Neler Yeni

🚨 Abdullah Hacıgül'den laptop satın alma rehber videosu geliyor!

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,813
İsim
MehmedVII
Bu konuda pek anlatacak bir şey yok aslında, eğer kasa tasarımı soğutmaya yetmiyor ise incelemede bahsediyor zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sana bakıyorum Asus 😶
Teknik olarak yerel konfigurasyonlarda farklılık olma ihtimalini belirtiyor ama bu sadece web sitesinde belli oluyor. Daha iyi bir ürün tanıtımı yapmaları lazım

H, hx ve U serisi işlemciler arasındaki farklar vs
Genelde sonu hx ile biten işlemcili bilgisayarkar max q oluyor. Ekran kartı performansından baya kısılmış, tasarım odaklı olurlar.

GRDL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mehmet Gürdal
bu vakumlu soğutucular ve normal soğutucular ne kadar işe yarıyor diye testler de yapabilir
Bu ilginç olur bak.

Genelde sonu hx ile biten işlemcili bilgisayarkar max q oluyor. Ekran kartı performansından baya kısılmış, tasarım odaklı olurlar.
Kanka hem haklısın hem hatalı :D
HX serisi performans odaklı CPUlar için kullanılır. Mesela 12900hx
Ama h serisi ise overclock vs'ye izin vermez, kilitlidir. Asus zephyrus ya da legion slim serisinde kullanılır bunlar
MaxQ ve MaxP ise apayrı bir konu; Nvidia 2000 serisi mobil gpu'larda kullandı bunları. Ama 3000 serisinde ekran kartının ne kadar güç kullandığı basit marka terimi yerine güç aralığı belirtilerek bildiriliyor. Mesela 120wattaki rtx3080 maxQ oluyor (q= quite) ama 170 wattaki maxP(p= power)
Ben maxq-p muhabbetini sevmiyorum. Çünkü bir laptop bataryada 120 fişe takılı iken 170wat verebiliyor gpuya

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,813
İsim
MehmedVII
Bu ilginç olur bak.

Kanka hem haklısın hem hatalı :D
HX serisi performans odaklı CPUlar için kullanılır. Mesela 12900hx
Ama h serisi ise overclock vs'ye izin vermez, kilitlidir. Asus zephyrus ya da legion slim serisinde kullanılır bunlar
MaxQ ve MaxP ise apayrı bir konu; Nvidia 2000 serisi mobil gpu'larda kullandı bunları. Ama 3000 serisinde ekran kartının ne kadar güç kullandığı basit marka terimi yerine güç aralığı belirtilerek bildiriliyor. Mesela 120wattaki rtx3080 maxQ oluyor (q= quite) ama 170 wattaki maxP(p= power)
Ben maxq-p muhabbetini sevmiyorum. Çünkü bir laptop bataryada 120 fişe takılı iken 170wat verebiliyor gpuya
Biliyorum performans odaklı cpu olduğunu ama cpu'ya verdiği önemi ekran kartına vermiyor. Genelde bu laptoplar ince ve hafif olma odaklı oluyor. İstisnalar da var.

GRDL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mehmet Gürdal
Biliyorum performans odaklı cpu olduğunu ama cpu'ya verdiği önemi ekran kartına vermiyor. Genelde bu laptoplar ince ve hafif olma odaklı oluyor. İstisnalar da var.
Kullanım alanına göre değişiyor bu.
Mesela sen oyun oynayacaksın; neye ihtiyacın var? Gpu, ve ekran çözünürlüğünün 1080pde sınırlı olacağını varsayalım
Bu durumda 13650hx ve rtx 4080 ikilisi senin işini görür.
Ama bu laptoplar kalın ve ağır olur, pili uzun gitmez. Senin için sorun değil ama photoshop ya da premiere pro gibi programları kullanan kullanıcılar teknik olarak ihtiyaç duyacağı şey ekstra v ram tensor çekirdeğidir, ekstra frekans değil. Yani frekans ta iş görür ama taşınabilirlik on plandadır.
Bu durumda düşük watlı yüksek model gpular daha iyi bir seçim olur.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,527
İsim
ArtiAnius
tdp değeri hakkında bir rehber gelicek gibi duruyor