Yardım Anakartıma taktığım M2 ssd eğiliyor

furkangorur

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,171
M2 rubber ile altına destek koydum, eğilmesi azaldı ama hala biraz eğik duruyor. Sorun olur mu?

IMG_1570.webp

valla kimse bu konuyu açmamıştı iyi oldu aslında. asus anakartlara özgü mü bu durum bilmiyorum bende de rog b760 var. bende bu durumu farkettim takarken, bilerek vidalarını tam sıkmadım soğutucu bloğun. tam sıkınca acayip eğiyordu ssd'yi. önceki anakartım msi'da böyle eğmiyordu sanki diye hatırlıyorum. fotoğraf bulursam atacam

Bence girişe tam girdiği sürece ve kırılacak kadar eğilmediği sürece sorun olmaz, tek orada belki temassızlık olup pade değmediği için 1-2 derece daha yüksek sıcaklıkta çalışır ki ssd'nin gen 4 olduğunu varsayarak sorun olacağını düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Çok hafif bir eğilme var gibi sorun olacağını sanmam. Kardeşimin pc de de aynı şekildeydi ben toplamıştım onun da Asus anakartı vardı. Sanırım Asus larda böyle bir şey var. X570E Gaming di onun anakartı.

Wifi olmayan modeli evet
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Vidaları tam sıkınca sorun olacak gibi eğik duruyordu
hocam benim arkadaşta wifi olan modeli var armory crate de sorun yaşıyor. anakartı görmüyor rgb efektleri çalışmıyor. sizde böyle bir durum var mı

Vida yuvası çok mu yüksek? Ortadan eğildiğine göre ya yüksek yada soğutucu çok bastırıyor ssd'ye

Tamamen sıkmasak da olur aslında
evet ben de öyle düşünüyorum. soğutucu çok bastırıyor ssd'ye. bide bazı ssd'lerde üzerine ince de olsa metal bir soğutma tabaka bulunuyor. kingston kc3000 1tb modeli benim. üzerindeki metalde eklenince kalınlığı biraz daha artıyor. belki bu da etki ediyordur

Son düzenleme:
hocam benim arkadaşta wifi olan modeli var armory crate de sorun yaşıyor. anakartı görmüyor rgb efektleri çalışmıyor. sizde böyle bir durum var mı

evet ben de öyle düşünüyorum. soğutucu çok bastırıyor ssd'ye. bide bazı ssd'lerde üzerine ince de olsa metal bir soğutma tabaka bulunuyor. kingston kc3000 1tb modeli benim. üzerindeki metalde eklenince kalınlığı biraz daha artıyor. belki bu da etki ediyordur
m2 rubber ile eğilmeyi azaltım baya ama hala azıcık eğiklik var.
Kasayı kuruyorum daha ama ramler daha gelmedi. Ramler gelince armory crate ye bakarım ve haber ederim sana

Arkadaşlar pcb nin ok gibi düz olması lazım, ısınan cihaz zamanla soğuk lehim tarzı minik sorunlardan dolayı problem yaşatabilir gibi geldi bana

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,183
Üyeler
185,686
Son üye
Krisyra
Geri