Yardım 9800X3D için Thermalright 120 EVO yeterli mi?

DracheN

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,402
bu stress testinde normal hocam çok fazla yük bindiriyor 9800x3d ye oyunlarda bu kadar sıcaklıklara çıkmaz.
-20 curve vermiştim vermezsem 90ları rahat geçiyordu korkudan oyundan çıkıyordum hocam. Aynı oyun, sıvı soğutmada 67 dereceyi geçmiyordu 1080P'de.
125w.webp

Ben her zaman hava soğutmadan yanayım! Bu forumda 7950x işlemciyi 240w Tdp durumunda "Thermalright Peerless Assassin" soğutucu ile dizginleyen arkadaşların olduğunu hatırlıyorum. Ama ne yazık ki bu üst seviye işlemcileri hava soğutucu ile test etme imkanım olmadı. :(

-20 curve vermiştim vermezsem 90ları rahat geçiyordu korkudan oyundan çıkıyordum hocam. Aynı oyun, sıvı soğutmada 67 dereceyi geçmiyordu 1080P'de.
Alıntıyı görüntüle
bence kule tipinde bir arıza var 9800x3d yi stok soğtucu ile kullanan bile gördüm forumda XD tabii oyun oynamıyordu idarelik takılıyordu.

bence kule tipinde bir arıza var 9800x3d yi stok soğtucu ile kullanan bile gördüm forumda XD tabii oyun oynamıyordu idarelik takılıyordu.
Hocam korkum, Spirit EVO'da da bu değeri alır mıyım acaba? Abime verdim U12A'yı 5800X var onda 45 derece masaüstü oyunlarda çok serin diyor. Ben BIOS'ta 57 derece görüyordum.

Hocam korkum, Spirit EVO'da da bu değeri alır mıyım acaba? Abime verdim U12A'yı 5800X var onda 45 derece masaüstü oyunlarda çok serin diyor. Ben BIOS'ta 57 derece görüyordum.
çok enteresan bir durum dediğim gibi spirit evo soğutması lazım eğer soğutamazsa sıvı geçersin şu ana kadar phantom spirit alıp şikayet eden görmedim forumda.

Arkadaşlar 9800X3D işlemci MSI Velox 300R kasam var, kasanın üstüne bunu taksam : https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0D4K1BNZJ/ref=sw_img_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1
Thermalright 120 EVO alsam 1080P'de A++ oyunlarda yeterli olur mu? Yükteyken kaçlarda dolaşır? C23'te sıcaklık kaçlarda olur?
Hocam stok gelirse senin ilacın şu iki kule tipi soğutma hakkından gelir. ThermalRight Peerless Assassin 140 White ve THERMALRIGHT FROST COMMENDER 140 MM Bunlar kule tipinde zirve kallavi soğutmalar. 2 ürünü de kullandım soğutmayacağı işlemci yok diye düşünüyorum. Phantom spirit de işini görür bu arada.

MSI Meg aio neden öyle kötü performans göstermiş hocam? Verdikleri aio da sıkıntı varsa yenisini taksalarmış.
Hocam am4 uyumlu diyor eski bir ürün diyor ben de daha fazla uğraşamadım.

Hocam am4 uyumlu diyor eski bir ürün diyor ben de daha fazla uğraşamadım.
Nasıl oluyor o?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yanlış hatırlamıyorum değil mi? Cpu sıcaklığı 90'a ulaşmıştı? Sorun ne dediler? Hocam yine hikâye anlatmak gibi olacak ama ben ilk sistem aldığımda mediamarktta, cpu'nun kendi soğutucusu yeterli gelmiyordu götürüdğümüzde tırnağı kırılmış dediler ama şimdi 5 yıl sonra bakınca soğutucu sapasağlam ve birlikte sattım onları. Herkes böyle değil ama ne yaptıkları da belli değil. AM5 uyumlu diyor ve size uyumsuz demişler. Uyumsuz ise başta nasıl taktı? Montalaması olmazdı diye düşünüyorum. Paketle geliyor montaj için parçalar.

Ekler

• Screenshot_2025-09-10-12-47-59-888_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-09-10-12-47-59-888_com.android.chrome.webp
    62.1 KB · Hit: 12
Son düzenleme:
Nasıl oluyor o?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yanlış hatırlamıyorum değil mi? Cpu sıcaklığı 90'a ulaşmıştı? Sorun ne dediler? Hocam yine hikâye anlatmak gibi olacak ama ben ilk sistem aldığımda mediamarktta, cpu'nun kendi soğutucusu yeterli gelmiyordu götürüdğümüzde tırnağı kırılmış dediler ama şimdi 5 yıl sonra bakınca soğutucu sapasağlam ve birlikte sattım onları. Herkes böyle değil ama ne yaptıkları da belli değil. AM5 uyumlu diyor ve size uyumsuz demişler. Uyumsuz ise başta nasıl taktı? Montalaması olmazdı diye düşünüyorum. Paketle geliyor montaj için parçalar.
Hocam valla yoruldum, derdimi anlattım eski ürün diyor adam tam temas etmiyor diyor. Ben de başka bir soğutucu alacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,612
Üyeler
183,145
Son üye
finbye10
Geri