Öneri 9070xt Vs 5070 ti önerisi?

5090'larda bile ahım şahım bir fark yok 300w çeken karta 5 derece daha serin çalışsın diye 5080 parası vermenin bir luzumu yok.
Hocam sanırım 9070xt alacağım fazla ray tracing fanı vb değilim zaten, genellikle e spor oyunları oynuyorum arada sons of forest forza 5 veya 6 çıkacak onu bekliyorum. O yüzden nvidianın abartı yararlanacağım birşeyi yok ki zaten suan 4060 ti kullanıyorum. Birde birisi 9070xt nin en heybetli en üst segmenti diğeri 5070ti en düşük giriş segmenti. Aradaki performans farkı yok nerdeyse. Tek şüphem driver update ile nvidia amd ye fark atabilir mi fps olarak

Sff ne oluyor hocam. Dediğin gibi 45-48k ya gelen 5070ti lar bana kalırsa çok kötü tasarım. Zotac asus gibi modellerde 55k o parayı verdikten sonra 5080 gibi canavarı alırım. O yüzden 9070xt en mantıklısı geliyor zaten minimum 3 sene kullanırım o yüzden ikinci el çok önemli değil bana performans garantisi daha çok önemli. Yani 5070ti 1-1.5 sene sonra yazılımla vb 9070xt ye iyi fark açabilir mi sonra 5070ti almadım diye pişman olmak istemiyorum. Şuanki durumda 9070xt zaten nerdeyse kafa kafaya gidiyor ben ilerisini düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam tasarımını hiç beğenmiyorum ipince kartlar alırsam minimum zotac alırım 48-49 bandına inerse yoksa 9070xt devam
nvidia yazılımla 9070 xt aşırı fark atacağını düşünmüyorum saf performansta ama dlss ve öteki teknolojilerini bilemem 5070ti girşi seviye sıcak ve sesli çalışan modelini alırsın ya da 9070 xt serin sesiz ve tasarım olarak daha iyi olan 9070 xt modelini alırsın ssf kartlar soğutma bloğu daha ince daha küçük sesli ve sıcak çalışıyor normal kartlara göre

Ekler

• 1772663254301.webp
    1772663254301.webp
    70.9 KB · Hit: 21
Hocam sanırım 9070xt alacağım fazla ray tracing fanı vb değilim zaten, genellikle e spor oyunları oynuyorum arada sons of forest forza 5 veya 6 çıkacak onu bekliyorum. O yüzden nvidianın abartı yararlanacağım birşeyi yok ki zaten suan 4060 ti kullanıyorum. Birde birisi 9070xt nin en heybetli en üst segmenti diğeri 5070ti en düşük giriş segmenti. Aradaki performans farkı yok nerdeyse. Tek şüphem driver update ile nvidia amd ye fark atabilir mi fps olarak
Hocam benim bu konuya bakışım şu Ben de kesinlikle ışın izleme sevmeyen bir insanım 5090 kullanmama rağmen eğer oyun çok hafif değilse ışın izleme açmam maksimum ayar fantezim yok optimize ayarları açarım çünkü genelde çoğu ayar görüntüyü değiştirmeden FPS yer YouTube'dan ilgili ayarların videosunu izlerim her zaman diye dlss açarım çünkü 4k'da mükemmel çalışır ve 2x kare oluşturma açarım tek kişilik oyunları oynadığım televizyonun 120hz bu yüzden 3x ve 4x güzel çalışmıyor ama 2x çok güzel çalışıyor şimdi sizin AMD sorunuza geleceğim ışın izleme kullanmıyor olsanız bile dlss'den vazgeçmezdim ve kare oluşturma oldukça güzel bir teknoloji hele de 180 veya 240 Hz ekranınız var ise 3x ve 4x de kullanabilirsiniz eğer fiyat farkı fazla değil ise nvidia alın arada ciddi bir fiyat farkı var ise AMD alın.

