Oynayacağın oyun önemli çünkü oyuna göre AMD mi NVIDIA mı diye belirlemek gerekiyor. Ben CoD oynamak istiyorum diyorsan AMD almalısın çünkü performans olarak NVIDIA'nın önünde. Her türlü oyun oynuyorum sabit kalmıyor diyorsan ve paran azsa AMD, çünkü AMD tarafında 5 liraya aldığın kart, NVIDIA tarafında 8 liraya aldığın kartla performans olarak eşit. AMD F/P fakat NVIDIA ise tamamen APPLE gibi düşün para var reklamlar fazla, herkese ulaşıp sponsor oluyorlar bu da en iyi marka algısı yaratıyor. Sonuçta ben yeni bir marka yaratıp NVIDIA'dan çok daha iyi olduğumu kanıtlarsam fakat reklam için bütçem yoksa bunu kim nasıl bilecek? AMD'nin şu anda kötü bilinmesinin sebebi eskiden FX işlemciler başta olmak üzere kötü şöhrete sahip olmaları, aynı şekilde ekran kartı tarafında da eski nesil kartlar yüzünden kötü şöhrete sahip fakat Ryzen ile nasıl şahlandıysa, 6000-7000 serisi ile de şahlanması gerekiyordu çünkü sorun sıfıra yakın. NVIDIA en üst yani 4090, 5090 vb. gibi kartlarda rakipsiz, F/P olarak diğer segmentlerde ise çok geride.