Yardım AMD Ryzen 5500 İşlemcimi Soğutamıyorum...

Reaksiyon skoru
14
Merhaba Arkadaşlar Hayırlı Günler,
Sistemi mi Geçen Sene İkinci El Olarak Almıştım. Sıcaklık Değerleri Yeni Gözüme Çarptı. İşlemci %50 Yükte 80 Derecelere Dayanıyordu. Stres Testi Başlattım ve Sıcaklık 101 Dereceyi Gördü Hemen Kapatıp Termal Macun Değişimi Yaptım. Stres Testinde Yine Fazla Ama Anında Yükselmedi 97 Dereceleri Gördü. Stok Soğutucu İle Bu İşlemciyi Kullanan Arkadaşlar Var İse Sıcaklık Değerlerinizi Paylaşırmısınız? Değerler Normal mi? Benim PC demi Bir Problem Var Ona Göre Hareket Edeceğim. Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkürler.

Anakart: B450M-A PRO MAX
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500 (Stok Soğutucu İle Soğutma Yapılıyor)

Sistemi mi Geçen Sene İkinci El Olarak Almıştım. Sıcaklık Değerleri Yeni Gözüme Çarptı. İşlemci %50 Yükte 80 Derecelere Dayanıyordu. Stres Testi Başlattım ve Sıcaklık 101 Dereceyi Gördü Hemen Kapatıp Termal Macun Değişimi Yaptım. Stres Testinde Yine Fazla Ama Anında Yükselmedi 97 Dereceleri Gördü. Stok Soğutucu İle Bu İşlemciyi Kullanan Arkadaşlar Var İse Sıcaklık Değerlerinizi Paylaşırmısınız? Değerler Normal mi? Benim PC demi Bir Problem Var Ona Göre Hareket Edeceğim. Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkürler.

Normal felan değil sıcaklıklar işlemci soğutucu al ya da işlemciyi değiştir direk maks 65 70 derece olsun stok soğutucuyla bende 5600 var 54 dereceyi geçmiyo

2 seçeneğin var ya kule tipi fan alacaksın. (stok soğutucu yetmiyor). Ya da bütçe yok ise, Bios ayarlarından Core Boost u kapatıp o şekilde işlemciyi biraz kısarak sıcaklık sorunu olmadan kullanabilirsin. FPS de öyle inanılmaz farketmez.

Stok soğutucudan kurtulup kule tipine geçmen lazım

Bence sen 2.el 5600 al soğutucuya 1k vermek yerine 3.5 4k ya 5600 al

2 seçeneğin var ya kule tipi fan alacaksın. (stok soğutucu yetmiyor). Ya da bütçe yok ise, Bios ayarlarından Core Boost u kapatıp o şekilde işlemciyi biraz kısarak sıcaklık sorunu olmadan kullanabilirsin. FPS de öyle inanılmaz farketmez.
Peki Kule Tipi Soğutucu İçin Önerebileceğiniz Model Nedir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Stok soğutucudan kurtulup kule tipine geçmen lazım
Peki Kule Tipi Soğutucu İçin Önerebileceğiniz Model Nedir?

soğutucu montajında sorun vardır. 5500 stok soğutucuyla dahi o sıcaklıkları görmez. kasa ve kasa fanlarının konumlandırması da sıcaklık üzerinde büyük etken bu arada.

soğutucu montajında sorun vardır. 5500 stok soğutucuyla dahi o sıcaklıkları görmez. kasa ve kasa fanlarının konumlandırması da sıcaklık üzerinde büyük etken bu arada.
Bende Öyle Düşündüm İki Kere Montaj Yaptım Ancak Aynı Sıcaklığı Görüyor. Önde 3 Giriş Fanı Arkada 1 Egzoz Fanı Mevcut.

5600 İşlemcisini Stok Soğutucu İle Soğutabilirmiyim?
en fazla 65 derecede gezer stok soğutucu ile performansın artıcak birde % bilmem kaç 20 mi 30 mu

en fazla 65 derecede gezer stok soğutucu ile performansın artıcak birde % bilmem kaç 20 mi 30 mu
Ona 1k vericeğine 5600 al diyorum ben sen bilirsin

Ona 1k vericeğine 5600 al diyorum ben sen bilirsin
r5 5600'ye takoz silikon gelirse 65 derecede gezmez kendimden biliyorum 15-20 derece havalarda bile stok fanla 4.4ghz'de 78 82leri zorlayıp kasanın içini fırın yapıyordu şuanda phantom spirit 120se var 50 derecede aynı ayarlarda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,010
Üyeler
187,137
Son üye
4LPP
Geri