98° CPU mu olur?

bir yanlışlık farkedemedim yaptıığın işlemlerde. Bu sıcaklık değeri kesinlikle normal değil

Merhabalar,

Normalde boşta 36°, yükte 65-70° geçmeyen işlemci bugün 98° gördü. Mesela şuan forumda gezinirken 50° ve çok fazla. Tamam havalar çok sıcak ama bu kadar da etkilemez diye düşünüyorum. Kasayı yakın zamanda temizledim. Fanları, işlemci fanını, işlemci ile fan arasında ki demiri olsun temizledim. Hatta kasanın yanına işlemciye denk gelen ekstra fan taktım. Az önce az da olsa bir ümitle güç kaynağımın kablolarını toparladım hava akışı için. Ama bir faydası olmadı maalesef. Son olarak aklımda termal macun kaldı. Son temizlikte böyle az kalmış eskiden sürülen bir termal macun vardı onu temizledim ancak yenisini sürmedim. Çok ciddiye de almamıştım ancak termal macun +20-30° etkiler mi ya? Kasada bir önde, bir egzoz ve bir de yanda işlemci karşısında fan var. Şimdi tam olarak bilmediğimden dolayı size sormak istedim. Bir termal macun bu kadar etkiler mi? Ya da başak bir sorun olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.
demekki olurmuş

Merhabalar,

Normalde boşta 36°, yükte 65-70° geçmeyen işlemci bugün 98° gördü. Mesela şuan forumda gezinirken 50° ve çok fazla. Tamam havalar çok sıcak ama bu kadar da etkilemez diye düşünüyorum. Kasayı yakın zamanda temizledim. Fanları, işlemci fanını, işlemci ile fan arasında ki demiri olsun temizledim. Hatta kasanın yanına işlemciye denk gelen ekstra fan taktım. Az önce az da olsa bir ümitle güç kaynağımın kablolarını toparladım hava akışı için. Ama bir faydası olmadı maalesef. Son olarak aklımda termal macun kaldı. Son temizlikte böyle az kalmış eskiden sürülen bir termal macun vardı onu temizledim ancak yenisini sürmedim. Çok ciddiye de almamıştım ancak termal macun +20-30° etkiler mi ya? Kasada bir önde, bir egzoz ve bir de yanda işlemci karşısında fan var. Şimdi tam olarak bilmediğimden dolayı size sormak istedim. Bir termal macun bu kadar etkiler mi? Ya da başak bir sorun olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.
94 derece oldu benimki 98 de olur :D

Arkadaşlar tekrardan açtım ve işlemlerimi kontrol ettim işlemciye bir tık çok az daha termal macun sürdüm ortasına demiri ile yaydım. Artık olursa olur olmazsa olmaz dedim kapattım. Birde kasanın yanında ki fanı işlemciye denk gelecek şekilde taktım. Ve şimdi başarılı oldum. Eskiden boşta 33-35 derece idi şuan da boşta 37-37.5 derece o 3-4 dereceyi de havaların sıcaklığına verirsek gayet güzel şuanlık. Ve birde işlemci fan rpm ayarını standarta aldım tekrardan ve şuanlık rpm hızı 2000 de iken 37 derece. Yani gayet güzel. Sonuç olarak başardım mutluyum. Teşekkürler herkese.

Sıcaklık speccy
Sıcaklık OCCT

Ekler

• 20200708_165937.jpg
    20200708_165937.jpg
    2.2 MB · Hit: 56
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,325
Üyeler