Anakart GPU X8 Çalıştırıyor Normal mi?

ironLeppu

80+
Reaksiyon skoru
63
Merhaba anakartım asus rog strix b850-e ve gpu 9070xt ama gpu z de bus interface de x8 çalıştırıyor. Sadece 1 adet gen 4 ssd var oda 1. Slot ta takılı işlemciye yakın olan yerde. Bu normal mi ? Bios dan bir ayar mı gerekiyor? B850 anakartların hepsi mi bu şekilde ?

Merhaba anakartım asus rog strix b850-e ve gpu 9070xt ama gpu z de bus interface de x8 çalıştırıyor. Sadece 1 adet gen 4 ssd var oda 1. Slot ta takılı işlemciye yakın olan yerde. Bu normal mi ? Bios dan bir ayar mı gerekiyor? B850 anakartların hepsi mi bu şekilde ?

O anakartta 2 tane M2 slotundan birine SSD takılınca X8e düşüyordu, zararı olmaz bu arada ama X16 olsun neden böyle kullanayım vs dersen o iki slot hangileri onu araştır ve o ikisi hariç bir slota tak M2 yi.

O anakartta 2 tane M2 slotundan birine SSD takılınca X8e düşüyordu, zararı olmaz bu arada ama X16 olsun neden böyle kullanayım vs dersen o iki slot hangileri onu araştır ve o ikisi hariç bir slota tak M2 yi.
2. ve 3. için diyorlar ama bende zaten 1 adet ssd var oda 1 e takılı anlamadım gitti redditte herkes yanlış yere takmışsın diyor ssd yi cpunun altına takacaksın felan diyorlar zaten en büyük soğutucu blok orda diye oraya taktım

Son düzenleme:
2. ve 2. için diyorlar ama bende zaten 1 adet ssd var oda 1 e takılı anlamadım gitti redditte herkes yanlış yere takmışsın diyor ssd yi cpunun altına takacaksın felan diyorlar zaten en büyük soğutucu blok orda diye oraya taktım
Doğru olabilir, bios ayarlarına falan bak olmazsa belki orada ayarı vardır.

Geri