Neler Yeni

Aile Baskısı, Kötü Psikoloji, lise

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
ders edebiyat olsa geçermiş kesin
şaka bi yana arkadaşlar bu dönemler sizler için zorlayıcı ve sıkıcı gelecektir buda gayet normaldir bunlar hayat tecrübenizin az olmasındandır yetişkin zırvası gibi gelebilir ama bunlar en güzel günleriniz bunları kendinize zehir edin demiyorum ama geleceğiniz içinde bi yatırım yapın dil öğrenirim yurt dısına giderim i kafanızdan atın bi kere dil yine öğrenin ama aa dil biliyor diye yurt dısındada işsiz boş tenekeyi doldurmazlar zaten bakmayın siz almanyada orda burda lise mezunuydum gittim dil öğrendim para kazanıyorum diyenlere hep ana baba göçmüş zamanında bi iş kalmış ellerine bi eğitiminiz olmadan (onların işine yaramadıgınız sürece) hiç bi ülkeye kacamazsınız (cebinizde 50 k 100k euro teminatınız varsa değişir tabi) şirketinizi burdan ayarlayıp gitmeniz gerekecek bunlar için eğitim gerekecek her ne kadar saçma da olsa sistemimiz yurt dısında ucuz iş gücüyüz belirli bi bilgiye sahip olanların iyilerini topluyorlar yurt dısına başarıya giden yolda kestirme yoktur ne kendinizi ne ailenizi üzmeyin bu yaşların telafisi yoktur yaşayabildiğiniz herşeyi yaşayın ama kararında bırakıp belirlediğiniz rotada kararlı adımlar atın iyi geceler

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
Konuşmadılar benimle ciddiye almıyorlar sadece bi kere annem dikkat etmişti ama ondada hiç deişiklik olmadı anladıgından öncede aynı davranışlar sonrada
Dede vb. bir büyüğün varsa yardımcı olmasını isteyerek ciddi şekilde konuşma yapmayı sağlamayı deneyebilirsin aslında

Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Kağan KAYA
Dede vb. bir büyüğün varsa yardımcı olmasını isteyerek ciddi şekilde konuşma yapmayı sağlamayı deneyebilirsin aslında
Tek Güvencem tek desteğim dedemdi aga oda 4 sene önce vefat etti baba tarafındaki çok uzakta babama bir kere terbiye çekti bu konu hakkında babam öyle bir olayın olduğunu aklından kendini kandırmak için sildi gururu incindği için.

• Üzgün
Reaksiyonlar: RefX

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
Tek Güvencem tek desteğim dedemdi aga oda 4 sene önce vefat etti baba tarafındaki çok uzakta babama bir kere terbiye çekti bu konu hakkında babam öyle bir olayın olduğunu aklından kendini kandırmak için sildi gururu incindği için.
Olsun dostum hayatın tadını çıkarmaya bak. Saçma gelebilir ama dini konulara da ağırlık ver bence.

FurSam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Furkan Samed Bayrakcı
Şu virüsten dolayı millet birbirinden bıktı kimse kimseyi görmek istemiyor.

