9800X3D DDR5 6000 Mhz CL 30 Overclock Rehber (Güncellendi)

Aynı patriota sahibim buda benim ayarlar
6200/28 eğer voltajlarin hepsi 1.4te
Flck 2066nin üstünü goremedim ne yazikki
Siz flck 2200 goruyosaniz aynı değerlerle 6400/28 yapanlar var

Ekler

• 4919.webp
    4919.webp
    157.3 KB · Hit: 32
@Cryptology Dediğiniz ayarları yaptım ama ram 6000 mhz açılmadı hocam 5600 dışında açmıyor. @qwerty12
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

o anakart ile nasıl başardınız hocam ya :( bende olmuyor bir türlü kafayı yiyeceğim.

Sıcaklık nasıl böyle?

@Cryptology Dediğiniz ayarları yaptım ama ram 6000 mhz açılmadı hocam 5600 dışında açmıyor. @qwerty12

o anakart ile nasıl başardınız hocam ya :( bende olmuyor bir türlü kafayı yiyeceğim.
Boşver takılma 5600 de yeterli zaten olduğu kadar.

Sıcaklık nasıl böyle?

Boşver takılma 5600 de yeterli zaten olduğu kadar.
5600 için birisi bunu önerdi bunu nasıl yapabilirim yaparsam sorun olur mu? Bu değerler iyi midir?
1756761541666.webp

5600 için birisi bunu önerdi bunu nasıl yapabilirim yaparsam sorun olur mu? Bu değerler iyi midir?
Alıntıyı görüntüle
@qwerty12 birde şöyle bir durum var biosa sizin 1.8 gördüğünüz değer buradaki mem vppde yazdığı değer aslında sanırım zentimingste hata var

Dene bakalım çalışırsa sıkıntı yok.
Sistemi kapatıp açınca mavi ekran verecek gibi denicem

gflop dalgalı olmasının sebebi pbo +200 mhz -30 undervoltlu iken o testin yapılması, pbo nun açık olarak bu testlerin yapılması hata, o hatayı yaptım fclk 2200 stabil şuan pbo kapalıyken, 2200 altı okuma yazma ciddi anlamda bottleneck yapıyor bende, ramlere fan koyduğum için sıcaklıkları çok iyi devrini yükselttim daha agrasif, sıcaklıklarım uzun süreli stres testinde gayet iyi şuan performans fandan dolayı standart bir taksaydım çok iyi tutamayabilirdi, güvenli modda test yapmak istemedim cl26 hedeflersem söylediklerinize dikkat ederim, günlük kullanım için bir oc olduğu gdm yi kapatmadım, fikir ve görüşleriniz değerliydi, teşekkür ederim. İşte forum kültürü budur arkadaşlar. O soğutmalardan türkiye de bulamadım. Bir ara corsair öyle bir soğutma çıkarmıştı seneler önce sonrası da piyasadan kayboldu, şuan sanirim aliexpress ve temu üzerinden alacağız gibi duruyor, yurtiçinde satan yer varsa link alabilirim öyle bir soğutucu blok lazım fanlı çok daha verimli olur

bios güncel mi

büyük ihtimal ısı kaynaklı olabilir, oyun içinde ram sıcaklıklarını takip edin 55 üstü değer stabiliteyi bozar. trfc yi 390 a çekin
Eline sağlık hocam, bazı oyunları masaüstünde tutmanı öneririm, CP2077, Gta V, Hogwarts legacy ve Forza horizon 5 gibi. Bunlar test oyunların olsun. Geçmişte yaşadım çünkü Karhu linpack Testmem5 Aida64 hepsinden sorunsuz geçtim değerler güzeldi ama bu oyunların bazılarında drop yiyordum çok garibime gitmişti. Sonra bir kaç timing ve voltaj oynayarak tamamen çözdüm. Yani hem test hem oyun önemli. Haftalarca uğraşıp testte stabil çıkan ayar oyunda drop yedirince insan kafayı yiyor. O yüzden artık yeni bir şey denerken bu oyunları 5er dakika oynayıp testlere öyle geçiyorum 🙏

Eline sağlık hocam, bazı oyunları masaüstünde tutmanı öneririm, CP2077, Gta V, Hogwarts legacy ve Forza horizon 5 gibi. Bunlar test oyunların olsun. Geçmişte yaşadım çünkü Karhu linpack Testmem5 Aida64 hepsinden sorunsuz geçtim değerler güzeldi ama bu oyunların bazılarında drop yiyordum çok garibime gitmişti. Sonra bir kaç timing ve voltaj oynayarak tamamen çözdüm. Yani hem test hem oyun önemli. Haftalarca uğraşıp testte stabil çıkan ayar oyunda drop yedirince insan kafayı yiyor. O yüzden artık yeni bir şey denerken bu oyunları 5er dakika oynayıp testlere öyle geçiyorum 🙏
Dostum her programa özel ayar çekeceksek işimiz var :D

Geri