Ankara/Konya 5.1 Deprem Oldu!

zaten bu tür depremler hep olacak sorun yaşarız yaşamayız çok önemli değil ancak marmara ve civarında hissedilecek bir depremde batarız... Hem nüfus çok fazla bu yüzden fazla kişi ölür bu hem insani hem devletin gücü olarak kötü bir şey. Ekonomik olarak da büyük sorunlar yaşamış olacağız. Keşke marmarada olacak depremde sadece hak edenler deprem olduğunda banane ölsünler kafasında olanlar falan ölse nüfus azalır ama nitelikli nüfus kalır.
hocam ben 6 şubat depreminden sonra 6 ay İstanbulda kaldım nitelikli nüfusun kaldığı kadıköy maltepe taraflarında bina stoğu çokda sağlam olmamakla beraber kötüde değil ama oradan marmaraya binip bakırköy ataköy yada beyoğlu kazancı yokuşu taraflarına gidince felaket oluyor sarıyer şişli taraflarıda gayet sağlam ama bağcılar tarafı tam bir felaket bakalım ne olacak ama benim tahminimce dediğiniz gibi niteliksiz nüfusta çok kötü bir azalma olacak gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öncü diye bir şey yok hocam (yani ben öyle biliyorum)
var hocam

hocam ben 6 şubat depreminden sonra 6 ay İstanbulda kaldım nitelikli nüfusun kaldığı kadıköy maltepe taraflarında bina stoğu çokda sağlam olmamakla beraber kötüde değil ama oradan marmaraya binip bakırköy ataköy yada beyoğlu kazancı yokuşu taraflarına gidince felaket oluyor sarıyer şişli taraflarıda gayet sağlam ama bağcılar tarafı tam bir felaket bakalım ne olacak ama benim tahminimce dediğiniz gibi niteliksiz nüfusta çok kötü bir azalma olacak gibi

var hocam
Hocam Yanlış hatırlamıyorsam Naci görür öyle demişti sanki ya da Celal Şengör tam hatırlamıyorum ama

Hocam Yanlış hatırlamıyorsam Naci görür öyle demişti sanki ya da Celal Şengör tam hatırlamıyorum ama
öncü deprem vardır hocam 100yıldır deprem olmayan fayda bir anda 4.5/5/5.5 depremler oluyor ve bu depremlerin arktçıları gelmiyorsa bunlar önce depremdir

derinliği az olmasa bile zemin kötüyse hissediliyor hocam ben Şubat depreminde önce 1 ay kadar önce olan 4,5/5 öncü depremlerde gece yataktan kalkıyordum Antakyada

konyanın kuzey tarafında zemin sağlam hocam

Antakyada bizim binalar yıkılırken dağ tarafında oturan arkadaşım sarsıntıya değil depremin sesine uyanmıştı zemin çok önemli
hocam Antakya alüvyon zemin üzerine kurulu diye biliyorum çünkü Atatürk caddesindeki binaların %90 ı yıkılmış durumda

ki biz 600 konulardaki evimizin zemin etütünü yaptırdığımızda zeminin çürük çıktığını da öğrendik işin garip tarafı 600 konutlar E5 in girişinde ve yanında yönünde göl nehir vs. hiçbirşey bulunmuyor

öncü deprem vardır hocam 100yıldır deprem olmayan fayda bir anda 4.5/5/5.5 depremler oluyor ve bu depremlerin arktçıları gelmiyorsa bunlar önce depremdir
hocam nerelisiniz siz?

Muhtemelen hic bina yıkılmamıştır fay hattındaki gücin yavasca atılması iyi birikerek bir anda atsa binalar yıkılır
Bunlar kulaktan dolma bilgiler deprem şiddeti fay uzunluğuna ve kırık uzunluğuna göre değişir. Kısa bir kırık oluşursa küçük deprem olur çok uzun kilometrelerce kırık olursa 7 üstü deprem olur kırık uzunluğuna bağlı değişir şiddet

hocam Antakya alüvyon zemin üzerine kurulu diye biliyorum çünkü Atatürk caddesindeki binaların %90 ı yıkılmış durumda

ki biz 600 konulardaki evimizin zemin etütünü yaptırdığımızda zeminin çürük çıktığını da öğrendik işin garip tarafı 600 konutlar E5 in girişinde ve yanında yönünde göl nehir vs. hiçbirşey bulunmuyor

hocam nerelisiniz siz?
600 konutların olduğu yer eskiden ovanın çamukluk arazisi hocam oralarda sağlam değildi zaten 600konutlar çok kötü şekilde yapılmıştı benim arkadalarımdan bir çoğu orada oturuyordu binalarda catlaklar başlamıştı onun üstünde taaa öğretmenler sitesine kadar zemin kötü ben 5 sene kadar önce öğretmenler sitesinin arkasındaki binalarda oturuyordum bir kuyu açtılar kuyudan gelen kumum inceliğinde kum ben hayatımda bir daha görmedim oralarda sakattı bende depremde valigöbeğinde Atatürk çaddesinin arka sokağına oturuyordum bizim sokakta 12 bina vardı 9u ilk depremde çöktü zaten bizim bina 6.4 depremde yıkıldı geriside tamamen kalkmış şuan

hocam nerelisiniz siz?
şunu eklemeyi unuttum biz dediğim gibi öğretmenler sitesi etrafında otururken üst katımızda bir ziraat mühendisi oturuyordu ve o bizim oturduğumuz bölgenin dünyada çok nadir bulunan aşırı verilmli tarim azarilerinde birisi olduğunu ve bu binaların tamamının yıkılıp geri tarım arazisi olarak kullanılması gerektiğini ısrarla söylüyordu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,421
Üyeler
185,265
Son üye
furkanturan1234
Geri