smithblacksmith

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Samet Demirci
Arkadaşlar Selamun aleyküm ben bir lise öğrencisiyim sınav haftamız daha yeni bitti sınavlllara çok ciddi çalıştım hatta bi kaç hafta önce çalışmaya başlamıştım (10 gün) hayvan gibi not çıkardım bundan öncede ertelenen sıanvlardada 2 şer hafta önce çalışmıştım ordanda çıkardığım notlar falan vardı yani ben bu hafta oldugumuz sınavlara gerçekten emek vererek çok çalıştım bazı kötü ve korktugum derslerim vardı almanca ve kimya bu iki ders iksindende sınava girerken kalma korkum vardı arkadaşlarım benden çok daha az çalışıyorlar ve takmıyorlardı sınavları almanca sınavım daha açıklanmadı ama ondanda 50 altında bir not bekliyorum kimyadan 35 almışım aldıgım tek 50 altı not bu şu ana kadar annem ve babam benden hiç memnun deiller her yönden beni istemiyorlar gibi hissediyorum onları memnun etmek için çabaladım bu sınavlara belki biraz bendne memnun olurlar yüzleri güler diye ama ilk kötü notumda beni (kimya sınıf ortalaması 45 sınıfça kaldık sanırım) sınıfım ortalamsının 45 oldugunu söyledigimde madem 45 neden 45 almadın diyor diyorum açıklıyorum yapamadım edemedim diyorum laf işitiyorum işini yaparken beni çağrıştıran sözler söylüyor evde psikolojik bi hapis yaşıyorum çöküntü içindeyim başkalrıyla kıyaslanmaktan bıktım annemle babamın özellikle annemin mükemmelliyet anlayışından bıktım napmam lazım bunlar zamanla geçiyormu bilmiyorum arkadaşlar annem hep sıanvdan bir gün once çalıştıgımı söylüyor uzaktan eğitimde not çıkaran yok defter tutan yok ben onları da yaptım en az önlü arkalı 50 60 tane dolu a 4 kağdı var elimde kendimi aksi hissediyorum onlarada patlamak istemiyorum bana yaptıkları işkenceden dolayı onlara kinleniyorum kendi içimde çıkardıgım notları gösterdim bana hiç bir şey demedi tek dediği şey demekki çıkamaman gerekiyordu farklı bir şekilde çalışmalıymısşın cümlesiydi arkadaşım gitti kimyadan 29 aldı annesi arkadaşımın yanına ondan önce gelip sadece şunu söylemiş 'napıyoun oğlum sınavdan 29 almışsın gülerek fazla canını sıkıp üzülme zaten bölüm dersin deil üni sınavında 5 6 net yapsan yeter demiş ve aynı bölümü seçtik benim napmam lazım arkadaşlar onlar benim üstüme geldikçe ben hayattam beziyorum ve isteksizleşiyorum onlar bunu yaparak benim daha çok hırslanacağımı sanıyorlar ama ben kendi içimde aksileşiyorum sinirleniyorum ki bunun arkadaşlarımda farkındaydı ben kendime çeki düzen vemreden önce okulda sınav günü birisine ters yaparsam kavga çıkarırsam diye korkuyorum başka ailelere bakıp onları çok imreniyorum (çevremdeki) bunları yaşayan varmı arkadaşlar lütfen geçsin artık bu psikolojik süreç geçicek deilmi lütfen konuyu yayında psikolojik moral alayım bunları anlatacak fazla arkadaşım yok karantinadayız nede olsa iyi forumlar ...
Aileni dinleme, neye yeteneğin varsa ona yönel.

Bu ülkede hiç olmayan sektörlerde bile insanlar başarılı olup yeni sektörler türetti (youtube, twitch vs.)

Çoğunu sevmesem de ailelerin "doktor ol, mühendis ol" gibi saçma laflarından kendilerini çekip şuan daha iyi yaşam standartlarına sahip oldular.

Hayat okuldan ibaret değil, her şeyi de kafana takma.

Okulu okusan iş bulma derdi var.

Benim babam hamaldı, ev borcumuz vardı, okulu bitirmiştim arkadaşım yok param yok.
Her şey o kadar kötüydü ki inanamazsın.

Kimseyi dinleme hayat senin hayatın, okul olmuyorsa git meslek öğren. Okula kafan basıyorsa oku...

Bugün bir mühendis asgari ücrete çalışıyorken bir marangoz 3 günde 1000₺ para bile kazanabilir (örnek veriyorum)

O yüzden kendini geliştirebileceğin şeylere yönel.

