Neler Yeni

Acer 27" QHD IPS 170Hz 400nits Monitör UM.HX2EE.V23 - 6399TL

mehmetii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Mehmet
wwwwww
Yok ki. Ben aldım, bir sürü kişiye de aldırdım. Kimsede böyle bir şey çıkmadı.

Hatta sırf bu arkadaşa yardımcı olmak için sağ sol slt üst daldım ekrana. Yok.

Muhtemelen arkadaşın monitör dışında bir şeyde sorun var. Kablo ya da GPU ya da sürücü falan... Zaten bunu düşünmesi lazımdı. Kimse böyle büyük bir sorunu fark etmiyorsa ve 3 sıfır ekranda da oluyorsa demek ki sorun başka şeyde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@hakanozzzzzz
Bende çok memnunum zaten herhangi bir şikayetim yok. 6400₺ fiyatıyla mükemmel bir alışveriş oldu arkadaşıma 7600₺den bile aldırdım dün.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hakan tunalı
Tamam diyelim ki var peki neden siyah ekran açıp yandan bakalım? Normal ve uzun kullanımda bunun bir zararını görücez mi

Tamam diyelim ki var peki neden siyah ekran açıp yandan bakalım? Normal ve uzun kullanımda bunun bir zararını görücez mi?
Uzun kullanimda zarari olurmu bilmiyorum o cizgiler nedir bende anlayamadım bu arada bi arkadaş gpu kablo vs var demis sorun elimde başka monitorde var 3 adet hiç birinde böyle cizgiler goremedim baska msrkalarda da baktim hic birinde yok

Oneole

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Ozan Tufan
"Arkadaslar hepiniz almışsınız ama bu paneller sorunlu ben 3 adet aldım iade ettim siyah ekran açın yandan bakin siyah tema yandan dikkatli baktığınızda yatay cizgileri goruceksiniz ben 3 adet aldim 3 undede vardı sizdekilerdede var farkında deilsiniz herkeze bol şans"

Bu sizsiniz herhalde. Komik. Bende böyle bir sorun yok. Alan diğerlerinde de çıkmadı. Daha yeni tekrar aldırdım.
Bir de "herkeste var ama siz farkında değilsiniz size kitliyorlar" tarzı bir yorum yapmişsınız.

Telefon kameramın odak, iso, shutter speed ve yakınlığıyla oynatarak zoraki çizgi içeren bir fotoğrafını çekebildim. Bu da normal. Gözle görülen herhangi bir kusur yok.

Edit: hort oldu kusura bakmayın unuttum.
Çok haklısın benimde elime 5 kere geçti ve 4'ünde söylediğiniz şekilde yatayda beyaz silik çizgiler mevcut. 1 tanesinde yoktu ama onda da 3 tane ölü piksel vardı. Işık sızması cabası 5inde de mevcuttu. Genel olarak bu yatay çizgi çıkmaması çok zor sanırım kronik bir monitör

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Çok haklısın benimde elime 5 kere geçti ve 4'ünde söylediğiniz şekilde yatayda beyaz silik çizgiler mevcut. 1 tanesinde yoktu ama onda da 3 tane ölü piksel vardı. Işık sızması cabası 5inde de mevcuttu. Genel olarak bu yatay çizgi çıkmaması çok zor sanırım kronik bir monitör
Ben tersini söylüyorum obür arkadaşa haklısin demek istediniz galiba 😅

Şimdi de yatayda beyaz çizgi diyorlar... Kronik bir monitör değil arkadaşlar. Siz dışında çizgi sorunu yaşayan yok.

Ölü piksel şanş işi tabii.

İşık sızması 5'inde de olacağını sanmıyorum. Olmaz demiyorum ama olasılık olarak çok düşük. Muhtemelen Glow'u ışık sızması ile karıştırıyorsunuz. Glow, ışık sızmasının aksine her IPS monitörde vardır. Hepsinde hem de. IPS'in tipik özelliği. Sadece miktarında değişim olur.

