ImToretto
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,088
- İsim
- Emre
- İlgilendiği Kategoriler
- Bilgisayar Bileşenleri. Genel Sorunlar.
- 7emrek
Dostum kullandığım ekran kartı güncel bir ekran kartı değil yani(şöyle düşün 2 şansım olsa Rx 6700xt ve rtx3060 arasında o zaman denemek isterdim gibi düşün) o yüzden AMD denerim dedim ve sonuna zaten Rx6700XT ve RTX3060 eklemesi yaptım.Paran olsa amd deneri mi anlamadım? Parası olan amd'nin suratına bile bakmaz. Şu saf güç balonunu da artık bir kenara bırakın. DLSS destekliyorsa açıyorsunuz, kartın sana sunduğu teknolojilerin %90'ını sunmayıp, tek amacı dümdüz kart olan; saf güç, saf güç lafı dünyanın en boş muhabbeti. Bunu sana doğrudan söylemiyorum saf güç diyen herkese.
Kaç kişi kullanıyor derken amd'nin ekran kartında bir pazar payı yok ki, %10'luk pay AMD'deyken, rakibi %85Bizim gibi aşırı bir fakir ülkede değilsen 10 insandan 8'i Nvidia'yı, 1 kişi AMD'yi alıyor.
Rekabet kullanıcıya yarar, işlemcide bunu gördük fakat ekran kartında hala Nvidia'nın rakibi yok. Ve Nvidia, intel gibi değil. Son zamanlarda VRAM konusundaki tutumu hariç. Bir şey yaptıysa rakibinin ne yaptığına bakmıyor çıkartıp vuruyor masaya. Bu yüzden AMD'yi ekran kartı piyasasında hep ayakta kalıyor, masaya oturtmuyor. İşlemcide masaya oturdu, hatta bir ara intel'i kaldırdı o masadan![]()
Nvidia güncel kartlarında zaten AMD'yi ezmiş durumda fakat durum 30xx serilerine geldiğinde o VRAM ile o parayı hak ettiğini düşünmüyorum.
Nvidia'nın artısı piyasada sürekli olup kendini uzun zamanda geliştirmesi ve DLSS özelliğinin çok iyi olması fakat dediğin gibi VRAM yapılandırması aşırı saçma.
Güncel kartlarda 40xx serilerinde Nvidia'nın hala rakibi değil AMD fakat 30xx serilerine baktığımızda daha fazla oyun performansı sunmakta. ki FSR muhabbetlerini geliştirirlerse (DLSS'in yerini alacak kadar) her türlü AMD 30xx serisi kartlarında öne geçecektir buna emin ol.
Zaten dediğimiz gibi Fiyat performans kartı üretiyor Amd. 40xx serisi kart alacak param varsa Nvidia tercih ederim. fakat 3060'mı RX6700 XT mi diye baktığımızda bana göre her türlü Amd bu konuda önde Yazılım ve FSR geliştirmesi çözülmeyecek muhabbet değil. Uzun sürer mi sürer fakat kendimizi kandırmaya gerek yok.