veriyoruz ama bildiğim kadarıyla sıvı metala sahip Nitro serisi en azından bu limitlere o kadar girmiyordu oyunlarda.

• Beğen
Reaksiyonlar: NZXT

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
Bu arkadaşın r23 sonucunu paylaşmıştım, kendisi itiraz etti kaldırdım şimdi internetteki 7840HS Victus cihazın sonucunu koydum, sonuç yine aynı. Bakabilirsiniz, F5 atın sayfaya.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İki donanım yüke girmesine gerek yok, işlemci yüke girdiğinde limitlemeler devreye giriyor zaten Thermal, PL1, EDC, TDC, PPT felan.
Zaten victusta böyle. Ama OYUNLARDA hepsi aynı wattlarda geziyor

NZXT

80+ Bronze
''Hepsi'' demek yanlış olur. Acer mesela aynı W değerlerinde değil. Ve stutter yemiyor, limitlemelerin süresinden dolayı. Hepsi demek çok yanlış olur. Anakartından tut limitleme sürelerine kadar rezalet denilebilir zaten victuslar için.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
Maalesef işte laptop gerçeği, biz bu yüzden render örneğini veriyoruz ama bildiğim kadarıyla sıvı metala sahip Nitro serisi en azından bu limitlere o kadar girmiyordu oyunlarda.
Oda 55w larda geziyor 😅. Ama hs modeli işlemcilerde çok bir fark yaratmıyor çünkü zaten az watt çeken işlemciler.

NZXT

80+ Bronze
Oda 55w larda geziyor 😅. Ama hs modeli işlemcilerde çok bir fark yaratmıyor çünkü zaten az watt çeken işlemciler.
Bir OCCT testine soktuğunda bak bakalım 80-90 W ları görmüyormu. Oyunlar stres testi kadar zorlamaz cihazı. Stres testinde amaç %100 kullanımda TDP değerine çıkarmaya çalışmak cihazın bileşenlerini.

Senerr

80+ Bronze
Hepsi oyunlarda aynı watlarda geziyor diyemeyiz. Öncelikle biri daha sık yükselir düşer kimi sabit çeker oyunlarda kimi daha az ısınır kimi daha çok ısınır. Kasalardaki minimal değişiklikler bile etkiliyorken isterse aynı watı çeksin o puan yine düşük çıkabilir. Biz w üzerinden veriyoruz örneği ama limitler sadece w değerine vurmuyorda olabilir.

Limit çok sıkıntılı bir şey yani genel olarak baş belası. Hangi cihaz bu limiti başarılı kullanmışsa onu tercih etmek lazım. HP başarısız diyemem ama Acer sıvı soğutmayı boşuna koymuyordur herhalde.

• Beğen
Reaksiyonlar: NZXT
Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,275
Üyeler
161,683
Son üye