Uzun kullanimda zarari olurmu bilmiyorum o cizgiler nedir bende anlayamadım bu arada bi arkadaş gpu kablo vs var demis sorun elimde başka monitorde var 3 adet hiç birinde böyle cizgiler goremedim baska msrkalarda da baktim hic birinde yok
Başka kablo ve monitör ile denemeden yollamasaydınız.

-
Aldım, aldırdım. Dehşet hızlı bir panel. Aynı zamanda yüksek renk gamutu + fabrika kalibrasyonlu sRGB + yüksek doğruluklu DCI-P3 + HDR400 ve HDR'da 4500:1 VA gibi kontrast + full ergonomi + iyi siyah tekdüzelik + nano ve QD'ler aksine normal kontrast VS. dolu bir monitör. Yurt dışı fiyatı Dell G2724D ile aynı. Türkiye'de ise Dell'den 3K ucuza sattılar. Şu an bile 2K daha ucuz.

2K 144-180Hz monitör segmentinde en büyük sorun, hiçbir kritik eksisi olmayan monitör bulmak. Örneğin LG Nano'lar ve QD'ler çok iyi renk ve hız ama leş kontrast ve düşük doğruluk. VX2780 gibi yüksek gamut ama yavaş panel. Ya da yüksek hız ama düşuk gamut. Bu monitör ise hız ve HDR alanında en iyisi, diğer hiçbir alanda eksisi yok. Bunlar dışında 2 eksisi var yalnızca: glow sarı renkli ve stant biraz sallanıyor. Masanız sağlamda 2. sorun değil. Devamli karanlık ortamda karanlık içerikli oyun oynamıyorsanız 1. de sorun değil ki zaten IPS'ler bu kullanıma uygun değil.

Daha ne olsun?

Ghosting testi bu arada:
IMG_20240203_181545.jpg

Bütün tepki süreleri refresh cycle içerisinde. Sonuç yukarıdaki gibi temiz bir görüntü.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hakan tunalı
Aynen kardeşim dedigin gibi cizgiler var alan kişiler dikkatli bakmıyorlar hepsinde var bu beyaz silik cizgiler ben siteye resim yukledim zaten 3 kere aldim hepsinde var

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Aynen kardeşim dedigin gibi cizgiler var alan kişiler dikkatli bakmıyorlar hepsinde var bu beyaz silik cizgiler ben siteye resim yukledim zaten 3 kere aldim hepsinde var
Tamam. Biz körüz. Yüzlerce satıştan 2 satışta çizgi var. O iki kisi haklı. Kalanlar kör.
Bakınız:
Işık sızmasından mı çizgilerden mi bahsediyorsunuz?
Alıntıyı görüntüle
Aydınlık ortamda çektim ama karanlıkta da bir çizgi falan göremedim ben.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hakan tunalı
Tamam. Biz körüz. Yüzlerce satıştan 2 satışta çizgi var. O iki kisi haklı. Kalanlar kör.
Bakınız:
Hepsinde var kardeşim sen monitöre yandan belirli bi seviyeden açılırken bile baksan cihaz zaten goruceksin neyin savunmasını yapıyorsun ben anlamadim seni yuzlerce kiside var zaten dikkatli deil hiç biri çoluk çocuk hepsi

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hepsinde var kardeşim sen monitöre yandan belirli bi seviyeden açılırken bile baksan cihaz zaten goruceksin neyin savunmasını yapıyorsun ben anlamadim seni yuzlerce kiside var zaten dikkatli deil hiç biri çoluk çocuk hepsi
Ula attım ya yandan resmini. Kaldı ki kim monitöre öyle bakar? Attığin resmin saçmalığına bir bak. Ayrıca kameranın shutter hizi ile oynarsan her monitörde çizgi elde edebilirsin.

Bu monitörü bi sökmediğim kaldı. Çince, tayvanca, rusça, korece, ingilizce bütün incelemelerini okudum. Geri geldim kendim aldim inceledim. Ama büyük abi konuştu. Çoluk çocuklar dağılsın.

Kimlerle uğraşıyoruz ya... Niye cevap veriyorsam...

..............

