Neler Yeni

AMD RDNA™ 3 / RX 7000 ekran kartları tanıtıldı! (RX 7900XTX 999$)

ValarMorghulish

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
MCA
Dostum ilk cümlen yanlış.CW amd ye özel bir şey değil. Sen hiç 3080 Ti veya 3060 CW seslerini görmedin sanırım.Benim şu son 5 aylık deneyimime göre Asus kartlarda çok fazla CW problemi olduğu. Asus dual 6700 xt alıyorum CW var. Abi Asus dual 3060 alıyorum ondada cw var.Gigabyte kart alıyorum onda yok. Genel bir sorun
Niye amd tarfında daha çok cw var nvidia tarafında yok demiyorum ama oran oranti yaparsak amd daha ağır basıyor. Şimdi markayı eline al hangisi daha ağır basıyor sana sundukları vaad verdikleri teknolojileri düşün. Siz sadece saf performansa bakıyorsunuz kartları komplike düşünmek lazım. Yeri gelicek oyunda oynatıcak yeri gelicek renderda alacak yeri geldiğinde video kayıtta alacak. Zaten bunları amd yapsa rekabet kızışır. Nvidia şuan tek kalem oldugu için bu fiyatlara satıyor kartlarını.

Bu yayında Streaming konusunda başarılı işler yaptılar bence 8K AV1 codec desteği vb. Ayrıca video çekerken fps o kadar düşmüyor haberiniz olsun 1070 sistemde video alırken 1-2 fps düşüyor ve mikro droplar giriyor (nadiren ve sadece APEX Legends) RX 6600 sistemde de 2-3 fps düşüyor herhangi bir mikro drop vb yok. İkisin de de video ayarları otomatik değil yani kendimiz ayarladık. 70mbps idi sanırım bit hızı
Rx6700XT yayın açılınca arkadaşlarla 47 FPS düşüyor Minecraft oynuyoz 400 FPS aliyom 2K da 1080P 600FPS droplar fazla girmiyor ama başka oyunun yayınını yapsam mesela Cyberpunk şöyle 40FPS yayın yaparım heralde 30 FPS felan Yayıncılık için AMD alinmazz düzelttilerse düşünülebilir ama Nvidia bana göre herzaman AMD den bir adım önde

SadeceSeyf

80+ Gold
Niye amd tarfında daha çok cw var nvidia tarafında yok demiyorum ama oran oranti yaparsak amd daha ağır basıyor. Şimdi markayı eline al hangisi daha ağır basıyor sana sundukları vaad verdikleri teknolojileri düşün. Siz sadece saf performansa bakıyorsunuz kartları komplike düşünmek lazım. Yeri gelicek oyunda oynatıcak yeri gelicek renderda alacak yeri geldiğinde video kayıtta alacak. Zaten bunları amd yapsa rekabet kızışır. Nvidia şuan tek kalem oldugu için bu fiyatlara satıyor kartlarını.
@RevDeisDou kanka sen açıklar mısın ben anlatamadım.Amd ve Nvidia tartışmasına bile girmedim adam karşılaştırma yapıyor.Öyle bir yazıyor ki sanki Msi veya Colorful kartları amd kendi üretiyormuş gibi yazı yazıyor

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
AMD kartların core frekansı daha yüksek çünkü. CW miktarını belirleyen şeyler var. RTX 3080 5 kere garantiye gönderen hepsinde cw çıkan var. ROG modeldi sanırım

Raichu93

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Atakan AKKUŞ
İlgilendiği Kategoriler
Age of Empires 1-2-3-4 ve Age of Mytholgy serileri.
Instagram
legendeliteteacher05
Hiç kimse şunu söylememiş sonuç olarak fakir , fukara , gariban adamın dostu hala amd kimse bu durumda olan sıradan bir oyuncu kalkıpta 4090 almaz ve almasınada hiç gerek yok çok mantıksız çünkü elektrik faturaları çok can yakıyor ayrıca !!! 😇

