Cugulumuguli
80+
- Reaksiyon skoru
- 134
Arkadaşlar Selamun aleyküm ben bir lise öğrencisiyim sınav haftamız daha yeni bitti sınavlllara çok ciddi çalıştım hatta bi kaç hafta önce çalışmaya başlamıştım (10 gün) hayvan gibi not çıkardım bundan öncede ertelenen sıanvlardada 2 şer hafta önce çalışmıştım ordanda çıkardığım notlar falan vardı yani ben bu hafta oldugumuz sınavlara gerçekten emek vererek çok çalıştım bazı kötü ve korktugum derslerim vardı almanca ve kimya bu iki ders iksindende sınava girerken kalma korkum vardı arkadaşlarım benden çok daha az çalışıyorlar ve takmıyorlardı sınavları almanca sınavım daha açıklanmadı ama ondanda 50 altında bir not bekliyorum kimyadan 35 almışım aldıgım tek 50 altı not bu şu ana kadar annem ve babam benden hiç memnun deiller her yönden beni istemiyorlar gibi hissediyorum onları memnun etmek için çabaladım bu sınavlara belki biraz bendne memnun olurlar yüzleri güler diye ama ilk kötü notumda beni (kimya sınıf ortalaması 45 sınıfça kaldık sanırım) sınıfım ortalamsının 45 oldugunu söyledigimde madem 45 neden 45 almadın diyor diyorum açıklıyorum yapamadım edemedim diyorum laf işitiyorum işini yaparken beni çağrıştıran sözler söylüyor evde psikolojik bi hapis yaşıyorum çöküntü içindeyim başkalrıyla kıyaslanmaktan bıktım annemle babamın özellikle annemin mükemmelliyet anlayışından bıktım napmam lazım bunlar zamanla geçiyormu bilmiyorum arkadaşlar annem hep sıanvdan bir gün once çalıştıgımı söylüyor uzaktan eğitimde not çıkaran yok defter tutan yok ben onları da yaptım en az önlü arkalı 50 60 tane dolu a 4 kağdı var elimde kendimi aksi hissediyorum onlarada patlamak istemiyorum bana yaptıkları işkenceden dolayı onlara kinleniyorum kendi içimde çıkardıgım notları gösterdim bana hiç bir şey demedi tek dediği şey demekki çıkamaman gerekiyordu farklı bir şekilde çalışmalıymısşın cümlesiydi arkadaşım gitti kimyadan 29 aldı annesi arkadaşımın yanına ondan önce gelip sadece şunu söylemiş 'napıyoun oğlum sınavdan 29 almışsın gülerek fazla canını sıkıp üzülme zaten bölüm dersin deil üni sınavında 5 6 net yapsan yeter demiş ve aynı bölümü seçtik benim napmam lazım arkadaşlar onlar benim üstüme geldikçe ben hayattam beziyorum ve isteksizleşiyorum onlar bunu yaparak benim daha çok hırslanacağımı sanıyorlar ama ben kendi içimde aksileşiyorum sinirleniyorum ki bunun arkadaşlarımda farkındaydı ben kendime çeki düzen vemreden önce okulda sınav günü birisine ters yaparsam kavga çıkarırsam diye korkuyorum başka ailelere bakıp onları çok imreniyorum (çevremdeki) bunları yaşayan varmı arkadaşlar lütfen geçsin artık bu psikolojik süreç geçicek deilmi lütfen konuyu yayında psikolojik moral alayım bunları anlatacak fazla arkadaşım yok karantinadayız nede olsa iyi forumlar ...