Neler Yeni

Çözüldü✓ AMD (stuttering kekeleme sorunu)

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
kuzene sistem aldık itopyadan AMD Ryzen 5 7600X / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC Edition 12GB / 16GB DDR5 / 1TB NVME M.2 SSD
ilk başta sorun yoktu her şeyi güncelledik valorantta bir anda sturetting sorunu başladı 260 fpslerden aniden 3 fpslere dalgalanmalar sonra oyundan çıkınca masaüstünde bile aynı sorun yaşadık
eski amd sürümlerine dönmeyi denedik 23.9.1 sürümüne kadar tüm sürümleri denedik hala aynı sorun yaşanıyor bios güncel fabrika ayarlarını da sıfırladık bir şey değişmedi

geçen sene kendi sistemimde de böyle bir sorun yaşamıştım fakat bir önceki sürüme dönünce düzelmişti ama bu sistemde işe yaramadı ne yapacagım?

şimdi asıl konu amd bunu yapmayı nasıl beceriyor ve neden sürücüleri sıkıntı

normal masaüstünde bile pc kullanılmayacak halde hafif işlemciyi yordun mu hemen sorun başlıyor normal takılamıyorsun bile

EDIT:

arkadaşlar sorun düzeldi sebebi ise arkadaş usb ile mobil veri aktarımı yapıyormuş interneti olmadıgı icin normal modeme baglayinca interneti sorun düzelmis oldu ben de neden amd sürücüsü çöküyor diyordum.

1732043179550.png

Son düzenleme:

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rx 550 560 580 rx 5500xt rx 6500xt rx 6600 rx 6700 ekran kartlarının hepsini kullandım ve hiçbir sorun sıkıntı yaşamadım sorunu hemen amd ye sallamak yerine önce güzelce araştır belki mal kusurludur bayılıyorsunuz amd ye sallamaya
kullandıgın ekran kartları kaç nesil önce bi sen araştır bakiym daha geçen sene çıkmış ekran kartında nasıl böyle hata olabiliyor aklım almıyor
araştırmadıgım kaynak kalmadı amd forumlarında bile herkes aynı sorunu yaşıyor daha ne yapayım sistem kullanılmaz halde bildigin ve aniden oldu bu sorun hangi sürümü denediysem deneyeyim düzelmedi

Amd34

80+ Silver
kullandığınız soğutucu nedir?

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
normal browserda bile takılınca imleç takılıyor hatta amd sürücü cökmesi uyarısı veriyor amd utility cleaner ile sürücüyü güvenli modda komple kaldırıp tüm sürümleri kurdum hemen hemen bir türlü çözülmedi

Quiwick

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,124
İsim
Emre
kuzene sistem aldık itopyadan AMD Ryzen 5 7600X / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC Edition 12GB / 16GB DDR5 / 1TB NVME M.2 SSD
ilk başta sorun yoktu her şeyi güncelledik valorantta bir anda sturetting sorunu başladı 260 fpslerden aniden 3 fpslere dalgalanmalar sonra oyundan çıkınca masaüstünde bile aynı sorun yaşadık
eski amd sürümlerine dönmeyi denedik 23.9.1 sürümüne kadar tüm sürümleri denedik hala aynı sorun yaşanıyor bios güncel fabrika ayarlarını da sıfırladık bir şey değişmedi

geçen sene kendi sistemimde de böyle bir sorun yaşamıştım fakat bir önceki sürüme dönünce düzelmişti ama bu sistemde işe yaramadı ne yapacagım?

normal masaüstünde bile pc kullanılmayacak halde hafif işlemciyi yordun mu hemen sorun başlıyor normal takılamıyorsun bile
RX7600 kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım şahsen.

asko56

80+ Silver

arkadaşım senin sorunun anakartta a620 anakart kullanılmış a620 anakartların 100w üstü işlemci destegi yok problem yaşama sebebin bu a620 anakarta max 65w işlemci takarsın üstünü kaldırmaz destek yok anakartı degiştir tüm sorunların çözülür

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
kullandığınız soğutucu nedir?