5090'larda bile ahım şahım bir fark yok 300w çeken karta 5 derece daha serin çalışsın diye 5080 parası vermenin bir luzumu yok.
Hocam bakış açını anlıyorum ama bilgisayar toplamak sadece bir performans tablosu okumak değildir bu bir kullanıcı deneyimidir. 300W çeken bir kartta o '5 derece' dediğin farkı sağlamak için kullanılan bloklar bobinler coil whine riskini azaltan ve fan kalitesi sadece soğutma değil kartın ömrünü ve kasanın içindeki sessizliği belirler. ayrıca kartın yük altında ki kararlılığı ve uzun vadede kartın sağlığı benim için daha önemli.

Hocam bakış açını anlıyorum ama bilgisayar toplamak sadece bir performans tablosu okumak değildir bu bir kullanıcı deneyimidir. 300W çeken bir kartta o '5 derece' dediğin farkı sağlamak için kullanılan bloklar bobinler coil whine riskini azaltan ve fan kalitesi sadece soğutma değil kartın ömrünü ve kasanın içindeki sessizliği belirler. ayrıca kartın yük altında ki kararlılığı ve uzun vadede kartın sağlığı benim için daha önemli.
Hocam ben de duygularımla değil verilerle konuşuyorum benim 104.000tl'ye aldığım INNO3D aldığım gün 188.000tl'ye satılan astralden 4 desibel daha sesli 5 derece ise daha sıcak çalışıyor. Hiç bir ekran kartı 66 derece çalıştığı için bozulmaz. Sabit bir şekilde 80 derece çalışsın gene hiçbir şey olmaz. Ben fark yok demitorum ama şu farkın ederi taş çatlasın %10 fiyat farkıdır. 100 değil 110 verirsiniz buradaki 5070ti senaryosunda da da 45 değil 48-49tl verilir

Ekler

• 1000167616.webp
    1000167616.webp
    81 KB · Hit: 19
Bende ekran kartı alıcam kararsız kaldım rx 9070x ile rtx5070ti arasında 10k fark var şuan
Hocam ben o farkı verirdim açıkçası yukarıda diğer arkadaşa da açıkladım neden vereceğimi. Kullanmasanız da nvenc, cuda gibi teknolojileri sayesinde ileride satmak isterseniz değerini de daha iyi koruyor.

9070xt

Bence doğru karar hocam bende ikisi arasında kalıp 9070xt tercih ettim haftaya sistemi dikmiş olacağım rt ye falan yukselmiyorsaniz 9070xt kas gücünde 5070ti ile aynı hatta yuzde 2 civarı önde 37k ya sapphire pure çekip beyaz sistem diziyorum aynisini 5070ti için düşünsem 55k üstünde fiyat çıkıyor estetik kaygınız varsa nitro ile şık bir sistem dizebilirsiniz

Hocam ben de duygularımla değil verilerle konuşuyorum benim 104.000tl'ye aldığım INNO3D aldığım gün 188.000tl'ye satılan astralden 4 desibel daha sesli 5 derece ise daha sıcak çalışıyor. Hiç bir ekran kartı 66 derece çalıştığı için bozulmaz. Sabit bir şekilde 80 derece çalışsın gene hiçbir şey olmaz. Ben fark yok demitorum ama şu farkın ederi taş çatlasın %10 fiyat farkıdır. 100 değil 110 verirsiniz buradaki 5070ti senaryosunda da da 45 değil 48-49tl verilir
Tabii ki aradaki fiyat farkı herkesin bütçesine uymayabilir, buna saygı duyarım. Ama bu fiyat bandında bir yatırım yaparken, sistemin içinde 'idare eder' bir parça yerine 'kusursuz' bir parça istemek bir duygu değil, kalite tercihidir. Sen 10 desibel fazla sese razı olup tasarruf edersin, ben sessizlik ve uzun ömürlü stabilite için o farkı veririm. Bu bir vizyon meselesidir

