Neler Yeni

Yardım AMD Ekran Kartı Alınmaz Mı?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,987
İsim
Emre Zengin
Çoğu kişi amd ekran kartı alınmaz diyor fakat kartları hem güçlü hem vrami fazla hemde Nvidia'ya kıyasla ucuz ama hata ve benzeri sorunlardan korkuyorum yorumlarınızı 6000 ve 7000 serisini esas alarak yaparsanız sevinirim.
İlk başta AMD laptopla başladım yola bir sıkıntı yaşamadım sürücü konusunda falan. Sonra APU sistem aldım Ryzen 5 3400G işlemcili. Onu da 2 sene kullandım bir sorun yaşamadım. Sonra masaüstü sistemimi güncelledim RX 6600 (ikinci el) aldım. Onu da 1.5 sene kullandım sorun yaşamadım. 3 gün öncede RX 6800XT (ikinci el) aldım. Ondan yana da sorun yaşamadım 3 gündür. NVIDIA'yı da AMD'yi de kullanırım. Laptopumda RTX 4070 var mesela. AMD de sorun yaşarsan ve kartta donanımsal bir sıkıntı yoksa %90 ya PSU kaynaklı bir sorun vardır ya da RAM.

• Beğen
Reaksiyonlar: 1905

SHADOW X

80+
İlk başta AMD laptopla başladım yola bir sıkıntı yaşamadım sürücü konusunda falan. Sonra APU sistem aldım Ryzen 5 3400G işlemcili. Onu da 2 sene kullandım bir sorun yaşamadım. Sonra masaüstü sistemimi güncelledim RX 6600 (ikinci el) aldım. Onu da 1.5 sene kullandım sorun yaşamadım. 3 gün öncede RX 6800XT (ikinci el) aldım. Ondan yana da sorun yaşamadım 3 gündür. NVIDIA'yı da AMD'yi de kullanırım. Laptopumda RTX 4070 var mesela. AMD de sorun yaşarsan ve kartta donanımsal bir sıkıntı yoksa %90 ya PSU kaynaklı bir sorun vardır ya da RAM.
80 plus herhangi bir psu alsam sorun yaşarmıyım birde ramlerde Nasıl olmalı

1905

80+ Silver
Alınır niye alınmasın. 570-580-5600-6600-6700 kullandım 6 serisinde bi problem yaşamadım 500-5000 serileri yazılımsal birkaç sorun sebebiyle öncelik haline getirilmese daha iyidir. Aktif 5600 var sorun yaşamıyorum.

Sharse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Oguzhan aslan
Amd işlemcilerden hiç sıkıntı çekmedim 2011 yılından beri lakin ekran kartlarının 3d render vs nvidiaya göre biraz zayıf kalıyor. Markadan markaya da bozulma oranları değişiyor tabi benim dediğim çok eski kartlar hd 6850 vardı ben de 3 defa bozuldu yenisini verdiler.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,987
İsim
Emre Zengin
80 plus herhangi bir psu alsam sorun yaşarmıyım birde ramlerde Nasıl olmalı
Ben Gamepower'ın şu PSU'su ile kullandım 3-4 sene. https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-gamepower-gp-500-500-w-fiyati,78268147.html
Geçen hafta arkadaşımın PSU'sunu aldım. Arkadaşım bunu 4 sene önce falan aldı hazır sistemle birlikte. Bir sıkıntı yaşatmadı bana. https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-sharkoon-shp650-v2-650-w-fiyati,263110721.html
80 Plus bir sıkıntı çıkarmıyor yani.

Cassius Clay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
333
İsim
Kadir
Parasal sıkıntın yoksa nvdia al geç bütçem 30 k nın altında diyorsan amd alabilirsin

The Semih

80+ Gold
NVIDIA nın avantajları çok fazla, çok temel örnek veriyim günümüzde Upscale olmadan oyun oynayan çok az oyuncu var, oynadığın oyunlarda fps kazanmak için upscale açıyorsun, AMD bu konuda çok kötü FSR verdiğin paranın karşılıgını vermiyor, ama NVIDIA DLSS öyle değil, ekran kartına verdiğin parayı daha çok tatmin ettiriyor diyebilirim, Pazar payının %90.1 sahip olmuş geçen açıklandı, rekabetçi oyunlardan tut hikayeli oyunlara, ordan tut oyun geliştiren programlar, photosoplar, video editlerde hep partner firma olmuş ve inanılmaz avantaj sağlıyor rakiplerine göre.

