Yardım 9800x3d sıcaklık değerleri kaç olmalı maximum?

Ekler

• 17563275546464655534550461813986.webp
    17563275546464655534550461813986.webp
    874.2 KB · Hit: 20
Kanka süper de o kablolar ne gözünü seviyim bi ayar çek oraya.
Kablolara bir çözüm yok işlemci için olana psu için olana çözüm varda ya beyaz kablo alcam lianli varsa yada direk streamer kablo çekicem CPU GPU anakart için işlemci için bir çözüm aklıma gelmiyor ekran için kablo mecbur ordan Döne döne getirdim

Kablolara bir çözüm yok işlemci için olana psu için olana çözüm varda ya beyaz kablo alcam lianli varsa yada direk streamer kablo çekicem CPU GPU anakart için işlemci için bir çözüm aklıma gelmiyor ekran için kablo mecbur ordan Döne döne getirdim
Yarın anlatırım. Yatıyom şimdi iyi geceler.

Bende oyle dusundum, mecbur kalmasa zaten kablolamayi böyle yapmazdı dedim

Bende oyle dusundum, mecbur kalmasa zaten kablolamayi böyle yapmazdı dedim
Mecbur bro ekran typc ucu kablonun arkasında usb usb pinine takmak gerekiyor anakartın uzun kablo mecbur döndürdüm sert birde hemen kıvrılmıyor pumpın da kablosu uzun mecbur yine döndürdüm yarın uğraşırım bir daha ama streamer mecbur alcam gibi siyah sırıtıyor

Mecbur bro ekran typc ucu kablonun arkasında usb usb pinine takmak gerekiyor anakartın uzun kablo mecbur döndürdüm sert birde hemen kıvrılmıyor pumpın da kablosu uzun mecbur yine döndürdüm yarın uğraşırım bir daha ama streamer mecbur alcam gibi siyah sırıtıyor
Bir tık goze geliyor ama genel olarak güzel, cok kafaya takılacak bir sey degil

@fcieaksit dostum sen bu adamı dinle pişman olmazsın ne sorun varsa çözülür
hocam dinliyorum herkesi dinliyorum ben zaten cinebecnch testlerinide attım herkesin yorumuna açığım
galiba şu an ben soğutucudan kaybediyorum sadece onuda halletmeye çalışacağım sıvı soğutucu istemiyorum halen bir şekilde hava soğutmayla idare etmeye çalışacağım
bu arada undervolt yaptıktan sonra işlemci ısınabilirdi 90'a kadar undervolt yapmadan önce ısınıyordu çünkü şimdi neden ısınmadı
madem ısıdan dolayı puanım düşük çıktı onu tam anlamadım açıklayabilirseniz güzel olur
şu ana kadar yardım edip ilgilenen herkese teşekkür ederim adamsınız Allah razi

hocam dinliyorum herkesi dinliyorum ben zaten cinebecnch testlerinide attım herkesin yorumuna açığım
galiba şu an ben soğutucudan kaybediyorum sadece onuda halletmeye çalışacağım sıvı soğutucu istemiyorum halen bir şekilde hava soğutmayla idare etmeye çalışacağım
bu arada undervolt yaptıktan sonra işlemci ısınabilirdi 90'a kadar undervolt yapmadan önce ısınıyordu çünkü şimdi neden ısınmadı
madem ısıdan dolayı puanım düşük çıktı onu tam anlamadım açıklayabilirseniz güzel olur
şu ana kadar yardım edip ilgilenen herkese teşekkür ederim adamsınız Allah razi
Kanka işlemcinin termal limitleri var. İşlemci ne kadar serin çalışırsa, o kadar performanslı olur. Bu sonsuza gitmiyor ama yanlış anlama.

Oyun oynayacak adamın sıvı soğutucu almasına gerek yok.
Hiçbir zaman o testlerdeki kadar yük altına girmeyecek bir işlemciye boştaki sıcaklık değerleri düşsün diye sisteme sıvı akıntısı riski almak gereksiz.
150W dediğin hiçbir zaman oyunda olmayacak bir senaryo.
Bazi oyunlar shader compilation yaparken anlik olarak bütün çekirdeklere %100 yük bindiriyor. Yani bu tarz istisnai durumlarda olabiliyor.

Kanka işlemcinin termal limitleri var. İşlemci ne kadar serin çalışırsa, o kadar performanslı olur. Bu sonsuza gitmiyor ama yanlış anlama.
Daha bi düzenli oldu bu sefer sanki ama arka kablolama için bir şey diyemiyorum baya karışık arkası önemli değil gerçi ön kısım iyi dursunda 🤣

Ekler

• IMG_20250828_015251_777.webp
    IMG_20250828_015251_777.webp
    853.5 KB · Hit: 13
  • IMG_20250828_015235_149.webp
    IMG_20250828_015235_149.webp
    1 MB · Hit: 14
  • IMG_20250828_015229_373.webp
    IMG_20250828_015229_373.webp
    836.3 KB · Hit: 12
Geri