Neler Yeni

Abdulhamid Han Hakkında Düşünceleriniz.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Seninle gerçek hayatta tanışmak isterdim internet ortamı münazara ortamı olarak rahat değil.Zaten video atma sebebim bu,kaynaklar ermeni soykırımı gibi birbirini tutmuyor.Şimdi wikinin ermeni soykırımı(!) ile ilgili sayısı ile bizim iddia ettiğimiz aynı mı?Değil.O zaman yalanmı söylüyoruz?Yine hayır.Bununla ilgili cevabını merakla bekliyorum copypaste yapmaktansa kendi fikirlerinizi sununuz kaynaklar güvenilir olmayabiliyor yukarıda belirttim :)
Kardeşim ne diyeyim ben sana. Senin attığın videoyu çeken adam o dönemden mi gelmiş? Ayrıca tamamen farklı olayları karşılaştırıyorsun off.
Sarıkamış, 1. Dünya savaşı, İhtilal hiçbirini tutturamadınız n'oldu?

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Evet. 7 yıl yine Enver Paşa'nın sansürüdür :D net kaynak yok. Ruslar 78 yada 23bin kişi. Yine de fazla.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sarıkamış'ı kurtaran Kazım Karabekir mi?

Evet. 7 yıl yine Enver Paşa'nın sansürüdür :D net kaynak yok. Ruslar 78 yada 23bin kişi. Yine de fazla.

Sarıkamış'ı kurtaran Kazım Karabekir mi?

Bende 90bin demedim 78 bin olarak geçiyor.
Bende Mantık Hatası Olduğunu Söylüyorum
Bakın Bir atak harekatında kolordunun etrafı sarılmadığı sürece kayıp verilince geri çekilinir. Ancak savunma muharabesinde asli amaç savunmayı yarmak olduğu için savunma cephesinde kayıp kat kat fazladır.Çünkü savunmada geri çekilinirse Hat yarılır ve düşman içeriye sarkar.
Çanakkalede Bile 250.000 şehit verdik. Sarıkamışta 70.000 Olması İmkansız

Poyraz Efendi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Ender Kaynarca

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Evet bunu ben de biliyorum. 90.000 sayısının burdan çıktığı söyleniyor.
Hocam günlüklerde vs yazıyor. Zaten Tarihçilerin kitaplarında da 90.000 sayısında mantık hatası bulunulduğunu söylüyor.
Genelkurmay arşivlerinde 70.000 kişilik bir kolordunun tayin edildiğini de

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,519
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
25 sayfalık konudan daha benim gördüğüm bir rapor gelmedi. İşte sizden böyle tartışma istiyorum, DEVAM! :love:

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Bende Mantık Hatası Olduğunu Söylüyorum
Bakın Bir atak harekatında kolordunun etrafı sarılmadığı sürece kayıp verilince geri çekilinir. Ancak savunma muharabesinde asli amaç savunmayı yarmak olduğu için savunma cephesinde kayıp kat kat fazladır.Çünkü savunmada geri çekilinirse Hat yarılır ve düşman içeriye sarkar.
Çanakkalede Bile 250.000 şehit verdik. Sarıkamışta 70.000 Olması İmkansız
Bak kardeşim sorun şu öldüren şey düşman değil hava/sıcaklık.
Enver Paşa savaşı planladığında her şey düzgünde. Harekat için İstanbul'dan kıyafet gelecekti ve tüm askerlere yetişmedi. Ordunun hazır olmadığı Enver paşa'ya bildirilmesine rağmen devam edildi. Daha sonra komutanların plana uymaması (bak burada Enver paşa'yı suçlamıyorum) orduyu mahvetti.

Hocam günlüklerde vs yazıyor. Zaten Tarihçilerin kitaplarında da 90.000 sayısında mantık hatası bulunulduğunu söylüyor.
Genelkurmay arşivlerinde 70.000 kişilik bir kolordunun tayin edildiğini de
Zaten 90 bin olamaz zira bu kadar askerim katıldığı bile şüpheli.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Evet bunu ben de biliyorum. 90.000 sayısının burdan çıktığı söyleniyor.
Zaten Hafız Hakkı Paşayı Araştırırsanız Donarak Ölen askerlerin müsebibi olduğunu görürsünüz

Enver Paşa savaşı planladığında her şey düzgünde. Harekat için İstanbul'dan kıyafet gelecekti ve tüm askerlere yetişmedi. Ordunun hazır olmadığı Enver paşa'ya bildirilmesine rağmen devam edildi. Daha sonra komutanların plana uymaması (bak burada Enver paşa'yı suçlamıyorum) orduyu mahvetti.

Hocam bence şurda bir sıkıntı çıkıyor. Ölen 45.000 Kişilik Rus Birimini Kim Öldürdü ?
Onlarda Kış Şartlarından Ölmüş Olamazlar Herhalde. Çünkü Onların Erzakları da Kıyafetleri de tam. Ayrıca Rusların soğuk bir iklimde yüzyıllardır savaştığını düşünürsek bence burda bir hata var

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Allahuekber dağlarına çıkardığı 10.000 kadar askerin donarak ölmesinden sorumlu diye biliyorum Hafız Hakkı Paşa'yı.
Evet Öyle Zaten. Donarak Ölen Asker Sayısıda 8000 civarı . Kaynaklarda 45.000 lik bir Rus Kaybı 30.000 ila 40.000 Arası Türk Kaybı Olarak Geçiyor.

Güzel Tartışma Oldu. Baya Yoruldum Ben. Güzel bir Tarihi Eleştiri Yapıldı

Allahuekber dağlarına çıkardığı 10.000 kadar askerin donarak ölmesinden sorumlu diye biliyorum Hafız Hakkı Paşa'yı.
Eleştirel Şekilde Tartışan Herkese Teşekkür Ediyorum. Güzel Şekilde Vakit Geçirdim. Herkes İyi Akşamlar.
(Baya Yoruldum Ha)

Zørba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
645
İsim
Hüseyin

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Arkadaşlar Abdülhamid Han ın yapmış ve planlamış olduğu -mesela günümüzdeki marmaray- projelerini öğrenmek isterdeniz yusuf güldür ün projeler sultanı kitabını okumanızı tavsiye ederim.

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,566
İsim
Samet Kaya
Sözde toprak kaybı yaşatmayan halbuki ondan sonra ülkenin iyice küçüldüğü beceriksiz bir yönetici. İlk 10 padişahdan sonrası beceriksizdir açık ve net.
adam gayet dengeli bir politika izledi, zaten yıkılmakta olan bir devlet verildi o devleti en iyi şekilde yönettiğini düşünüyorum ayrıca sizin yaptığınız kadar bir eleştiri yapmak için birşeyler başarmış olmak gerek klavyeden sallayarak olmuyor bu işler

Top Bottom