NVIDIA daha pahalı ama para / performans yada para / verimlilik konusunda tartışmaya kapalı bir firma, şahsen AMD ye 15K verip kısıtlı kullanmak yerine 20K NVIDIA verip kartımı hertürlü kullanım verim alabilirim. DLSS4 te geliyor tüm kartlara arada fark iyice açıldı oyunlarda.

AMD nin fiyat politikası bana çok saçma geliyor, NVIDIA dan 50 dolar 100 dolar ucuza satıyor öyle rekabet edemez çünkü vaadleri çok az ve kopyalıyor hep rakibinden, AMD yi gerçekten almak için yarı yarıya ucuza satması gerekiyor bana göre.

SHADOW X

80+
NVIDIA nın avantajları çok fazla, çok temel örnek veriyim günümüzde Upscale olmadan oyun oynayan çok az oyuncu var, oynadığın oyunlarda fps kazanmak için upscale açıyorsun, AMD bu konuda çok kötü FSR verdiğin paranın karşılıgını vermiyor, ama NVIDIA DLSS öyle değil, ekran kartına verdiğin parayı daha çok tatmin ettiriyor diyebilirim, Pazar payının %90.1 sahip olmuş geçen açıklandı, rekabetçi oyunlardan tut hikayeli oyunlara, ordan tut oyun geliştiren programlar, photosoplar, video editlerde hep partner firma olmuş ve inanılmaz avantaj sağlıyor rakiplerine göre.

NVIDIA daha pahalı ama para / performans yada para / verimlilik konusunda tartışmaya kapalı bir firma, şahsen AMD ye 15K verip kısıtlı kullanmak yerine 20K NVIDIA verip kartımı hertürlü kullanım verim alabilirim. DLSS4 te geliyor tüm kartlara arada fark iyice açıldı oyunlarda.
2-3 fps alıcam diye görüntüyü bozmanın ne manası var? AMD zaten gereken fps'yi veriyor hadi açmak istiyorsun diyelim fsr'ında kötü olmadığını belirtmekte fayda var dengeli modda

• Beğen
Reaksiyonlar: VeV1

hamburkus

80+
Amd işlemcilerden hiç sıkıntı çekmedim 2011 yılından beri lakin ekran kartlarının 3d render vs nvidiaya göre biraz zayıf kalıyor. Markadan markaya da bozulma oranları değişiyor tabi benim dediğim çok eski kartlar hd 6850 vardı ben de 3 defa bozuldu yenisini verdiler.
amd oyun kartı zaten render vs yapacak adam amd almaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ömer Demir
Çoğu kişi amd ekran kartı alınmaz diyor fakat kartları hem güçlü hem vrami fazla hemde Nvidia'ya kıyasla ucuz ama hata ve benzeri sorunlardan korkuyorum yorumlarınızı 6000 ve 7000 serisini esas alarak yaparsanız sevinirim.
Hocam 6000 ve 7000 serisi demişsiniz ancak genede söylemek istedim 5000 serisinde ilk aldığım zamanlarda sorun yaşamamış olsamda son bi kaç yıldır aşırı derecede driver sorunu yaşamaya başlamıştım tam ekran video izlerken dahi bilgisayar tamamen donuyordu güncel driverler ile birlikte.

The Semih

80+ Gold
2-3 fps alıcam diye görüntüyü bozmanın ne manası var? AMD zaten gereken fps'yi veriyor hadi açmak istiyorsun diyelim fsr'ında kötü olmadığını belirtmekte fayda var dengeli modda
4K da açıyorsan parazitlenmeler rahatsız etmiyor, fakat 1440p ve 1080p de dengeli modda çamurlanmayı görmemen imkansız.

hamburkus

80+
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,692
Üyeler
166,598
Son üye
ThePing
Top Bottom