80+ Bronze
bende yok? 30 yaşındayım

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hakan tunalı
Uygunsuz davranış
ben zaten bu genellemeleri anlamıyorum hepsinde var demen için hepsine bakmış olman lazım baştan hatalı bilgi yani böylelerini dikkate alan yoktur umarım
Kardeşim sen acerdami çalışıyorsun ben 3 tane almışım var diğer arkadaş 4 tane almış var boylerini diyorsun biz yalanmi soyluyoruz varki soyluyoruz dimi hepsinde hemen hemen var bakmama gerek yok 3 tane alipda hepsinde çıkıyorsa demekki kronik sorunlu 3 ude yoksa binlerce ekran arasindan banami denk geldi mantığını çalıştırsın çözersin işi

Ula attım ya yandan resmini. Kaldı ki kim monitöre öyle bakar? Attığin resmin saçmalığına bir bak. Ayrıca kameranın shutter hizi ile oynarsan her monitörde çizgi elde edebilirsin.

Bu monitörü bi sökmediğim kaldı. Çince, tayvanca, rusça, korece, ingilizce bütün incelemelerini okudum. Geri geldim kendim aldim inceledim. Ama büyük abi konuştu. Çoluk çocuklar dağılsın.

Sen salakmisin tipinmi mi oyle ben 30 yıldır pc isinin içindeyim yaş 40 sen dünyada yokken benim bilgisayarım vardi iso shutter diyip durma ***** ***** konuşma düz çekip resim attim hiç bi ekranda oyle bisey yok kullandığım laf anlamiyorsun sanirim acer in avukatasin yada

Butun dillerde okumussun bak demekki senin bi sokmedigin kalmış ekrani

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hakaretten rapor ettim öncelikle. Cezan hayırli olsun. İnsan gibi konuşmayı öğrenirsin belki bu sürede.

Acer'in avukatı falan değilim. 70ms VA panelleri 1ms oyuncu monitörü diye kazıklayan, 10K'ya Fake HDR koyup HDR monitör diye satan, 10K'ya geniş renk gamutu bile koymayan ve istisnasız bütün kağıt üstü değerleri yalan olan firmalara; eski nesil 2019-2020 monitörleri güncel monitörlerle aynı fiyata satan satıcılara; monitörden zerre anlamamasına ya da anlamasına rağmen kendini çakal sanıp incelemelerde öve öve bitirmeyen sponsorlu yOutUbErLarA karşıyım.

Bu yüzden gerçekten F/P gördüğüm bütün modelleri öneriyorum. Öneriyorum ki onlar satsın. Rekabet olsun. Daha F/P'ler çıksın. Türkiye 'de QD modeller hariç QHD 2K 144-180HZ LCD segmentinin en iyi monitörlerinden birisi en ucuz 2K olarak sarılınca tabii ki herkese önereceğim.

Sadece bu monitör için yapmıyorum bunu. En çok satan segment olan FHD 144+ segmentinde F/P iken 24G2F, daha F/P olunca 24G2SP, daha F/P olunca Omen 25i için dil döktüm. Fiyata bağlı olarak dönüşümlü olarak savundum hepsini. 15K'ya MiniLED monitör çıktığında hiçbir IPS, VA monitörü önermedim mesela.

Yapmaya da devam edeceğim. Türkiye'de insan gibi monitör inceleyen bir kanal çikıncaya dek.

ben 30 yıldır pc isinin içindeyim yaş 40 sen dünyada yokken benim bilgisayarım vardi
Bu sözü kaç kere duydum hatirlamiyorum. Artık her duyduğumda zevk alıyorum çünkü karşı kesim hiçbir argümanı kalmayıp boş sıkmaya başladığinda geliyor.

Aynen kardeşim. Çarşıdaki bilgisayarcı da aynı şeyi söylüyor.

İstisnasız "monitörden anlıyorum yuav" diyen herkes monitörden anlamıyor. Adamlar daha İngilizce bilmiyor monitörden anladığını iddia ediyor...
O kadar araştırdim hala bilmediğim tonlarca şey var.

Son düzenleme:
Top Bottom