AMD Ryzen 5 1600 Six-Core Processor Overclock Yapmalı mıyım ?

Yusuf1823

80+
Reaksiyon skoru
1
AMD Ryzen 5 1600 Six-Core Processor adlı işlemciyi kullanıyorum bir kaç gündür önüme çıkan overclock videolarını gördüm ve acaba bende yapmalıyım diye düşündüm yardımcı olabilir minisiniz ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Asıl amacım call of duty warzone oynamak test amaçlı bir siteye girdim bilgisayarım kaldırır mı diye her şey tikli fakat işlemci hızının 3.6 olabileciğini söylüyor sanırım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ve bu arada 1tb hdd ve 8 gb ram ekleyeceğim bu hafta sonuna kadar.

Ekler

• resim_2021-04-26_225205.png
    resim_2021-04-26_225205.png
    97.9 KB · Hit: 62
Son düzenleme:
Oyun gereksinimlerine bakarken işlemci frekansına değil gücüne bakman lazım. Ryzen 5 1600 Warzone için fazlasıyla yeterli.

Oyun gereksinimlerine bakarken işlemci frekansına değil gücüne bakman lazım. Ryzen 5 1600 Warzone için fazlasıyla yeterli.
gerçekten bunu duymak rahatlattı ama bir ara 8 gb ram ile indirmiştim ilk oyun popülerleştiğinde fps droplar yaşıyordum ama ssd de yer kalmamıştı sadece 5 gb falan kalmıştı geri sildim ramden olduğunu düşündüğüm için şu an rami 16 gb a yükseltmeyi düşünüyorum umarım fps dropsuz çalışır.

gerçekten bunu duymak rahatlattı ama bir ara 8 gb ram ile indirmiştim ilk oyun popülerleştiğinde fps droplar yaşıyordum ama ssd de yer kalmamıştı sadece 5 gb falan kalmıştı geri sildim ramden olduğunu düşündüğüm için şu an rami 16 gb a yükseltmeyi düşünüyorum umarım fps dropsuz çalışır.
Belleği yükseltmek overclock'dan çok daha fazla işine yarayabilir. Tabi Ryzen 5 1600'ü RTX 2060 Super gibi bi ekran kartından daha güçsüz bi ekran kartıyla kullanıyorsan. Ben sorunun bellek ve kapasitesi kalmamış SSD'den olduğunu düşünüyorum. Sanırım tek kanal bellek kullanıyorsun. Bi 8 daha ekleyip çift kanallı belleğe geçmen yapacağın %10'luk overclock'dan daha fazla etki yapabilir.

Belleği yükseltmek overclock'dan çok daha fazla işine yarayabilir. Tabi Ryzen 5 1600'ü RTX 2060 Super gibi bi ekran kartından daha güçsüz bi ekran kartıyla kullanıyorsan. Ben sorunun bellek ve kapasitesi kalmamış SSD'den olduğunu düşünüyorum. Sanırım tek kanal bellek kullanıyorsun. Bi 8 daha ekleyip çift kanallı belleğe geçmen yapacağın %10'luk overclock'dan daha fazla etki yapabilir.
Teşşekürler deneyip buraya yazacağım belki birilerine yardımcı olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,209,607
Üyeler
195,073
Son üye
Volkan01
Geri