Strong M2-PRO 9cm Rainbow 2 Bakır Kule Tipi İşlemci Soğutucu

Mesaj otomatik birleştirildi:

arkadaşım senin sorunun anakartta a620 anakart kullanılmış a620 anakartların 100w üstü işlemci destegi yok problem yaşama sebebin bu a620 anakarta max 65w işlemci takarsın üstünü kaldırmaz destek yok anakartı degiştir tüm sorunların çözülür
peki neden itopya böyle bir hazır sistem ayarlamış ki satıyor ne yapacagım bu durumda

Amd34

80+ Silver
ilk olarak soğutuc leş işlemci ısınıp kasma yapıyor olabilir önce farklı bir oyunda deneyip aynı sorun var mı bakman gerekir 2. olarak amd hata veriyor demişsin tam olarak hangi hata ss atabilir misin

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Görkem

İNTEL PİŞMANLIKTIR
UZUN ZAMANDIR İNTEL KULLANMASAM DA
BU GÜN CANIM SIKILDI ÇAMUR ATMAK İSTEDİM İNTELE

Çok saçma yorumlar yapıyorsunuz
bir ürün hakkında problem yaşamanız elbetteki üzücü
bu problemin sebeplerini araştırırsınız aynı ürünlerde aynı problemleri yaşayan varmı araştırırsınız teknik destek alırsınız
her şey yapıldıktan sonra sonuca ulaşamazsanız
yek bir model üzerinden bütün markaya çamur atmak yine de mantıksız olsa da
herşeyi denemiş biri olarak şahsi kötülemeniz anlaşılabilir hak verilebilir

bence siz sistmi iade edin
zerion intel sistem alın sorunsuz

Erdox

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Erdoğan Aktaş
Rx 550 560 580 rx 5500xt rx 6500xt rx 6600 rx 6700 ekran kartlarının hepsini kullandım ve hiçbir sorun sıkıntı yaşamadım sorunu hemen amd ye sallamak yerine önce güzelce araştır belki mal kusurludur bayılıyorsunuz amd ye sallamaya
Bende ya 3060 dan 6700 xt gecerken sordum o kadar salladirlar ki aldim 1 yildir kullaniyorum 1 kere sorun yaratmaz mi

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
ilk olarak soğutuc leş işlemci ısınıp kasma yapıyor olabilir önce farklı bir oyunda deneyip aynı sorun var mı bakman gerekir 2. olarak amd hata veriyor demişsin tam olarak hangi hata ss atabilir misin
hocam ısı değerlerinde sıkıntı yok 60 derecelerde ama ekstaradan elimde bu sogutucu var takabilirim https://www.gaming.gen.tr/urun/3847...u-2-yil-birebir-degisim-garantili/?ref=akakce
Mesaj otomatik birleştirildi:

İNTEL PİŞMANLIKTIR
UZUN ZAMANDIR İNTEL KULLANMASAM DA
BU GÜN CANIM SIKILDI ÇAMUR ATMAK İSTEDİM İNTELE

Çok saçma yorumlar yapıyorsunuz
bir ürün hakkında problem yaşamanız elbetteki üzücü
bu problemin sebeplerini araştırırsınız aynı ürünlerde aynı problemleri yaşayan varmı araştırırsınız teknik destek alırsınız
her şey yapıldıktan sonra sonuca ulaşamazsanız
yek bir model üzerinden bütün markaya çamur atmak yine de mantıksız olsa da
herşeyi denemiş biri olarak şahsi kötülemeniz anlaşılabilir hak verilebilir

bence siz sistmi iade edin
zerion intel sistem alın sorunsuz
sorunu 1 kere yaşamadım 2 kere yaşadım hem kendi sistemimde rx 6750 xt hem de kuzenin sisteminde rx 7700xt bunu amd güncelleme notlarında bile fixlendigini yazdı sen inkar ediyorsun aç bak amd forumlarına sturetting yaz kaç konu var
ben önceki sürüme geçince düzelmişti fakat bu sistemde düzelmiyor

Top Bottom