SEYİT ONBAŞI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,134
İsim
Berat özturk
Arkadaşlar Selamun aleyküm ben bir lise öğrencisiyim sınav haftamız daha yeni bitti sınavlllara çok ciddi çalıştım hatta bi kaç hafta önce çalışmaya başlamıştım (10 gün) hayvan gibi not çıkardım bundan öncede ertelenen sıanvlardada 2 şer hafta önce çalışmıştım ordanda çıkardığım notlar falan vardı yani ben bu hafta oldugumuz sınavlara gerçekten emek vererek çok çalıştım bazı kötü ve korktugum derslerim vardı almanca ve kimya bu iki ders iksindende sınava girerken kalma korkum vardı arkadaşlarım benden çok daha az çalışıyorlar ve takmıyorlardı sınavları almanca sınavım daha açıklanmadı ama ondanda 50 altında bir not bekliyorum kimyadan 35 almışım aldıgım tek 50 altı not bu şu ana kadar annem ve babam benden hiç memnun deiller her yönden beni istemiyorlar gibi hissediyorum onları memnun etmek için çabaladım bu sınavlara belki biraz bendne memnun olurlar yüzleri güler diye ama ilk kötü notumda beni (kimya sınıf ortalaması 45 sınıfça kaldık sanırım) sınıfım ortalamsının 45 oldugunu söyledigimde madem 45 neden 45 almadın diyor diyorum açıklıyorum yapamadım edemedim diyorum laf işitiyorum işini yaparken beni çağrıştıran sözler söylüyor evde psikolojik bi hapis yaşıyorum çöküntü içindeyim başkalrıyla kıyaslanmaktan bıktım annemle babamın özellikle annemin mükemmelliyet anlayışından bıktım napmam lazım bunlar zamanla geçiyormu bilmiyorum arkadaşlar annem hep sıanvdan bir gün once çalıştıgımı söylüyor uzaktan eğitimde not çıkaran yok defter tutan yok ben onları da yaptım en az önlü arkalı 50 60 tane dolu a 4 kağdı var elimde kendimi aksi hissediyorum onlarada patlamak istemiyorum bana yaptıkları işkenceden dolayı onlara kinleniyorum kendi içimde çıkardıgım notları gösterdim bana hiç bir şey demedi tek dediği şey demekki çıkamaman gerekiyordu farklı bir şekilde çalışmalıymısşın cümlesiydi arkadaşım gitti kimyadan 29 aldı annesi arkadaşımın yanına ondan önce gelip sadece şunu söylemiş 'napıyoun oğlum sınavdan 29 almışsın gülerek fazla canını sıkıp üzülme zaten bölüm dersin deil üni sınavında 5 6 net yapsan yeter demiş ve aynı bölümü seçtik benim napmam lazım arkadaşlar onlar benim üstüme geldikçe ben hayattam beziyorum ve isteksizleşiyorum onlar bunu yaparak benim daha çok hırslanacağımı sanıyorlar ama ben kendi içimde aksileşiyorum sinirleniyorum ki bunun arkadaşlarımda farkındaydı ben kendime çeki düzen vemreden önce okulda sınav günü birisine ters yaparsam kavga çıkarırsam diye korkuyorum başka ailelere bakıp onları çok imreniyorum (çevremdeki) bunları yaşayan varmı arkadaşlar lütfen geçsin artık bu psikolojik süreç geçicek deilmi lütfen konuyu yayında psikolojik moral alayım bunları anlatacak fazla arkadaşım yok karantinadayız nede olsa iyi forumlar ...
Kankam takma fazla ben annemin ve babamin bana onerdikleri seylerinin cogunu yapmiyorum cunki nesil farki var benim mantigim onun mantigina cok ters oyuzden ben herzaman annem ve babam la konusurm hatta babam cok sinirleniyor nesilde neymis fln diye anlatiyorum kavga fln cikiyor ama sonradan duzeliyoruz fazla takma yani notum dusukmus yok ben basarisiz olucam valla umrumda bike degil hic calismadim tarih 70 fizik 60 mat 65 fln takmamak da onenmlo

G1ray

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Giray Akkan
düzenli spor yapıyordum iyi bi bedene sahibim spor da yapmamaya başladım yavaş yavaş korkuyorum hayatım gerçekten kötüye gidiyo gibi hissediyorum abilerim ablalarım siz deneyimlisiniz
kardeşim merhaba seni çok iyi anlıyorum aynılarını yaşadım aile baskısı sınav stresi vs. ben çözümü hiçbirşeyi kafama takmamakta buldum tak baba kulaklığını aç son ses patlamalık coşmalık bişeyler dalga geçmiyorum gerçekten kaç yaşında olduğunu bilmiyorum eğer ailen sana baskı yapmayı bırakmazsa oturun konuşun bunu söylemek bana düşmez fakat ben yaptıklarıma dayanarak söylüyorum ailenle bu konu hakkında korkmadan konuş baskının azalacağını sanarım ben. eğer hala aynıysa söylediklerine kısa cevaplar ver tamam anladım vb. ve en önemlisi kendine uğraş bul ne olursa olsun ama öyle resim çizmek oyun oynamak gibi basit şeyler değil. bir konu hakkında veya birçok konu hakkında araştırma yap forumlara gir. sana bu baskıyı vs. unutturacak şeyler bul ve bunları kendin için sıradanlaştır daha çok şey söylerdim iyi geceler :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Kağan KAYA

