YokKonusu geçmişken ben de sorayım: Diyelim ki 1x16 GB ve 1x8 GB RAM taktık, toplamda 24 GB RAM oldu. Bu RAM'ler, MHz ve CL değerleri aynı olsa bile, boyutları farklı olduğundan dual-channel çalışır mı?
değil hocam 24gb'a kadar kullanabilir ama mantıklı mı bence değilEvet benim bildiğim böyle
estağfurullahReisim anlıyor yav.
Mesaj otomatik birleştirildi:
anakartım sorun yaşatır mı?
elimdeki ramları nasıl satacağım ki kaça gider nasıl eder piyasayı hiç bilmiyorum
Kısaca, dual-channel çalışmadığında performans düşecek ve yatırım boşa gidecek.
8 16 ram yapılırsa 16gb nin sadece 8gb çalışır buna flex ram deniyor ayrıca ddr4 de dual ram önemlidir ddr5 de o sorun yok tek mhzler yükseldiği içindeğil hocam 24gb'a kadar kullanabilir ama mantıklı mı bence değil
Dual channel muhabbeti ddr4 gibi önemli değil ama gene de aynı hızda, aynı clde, aynı model ramler kullanmak stabilite açısından daha iyidir ve daha mantıklıdır da
tek tek uğraşmaktansa 16x2 kit alması daha mantıklıdır
O yukarıdaki s!nƐrji konusunu ben açmıştım hâlâ en uygunu o mu bilmiyorum ama alınır bence okey
kit değil bu arada 2 adet ram yani paket satıyolardı
ayrıca 16gb yetiyosa ancak 32ye çıkma bütçem olmasa sizin durumunuzda, ya bekler 32 alırım eldekini satıp yahut da 2x8i satıp 16x1 6000+mhz 32- cl ram alıp kullanırım ileride aynı model bulup 32lerim
Performans düşeceğni sanmam ama o 16nin 8gbsi kullanılırKısaca, dual-channel çalışmadığında performans düşecek ve yatırım boşa gidecek.
Hocam 8'i olduğu gibi,8 16 ram yapılırsa 16gb nin sadece 8gb çalışır buna flex ram deniyor
Performans düşeceğni sanmam ama o 16nin 8gbsi kullanılır
O zaman 32 64 yapsam 64deki 32 32 ayrı kullanılcakHocam 8'i olduğu gibi,
16'nın 8'ini dual channel olarak, kalan 8'i single channel olarak kullanmasına flex deniyor
kalan 8 çöpe gitmiyo yani gene kullanıyor![]()
Performans konusu ne oluyor peki? 2x8'e göre düşüyor mu?Hocam 8'i olduğu gibi,
16'nın 8'ini dual channel olarak, kalan 8'i single channel olarak kullanmasına flex deniyor
kalan 8 çöpe gitmiyo yani gene kullanıyor![]()
Denedinmi hiç ddr5 de tek slot kullanmayı ben bütceden tasarruf için 3 4 ay önce 8gb aldım sonraki ayı tekrar 8gb alırım diye 1 ay kullandım yani tek slot ram varsa yoksa 2 fps anca değişti bendePerformans konusu ne oluyor peki? 2x8'e göre düşüyor mu?
DDR5 tek kanal kullanıldığında performans düşüşü yaşanıyor. Kim aksini söyledi bilmiyorum ama çift kanal kullanıldığında yine belirgin bir performans artışı sağlanıyor.
Eğer 16 limitine takılıyorsa 16+8 kesinlikle 8+8den daha iyi çalışırPerformans konusu ne oluyor peki? 2x8'e göre düşüyor mu?
DDR5 tek kanal kullanıldığında performans düşüşü yaşanıyor. Kim aksini söyledi bilmiyorum ama çift kanal kullanıldığında yine belirgin bir performans artışı sağlanıyor.