AlphaOMG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Ömer Keskin
Nvidia da yanma gibi donanımsal sorunlar oluyor Nvidia DLSS 3.0 ile büyük sıçrayış yaparken 3000 serisi alanlara küfürden daha beter karşılık veriyor ben AMD nin bu dengeli artışını sevdim en azından bi alt seriyi alanları üzmez ama Nvidia da 3000 serisini alanlar aşırı derecede canı sıkkın bende 3000 serisi aldım ve şuanda Nvidia ya aşırı ayarım bakalım DLSS 2.0 geliştirmeye devam edecekler mi!
Bende kıl oldum bu konuda Nvidia’ya. Bu kadar para göz olur mu firma? Demekki oluyormuş. Zaten pazar payının en az %70’i sende birde her geliştirdiğin teknolojiyide insanlara satmaya veya mecbur bırakmaya çalışıyorsun. AMD bu konuda tartışmasız “kullanıcı dostu”. RIP Nvidia!.

quik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Enes
8K'de oynatip oynatmamasi acikcasi zerre onemli degil. 8K cozunurlugun standartlasmasina yillar var daha. $600 ucuza ve cok daha az guc tuketimiyle cikariyorlar, yazilimsal problemi olmadigi surece NVIDIA'nin galip cikmasi mumkun degil. Daha fazla satacagina suphem yok, yillardir bu marketin tepesindeler ve insanlarda "abi NVIDIA kalitesi ya" algisi olusmus durumda. Fakat AMD bu sekilde devam ederse NVIDIA'nin teknesi de sallanir.

8K'ya bu kadar yogunlasip durmadan "bakin biz 8K oyun oynatabiliyoruz (AI yardimi ile tabii ki)" demeleri yapabilecekleri en buyuk pazarlama hatasiydi acikcasi. Ortalama tuketicinin 8K ile ne isi var? Karti rakiplerinden cok daha ucuza cikarip, iyisi kartin 3 4 kati fiyatinda olan monitorlere yogunlasiyorlar.

Bu jenerasyonu kimin domine edecegi bi yandan da giris seviyesi kartlara bagli, cogu tuketicinin ne RX 7900 XTX'e ne de RTX 4090'a ihtiyaci var, giris seviyesinde de dengeyi tuttururlarsa AMD bu jenerasyonu alir goturur.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
8K'de oynatip oynatmamasi acikcasi zerre onemli degil. 8K cozunurlugun standartlasmasina yillar var daha. $600 ucuza ve cok daha az guc tuketimiyle cikariyorlar, yazilimsal problemi olmadigi surece NVIDIA'nin galip cikmasi mumkun degil. Daha fazla satacagina suphem yok, yillardir bu marketin tepesindeler ve insanlarda "abi NVIDIA kalitesi ya" algisi olusmus durumda. Fakat AMD bu sekilde devam ederse NVIDIA'nin teknesi de sallanir.

8K'ya bu kadar yogunlasip durmadan "bakin biz 8K oyun oynatabiliyoruz (AI yardimi ile tabii ki)" demeleri yapabilecekleri en buyuk pazarlama hatasiydi acikcasi. Ortalama tuketicinin 8K ile ne isi var? Karti rakiplerinden cok daha ucuza cikarip, iyisi kartin 3 4 kati fiyatinda olan monitorlere yogunlasiyorlar.

Bu jenerasyonu kimin domine edecegi bi yandan da giris seviyesi kartlara bagli, cogu tuketicinin ne RX 7900 XTX'e ne de RTX 4090'a ihtiyaci var, giris seviyesinde de dengeyi tuttururlarsa AMD bu jenerasyonu alir goturur.
8K, 12 pin güç girişi gibi şeyleri yavaştan alıştırıyorlar dostum. Bence doğru hareket.

Kuklaf

80+
Hiç kimse şunu söylememiş sonuç olarak fakir , fukara , gariban adamın dostu hala amd kimse bu durumda olan sıradan bir oyuncu kalkıpta 4090 almaz ve almasınada hiç gerek yok çok mantıksız çünkü elektrik faturaları çok can yakıyor ayrıca !!! 😇
tamam rtx4090 alma da rtx4060 al, aç dlss3.0 bak keyfine dostum
Mesaj otomatik birleştirildi:

öyle bir konusmussun ki sanki 7900xtx ile 4090 sad güç konusunda eşit ve amd 600 dolar daha ucuzmuş gibi, nvidia 2-3 tane kart sallar araya 4070ti 4080ti falan rekabeti sağlar yine 👍

• Hahaha
Reaksiyonlar: quik

Raichu93

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Atakan AKKUŞ
İlgilendiği Kategoriler
Age of Empires 1-2-3-4 ve Age of Mytholgy serileri.
Instagram
legendeliteteacher05

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,185
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç