Neler Yeni

Yardım 9800x3d için anakart önerisi

Krmm

80+ Bronze
Alacağım parçaların hepsi belli geriye sadece anakart kaldı. 5080 ve 9800x3d'li bir sistem olacak. Nasıl bir anakart önerirsiniz ?

Son düzenleme:

Krmm

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ya ahmetçim. Bak oraya kocaman bir şekilde konu detayını okumadan yorum yazmayın diye rica ederekten bir mesaj yazdım. Niye okumadan yorum yazıyorsun ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

vrmler düşük kalıyor
Vram'ler nasıl düşük kalabiliyor ya anlayamadım. 2 tane top seviye ürün seçtim. B850 olanda 16 faz 90 amper , x870 olanda 18 faz 110 amper vram var. Bilmediğimden soruyorum yanlış anlama.

Son düzenleme:

K1dot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
757
İsim
Umut
neredeyse aynı kartlar fakat bütçe var ise x870 alın

Krmm

80+ Bronze
neredeyse aynı kartlar fakat bütçe var ise x870 alın
Hocam bütçe hesabı yaptım. X870 olanı rahatça alabiliyorum fakat gerek var mı hani boşa para da vermek istemiyorum. O yüzden sormak istedim sizlere. Mesela neden x870 olanı alın dediniz biraz açıklayabilir misiniz ?

K1dot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
757
İsim
Umut
Hocam bütçe hesabı yaptım. X870 olanı rahatça alabiliyorum fakat gerek var mı hani boşa para da vermek istemiyorum. O yüzden sormak istedim sizlere. Mesela neden x870 olanı alın dediniz biraz açıklayabilir misiniz ?
fazladan USB portu vs istiyorsanız alın

• Beğen
Reaksiyonlar: Krmm

Talat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
382
İsim
Talat
dostum bence o kadar vermeye gerek yok B650m serisi bir anakart alın bakın keyfinize..

Krmm

80+ Bronze
dostum bence o kadar vermeye gerek yok B650m serisi bir anakart alın bakın keyfinize..
Konu detayında belirttim bu durumu hocam. En az 5 yıl boyunca anakart değişmeyecem. O yüzden almışken şöyle sağlam bir şey alasım var

Talat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
382
İsim
Talat
Konu detayında belirttim bu durumu hocam. En az 5 yıl boyunca anakart değişmeyecem. O yüzden almışken şöyle sağlam bir şey alasım var
ben yıllardır B450m S2h kullanıyorum bir sorun yaratmadı aylarca 5800x3d kullandım hic sorun cekmedim anakart ve ramlar en az sorun yaratan şeyler zaten sizden kaynaklanmadıgı sürece bence fazla ucmaya gerek yok pahalı diye cok uzun ömürlü olacagını felan dusunmeyın

K1dot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
757
İsim
Umut
Konu günceldir
hocam sadece ikisi arasında tekrar dediğim gibi eğer fazladan port girişi vs istiyorsanız x870 i alın x870 olan modelde aı cooling vardi fan ayarları vs daha rahat oluyordu diğerinde bu özellik yok

• Beğen
Reaksiyonlar: Krmm

Krmm

80+ Bronze
hocam sadece ikisi arasında tekrar dediğim gibi eğer fazladan port girişi vs istiyorsanız x870 i alın x870 olan modelde aı cooling vardi fan ayarları vs daha rahat oluyordu diğerinde bu özellik yok
Fazladan portlara ihtiyacım yok aslında fakat şu ai cooling iyi bir şey gibi. Bir de bu b850 olanda şerit paylaşımı varmış. 2. m2 ssd takınca sanırım gpu hızı yarıya düşüyormuş.

K1dot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
757
İsim
Umut
Fazladan portlara ihtiyacım yok aslında fakat şu ai cooling iyi bir şey gibi. Bir de bu b850 olanda şerit paylaşımı varmış. 2. m2 ssd takınca sanırım gpu hızı yarıya düşüyormuş.
hocam işlemci sıcaklığına göre fan ayarını kendisi yapıyor başka bir şeyi yok dediğiniz şeyi nereden gördünüz link atarmısınız pek bir bilgim yok o konuda

Top Bottom