Araç Alırken Neye Önem Verirsiniz?

Arabadan arabaya km ne kadar olacağı degisir dizel alıyorsam maks 150 bin km falan olmasını isterim. Benzin alıyorsam arabanın şanzıman falanda sağlamsa 200 bin bile tamamdır benim icin. Kaput ve bagaj sağlamsa ağır hasarlı falan değilse kaporta benim icin cok sorun değil fiyata gore

kardom bırak olsun. hasar kayıtsız tramersiz bilmemnesiz ise almam o aracı illa bişi olmuşur işlememiştir sıkını yapar. Adam 4-5 yaşında ki araba da bi boya attırmadıysa arkadan çekişlidir kardom net yalan söylüyordur o kadar temiz kullananı görmedim. 4-5 yaşında bir şey alacaksan da emniyet kemerlerine bak araba yaşıyla tutmuyorsa ağır kaza var demektir. Ayriyeten de radyatöre bak eğer ezilme büzülme görüyorsan kaza görmüş demektir kaza olmuyorsa 4-5 yaşta o petekler yamulmaz. Direksiyonu debriyaja basarak tam tur 2 tarafa çevir eğer aralarında dönüşlerinde de fark varsa lastiklerden birinde sıkıntı vardır. Ve elinle de lastik yuvalarını konrtol et aradaki boşluğa parmaklarını sok birinde 2 parmak diğerinde 3 parmak giriyorsa yamulmuştur o araba. Son olarak da tavanda orijinal araçta sunroof yoksa ama senin baktığında varsa net tavanda hasar var veya takla atmıştır.
Eyw hocam değerli bilgiler

kaportada kaput ve tavanda boya değişen yoksa diğer parçalar benim için o kadar da önemli değil. 30 bin km altındaki araçlara bakıyorum genelde

Benim dikkat ettiğim noktalar aracın yaşına göre kilotmetresi (yılda kaç km yapmış) kaporta olarakta Kaput boyalı veya değişen ise direkt eliyorum. Kapılarda sürtme kaynaklı boyalar olabilir sonucta 2. el araba alıyoruz sıfır araba alsak bile birinin gelip vurmayacağını bilemiyoruz 1-2 parça boyalı olabilir ama fazlası satarkende allırkende mide bulandırabiliyor. Benim Şuan kullanmakta oldugum araba sadece sol ön çamurluk lokal boyalı 2016 model bu yaşlarda boyasız araba bulmakta zor gibi (tamponlar plastik geçtiği için eksperde bakılmıyor pek) 200.000 km yi geçmiş veya yaklaşmış olan arabaları pek tercih etmem benim psikolojik sınırım 160.000 :D

Geri