Neler Yeni

Yardım AMD Ekran Kartı Alınmaz Mı?

censez41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Cengiz
Cep telefonumda AMD ekran kartı var memnunum

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Furkan Görür
6xxx ve altı çok sorunlu
7x de hiçbir sorun görmedim.

Geçmiş konularıma bakarsanız

6700XT ve 6750XT kullanıp sinir krizleri geçirmek dışında çözüm yolu bulamadım.
En son son kez şans vermek için 7700XT aldım. 1 kere driver sorunu veya başka bi sorun yaşamadım memnunum.

okankygsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Okan kaygısız
Yazılımda öğrenmek istiyorum engel olur mu?
Yazılım dan kastın ne? Kod yazmak filan ise ekran kartının amd-nvidia olması farketmiyor LAKİN modelleme,texture,video montaj yada photoshop tarzı görsel işler yapacaksan nvidia daha iyi.Bende 6800 var modelleme yaparken program kaç kere çöktü saysam sayamam.Amd eklentileri var onlar bile düzgün çalışmıyordu en son ama oyun konusunda memnunum mesela

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Furkan Görür
Yazılımda öğrenmek istiyorum engel olur mu?
  • Eğer profesyonel render yazılımları ve optimum performans hedefleniyorsa Nvidia kartlar genellikle daha iyi bir seçimdir.
  • Eğer fiyat/performans önceliği veya yüksek VRAM ihtiyacı varsa, AMD grafik kartları tercih edilebilir.

ekrem imaro

80+ Bronze
para yoksa alınır

MPienaar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Mazlum Pınar
Oynayacağın oyun önemli çünkü oyuna göre AMD mi NVIDIA mı diye belirlemek gerekiyor. Ben CoD oynamak istiyorum diyorsan AMD almalısın çünkü performans olarak NVIDIA'nın önünde. Her türlü oyun oynuyorum sabit kalmıyor diyorsan ve paran azsa AMD, çünkü AMD tarafında 5 liraya aldığın kart, NVIDIA tarafında 8 liraya aldığın kartla performans olarak eşit. AMD F/P fakat NVIDIA ise tamamen APPLE gibi düşün para var reklamlar fazla, herkese ulaşıp sponsor oluyorlar bu da en iyi marka algısı yaratıyor. Sonuçta ben yeni bir marka yaratıp NVIDIA'dan çok daha iyi olduğumu kanıtlarsam fakat reklam için bütçem yoksa bunu kim nasıl bilecek? AMD'nin şu anda kötü bilinmesinin sebebi eskiden FX işlemciler başta olmak üzere kötü şöhrete sahip olmaları, aynı şekilde ekran kartı tarafında da eski nesil kartlar yüzünden kötü şöhrete sahip fakat Ryzen ile nasıl şahlandıysa, 6000-7000 serisi ile de şahlanması gerekiyordu çünkü sorun sıfıra yakın. NVIDIA en üst yani 4090, 5090 vb. gibi kartlarda rakipsiz, F/P olarak diğer segmentlerde ise çok geride.

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
VeV
Çoğu kişi amd ekran kartı alınmaz diyor fakat kartları hem güçlü hem vrami fazla hemde Nvidia'ya kıyasla ucuz ama hata ve benzeri sorunlardan korkuyorum yorumlarınızı 6000 ve 7000 serisini esas alarak yaparsanız sevinirim.
Neden alınmasın :) bütçeye göre tercih edilebilir mesela benim bütçem 19 k dı 19 k için ikinci el büyük olasılıkla miningli 3090 alacağıma gene ikinci el 2 yıl daha garantisi olan neredeyse sıfır 7800xt asus tuf aldım gayet memnunum. Fiyat performans olarak iyi. Örneğin 4070 için bütçem yetmedi. 4060 ve 4060 ti da hem bütçemin altında kaldı hemde bence güçsüz kaldı. Daha önce de 6650 xt ve 3070 ti kullandım hepsi de güzel kartlardı.

babapro20

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ali Emre Bayhan
Alınır. Çünkü AMD kartlarda da yapay zeka yok değil. Ben olsam RX 90xx serisini beklerim. RX 7xxx serisinde önerim 7700xt veya 7800xt.

Asım Atlıhan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Asım
Rx 6600 kullanıyorum objektif olarak bakmak gerekirse evet güçlü bir kart lakin driverları biraz sorunlu hocam ya da bende sorunlu ilk başlarda sıkıntı yoktu ama şu sıralar driver çok donuyor onun haricinde güzel hocam alınabilir (Donma benden kaynaklıda olabilir bilmiyorum)
Donma bende de oluyor bazen.

tam tersi asıl amd ekran kartı alınır

Top Bottom