Yardım 9800X3D için Thermalright 120 EVO yeterli mi?

DracheN

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,402
Oyun için 1080p 70-80 , C23 85-95, boşta 40-55. 1080p de fps sınırlama ile oynamayacaksan stabil bir saat hızı için sıvı alman daha doğru olur. 2k için hava/ sıvı alabilirsin tercihine kalmış. İşlemciye çok yük binmeyecek. 1080p de durum farklı.

veya işlemci soğutucu olarak bunu alabilirsiniz daha etkili olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kasanın yan alt tarafına da fan takılabiliyor boş yerlere fan koymak istiyorsan bunlara bakabilirsin

Oyun için 1080p 70-80 , C23 85-95, boşta 40-55. 1080p de fps sınırlama ile oynamayacaksan stabil bir saat hızı için sıvı alman daha doğru olur. 2k için hava/ sıvı alabilirsin tercihine kalmış. İşlemciye çok yük binmeyecek. 1080p de durum farklı.
Hocam Thermalright yetmez mi diyorsunuz?

Hocam Thermalright yetmez mi diyorsunuz?
Öyle bir şey demedim. 1080P de sabit saat hızları istiyorsan, termal limitlere takılmak istemiyorsan ki 1080P bütün yükü işlemci sırtlayacak, verimli ve stabil performans istiyorsan sıvı soğutma almalısın dedim, 2k olsaydı hava alabilirdin ama bence 1080p rekabetçi bir platformda oyun oynamayı düşünüyorsan bence stabil kalabilmek belli bir Hz(yenileme) hedefin varsa diye düşündüm. Tercih senin ikiside üzmez. Ancak her zaman dediğim gibi S tier bir sıvı soğutmanın termal soğutma performansını, S tier bir hava soğutma geçemez. Sıvı her zaman kazanır. Tamamen fizik ve matematikle alakalı bir durum.

Öyle bir şey demedim. 1080P de sabit saat hızları istiyorsan, termal limitlere takılmak istemiyorsan ki 1080P bütün yükü işlemci sırtlayacak, verimli ve stabil performans istiyorsan sıvı soğutma almalısın dedim, 2k olsaydı hava alabilirdin ama bence 1080p rekabetçi bir platformda oyun oynamayı düşünüyorsan bence stabil kalabilmek belli bir Hz(yenileme) hedefin varsa diye düşündüm. Tercih senin ikiside üzmez. Ancak her zaman dediğim gibi S tier bir sıvı soğutmanın termal soğutma performansını, S tier bir hava soğutma geçemez. Sıvı her zaman kazanır. Tamamen fizik ve matematikle alakalı bir durum.
Güzel ve mantıklı yorumunuz için teşekkürler.

Arkadaşlar 9800X3D işlemci MSI Velox 300R kasam var, kasanın üstüne bunu taksam : https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0D4K1BNZJ/ref=sw_img_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1
Thermalright 120 EVO alsam 1080P'de A++ oyunlarda yeterli olur mu? Yükteyken kaçlarda dolaşır? C23'te sıcaklık kaçlarda olur?
yeterli olur 9000 serisi 7000 serisine göre daha az ısınıyor ki bu soğutucu 7800x3d için de yeterli.
dediğiniz model spirit evo mu yoksa düz evo mu ?

Sen artice karar kılmadın mı?😂

Bu arada fanlar hoş... öneren de ben miydim? MSI takıntısı olan sen miydin hocam? Değilsen bence Lian Li daha iyi gider. Aynı fiyatlar.

yeterli olur 9000 serisi 7000 serisine göre daha az ısınıyor ki bu soğutucu 7800x3d için de yeterli.
dediğiniz model spirit evo mu yoksa düz evo mu ?
Hocam bu yazdığım senaryoda C23'te yük altında 80lerin üstünü görür müyüm?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada fanlar hoş... öneren de ben miydim? MSI takıntısı olan sen miydin hocam? Değilsen bence Lian Li daha iyi gider. Aynı fiyatlar.
Hocam bende MSI fanboyluk var, özel biriyim doğrudur.

phantom spirit evo ise 75-80 bandında tutar düz evo tek fanlıda 90 ları zorlarsın hatta geçebilir anlık spikeler ile.
Hocam bu yazdığım senaryoda C23'te yük altında 80lerin üstünü görür müyüm

Geri