Bu ülkede hiç olmayan sektörlerde bile insanlar başarılı olup yeni sektörler türetti (youtube, twitch vs.)

Çoğunu sevmesem de ailelerin "doktor ol, mühendis ol" gibi saçma laflarından kendilerini çekip şuan daha iyi yaşam standartlarına sahip oldular.

Benim babam hamaldı, ev borcumuz vardı, okulu bitirmiştim arkadaşım yok param yok.

Kimseyi dinleme hayat senin hayatın, okul olmuyorsa git meslek öğren. Okula kafan basıyorsa oku...

Bugün bir mühendis asgari ücrete çalışıyorken bir marangoz 3 günde 1000₺ para bile kazanabilir (örnek veriyorum)

Mesajını okuyunca ilham geldi Bu seneki sınavlarıma hazırlanıp alabildigim kadar yüksek alıcam onun dışında üstümdeki sorumluluklar bitince işe giricem dil öğrenicem yazılım kodlama tarzı şeylere girişicem Saol
Mesaj otomatik birleştirildi:

HİÇ TANIMADIĞIM İNSANLARIN ANNEMDEN BABAMDAN BANA DAHA ÇOK DESTEK ÇIKMASI BENİ HARBİ DUYGULANDIRIYOR HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM :D

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Welcome to Turkey (yanlış yazmış olabilirim kusuruma bakmayın)

Aga bende anlayamıyorum bak daha bu akşam notlarımı okuyorum en kötü 32 ile arapça var 2. Bile 65 ile coğrafya adamlara bi türlü yaranılmıyor bilader fizik ten 94 mat den 82 kimya biyolojiden 83 almış adamım diyolarki arapça niye 32 lan zaten ben isteyerek gelmemişim okulu değiştiricem diyorum diyolarki çalışsan yapardın istemiyorum hoca olmak hafız olmak diyorum yazılım mühendisi oyun geliştiricisi olucam diyorum adam diyorki üniversite okumak bi işe yaramıyormuş ben ne yapayım ziraat mühendisi adam iş bulamıyorsa yazılım mühendisliği bu hayır bide anlatıyorsun anlamıyorya işte o zaman anlıyorsun ATATÜRK ÜN
"En büyük savaş cahillikle yapılan savaştır" cümlesini
Harbiden bıktım ipini koparan imam hatip açıyor ipini koparan cuma çıkışı kuran kursu açma peşinde kimse demiyor ki azcık bilime önem verip kütüphanedeki kitapları çoğaltalım okullardaki pc leri yenileyelim kimse demiyor aga harbiden bıktım kaç yıl kuran kursuna gittim bize yardım eden insanların yemediği yemekleri yedim sen kaç kere deve eti yedin de bize yardım ediyorsun şundan eminim ki 1 ay boyunca cuma çıkışları yardımlarını cami imam hatip açmak yerine aç insanları (ama gerçekten aç) doyursalar bilim merkezleri açsalar
Sigara içkiden alınan vergiyi %300 600 yapıp aldıkları vergilerle kitaplardan vergi almasalar hem ülkenin refah seviyesi yükselir hem de içki sigara içenlerin sayısı azalır bu yüzden de yeşilay a daha az bütçe ayrılır bunları yapsalar eminim ki birçok genç sokaklarda bira şişesi devireceklerine evlerde ki kitap sayısı yükselir hem de bir çok kişi bağımlılıktan kurtulur (sınıfım 9)

Son düzenleme:

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
O nasıl aile ya?
Başkaları ile neden seni kıyaslıyorlar?
Bir şey olmaz kendini çok kötü hissetme. Bu sınavlar gelip geçici.
En önemlisi en sondadır her zaman. YKS evet YKS. Bu sınavda düzgün bir derece yaparsan sana hiçbir şey söylemezler.
Git adam gibi konuş. Beni neden başkaları ile kıyaslıyorsunuz diye. Bir sor bakalım ne diyecekler.
Sınıf ortalaması 45 ama sen 35 almışsın neden 45 alamıyorsun diye seni mi darlıyorlar...
Böyle iş olmaz olsun. Her şeyin en iyisini istiyorlar. Belki o derse alanın yok? Bu tarz şeyler tüm ailelerde var.
Her şeyin en iyisini yap ki hayatını kurtar diyorlar.
Sen ne yapacaksın YKS'den adam gibi bir derece yapacaksın ve onların haksız olduklarını o zaman söyleyeceksin.
Şu anlık boyun eğeceksin hiçbir şey yapmayacaksın ki yapamazsın da.
Derslerine günlük çalış program çıkar. Elbet bir yerden yakalarsın o azmi.

samet4747

80+ Platinum
Anlıyorum

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra

sizin kafanızda bi pembe bi portre var ama kim çiziyor anlamıyorum
youtuberlar twitchciler vs. kac milyon yt kanalı var kac milyon twitch hesabı var kacı bu konuda kendini geliştirmiş olmasına rağmen bişey kazanmış matematiksel bi oranlarsan görürsün olayın gerçek yüzünü hayat okuldan ibaret değil diyen kişinin hayatını kac yaşından itibaren gerçek manada çalışmanın anlamını bilerek geçirdiğini kazanılmış paranın değerini bildiğini önce bir sorgularım önce sen herhangi bir agır işte çalıstın mı sanayide marangoz hanede ne şartlarda calıstın bunları fiziksel olarak kaldırabilecek olgunlukta cocuk mu yetişiyor bu ülkede sokaga cıkıp sabah 8 de bütün gün oyun oynayıp koşuşturup gece yarısı evine dönecek kadar fiziksel olarak aktif büyümüş cocuklar bile bu meslekleri kabullenemeyip gözümün önünde dışardan lise bitirip kpss sınavlarına hazırlandılar okusan iş bulma derdin var demişsin okumazsan iş derdi olmayacak mı babanın cebinden aldıgın 50 tl ile mi geçinmeyi planlıyorsun anlattıgına göre görmüş geçirmişsin pek cok zorlugu burda el bebek gül bebek yetişmiş tabletlerle bilgisayarlarla büyümüş çocukların o kadar agır şartlarda 2 gün calısableceğini düsünüyor musun kendi tırnaklarıyla tüm zorlu calısma sartlarına göğüs gerip dişiyle tırnagıyla kazıyıp bir mega şirket kuracagına nasıl inanırsın bunu cocukların kafasına nasıl empoze edersin anlamakta gerçekten güclük cekiyorum kendisini geliştirebileceği şeyleri eğitiminin yanına ekleyebilir yan dal olarak geliştirebilirbunlar her çocuk özel değildir temizlik görevlisinden sanatçısına devlet başkanına siyasetçisine bu çocuklardan cıkacak dogru ama hepsi en tepede olamıyacak hayatın en temel kanunu bu zirveler tek kişiliktir bu kabul edilmesi gereken bi gerçektir bu bahsettiğiniz başarılar bir elin parmagını geçmeyecek kadar az kişinin sahip olabileceği şeylerdir EĞİTİM herşeyden önce gelir Bu söylediklerim babanız git kendini köprüden at derse gidin atın demek değil kendinin isteği mesleği seçebilirsiniz ama her şey için önce eğitim gelir temellerini burda atacaksınız geleceğinizin arkadaşlar. şuan sadece yazım tarzından bile bu arkadasımızın 15 yasın altında oldugunu ve olgun bi düşünce tarzına sahip olmadıgına eminim olayı dramatize ederek kendisine haklı sebepler yaratmaya çalısıyor aklındaki fikirlere ve burdan aldıgı her kıvılcımla ailesine çatmaya devam edecek çünkü lütfen olgun doğru yönlendirmeler yapın

Top Bottom