Tabii ki aradaki fiyat farkı herkesin bütçesine uymayabilir, buna saygı duyarım. Ama bu fiyat bandında bir yatırım yaparken, sistemin içinde 'idare eder' bir parça yerine 'kusursuz' bir parça istemek bir duygu değil, kalite tercihidir. Sen 10 desibel fazla sese razı olup tasarruf edersin, ben sessizlik ve uzun ömürlü stabilite için o farkı veririm. Bu bir vizyon meselesidir
Dostum maksimum yükte 575w çekerken, %50 fan hızında 66 derece olan ekran kartına idare eder diyorsun farkındasın dimi. Hani nasıl bir beklentiniz var anlayamadım ben 40 derece mi çalışacak bu ekran kartı. Verdiği değer zaten kusursuz, senin kasanda bu ekran kartının 66 derece çalışmasıyla 61 derece çalışması arasında bir fark yok biraz gerçekçi mi olsanız ? 37 ile 41 desibel arasında da birk fark görmeyeceksiniz ekran kartım kasa fanlarımdan sessiz zaten. Aradaki fiyat farkına gidin işlemcinizi 9800x3d yapın, kasa fanlarınızı değiştirin. Oled monitor alın. Vizyon meselesi demişsiniz ben aynı performansı alacağım kartın 5 derece daha serin çalışmasından ziyade single player oyunlar için 4k 120hz oled tv, online oyunlar için 1440p 540hz oled monitör almışım. Köşede 500.000tl daha param dursa gidip gene astral almazdım yani. 5090 olan sisteme de sırf en pahalı model değil diye vizyon meselesi demeyin rica ediyorum.

Hocam, meseleyi sadece 'sıcaklık' üzerinden okumaya devam ederek aslında asıl noktayı kaçırıyorsun. kimse 66 dereceye kötü demiyor ancak olay sadece GPU çekirdeğinin kaç derece olduğu değil o ısıyı tahliye ederken çıkan gürültü kirliliği ve zayıf VRM/besleme bileşenlerinin o 575W yük altında ne kadar yıprandığıdır.fiyat performans saf fps vs. her şey değildir malzeme kalitesi bir bütündür. kalın sağlıcakla

Hocam benim bu konuya bakışım şu Ben de kesinlikle ışın izleme sevmeyen bir insanım 5090 kullanmama rağmen eğer oyun çok hafif değilse ışın izleme açmam maksimum ayar fantezim yok optimize ayarları açarım çünkü genelde çoğu ayar görüntüyü değiştirmeden FPS yer YouTube'dan ilgili ayarların videosunu izlerim her zaman diye dlss açarım çünkü 4k'da mükemmel çalışır ve 2x kare oluşturma açarım tek kişilik oyunları oynadığım televizyonun 120hz bu yüzden 3x ve 4x güzel çalışmıyor ama 2x çok güzel çalışıyor şimdi sizin AMD sorunuza geleceğim ışın izleme kullanmıyor olsanız bile dlss'den vazgeçmezdim ve kare oluşturma oldukça güzel bir teknoloji hele de 180 veya 240 Hz ekranınız var ise 3x ve 4x de kullanabilirsiniz eğer fiyat farkı fazla değil ise nvidia alın arada ciddi bir fiyat farkı var ise AMD alın.
Hocam 1080p 380hz kullanıyorum bu kare oluşturmadan kastınız nedir yapay çözünürlükmü artıtirıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam, meseleyi sadece 'sıcaklık' üzerinden okumaya devam ederek aslında asıl noktayı kaçırıyorsun. kimse 66 dereceye kötü demiyor ancak olay sadece GPU çekirdeğinin kaç derece olduğu değil o ısıyı tahliye ederken çıkan gürültü kirliliği ve zayıf VRM/besleme bileşenlerinin o 575W yük altında ne kadar yıprandığıdır.fiyat performans saf fps vs. her şey değildir malzeme kalitesi bir bütündür. kalın sağlıcakla
Sizin son önereciğiniz nedir hocam 55-60k civarına 5080 kovalayayımmı gelir mi benim için kaliteli 5070ti çöp gibi geliyor 5080 almak varken

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,803
Üyeler
189,728
Son üye
Loresta
Geri