Neler Yeni

Aranızda konuşma bozukluğu problemi yaşayan var mı?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Cevahir
Çoklu Konu, Spam
Aranızda konuşma bozukluğu problemi yaşayan var mı?

Pew Pew

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Cem Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık
Kekemelik mi demek istiyorsunuz

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Cevahir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
nasıl bir bozukluk hocam? kelimeleri tam çıkaramamak mı, yutmak mı?
Kekemelik mi demek istiyorsunuz
Ben 18 yaşındayım bende konuşma bozuklugu var kekeme değilim yavaş konuşuyorum bir de konuşurken duraklamalar şey demeler falan oluyor bende mesela geçen gün dershanede sınıfıma yeni edebiyat öğretmeni geldi tanıştık sıra bana gelince konuştum konuşurken duraksadım şey dedim sonra hoca derste hızlı yoklama aldı herkesin ismini hızlıca okudu herkes de rahatlıkla buradayım dedi sonra sıra bana geldi ben tam konusacakken kilitlendik 1 kaç saniye duraklama oldu bende sonra öğretmen bana ismini mi unuttun dedi ben hayır dedim geçtim ama o an sanki başımdan aşağı kaynar sular döküldü gibi hissettim içimden keşke yerin 7 kat altına gitseydim de bu anı yaşamasaydım dedim kendi kendime sonra bir de ben konuşma bozukluğunu yenmek için 1 ay önce özel egitim ve rehberlik araştırma merkezinde eğitime başladım, her hafta cuma günleri oraya gidiyorum. Konuşma ve dil terapistinden eğitim alıyorum. Dün sabah kursta bekleme salonunda öğretmenimi bekledim, öğretmenin gelmedi. Sonra kalktım, oradaki danışman kadına öğretmenim geldi mi acaba, beni derse almadı diyecektim. Danışmaya gittim, tam konusacakken zorlandım, danışmana abla şey şey şey diye takılı kaldım. Sonra danışman kadın beni anlamadı bana biraz tuhaf baktı. Konuşma bozukluğu nasıl geçer?

Can...

80+ Platinum
Ben 18 yaşındayım bende konuşma bozuklugu var kekeme değilim yavaş konuşuyorum bir de konuşurken duraklamalar şey demeler falan oluyor bende mesela geçen gün dershanede sınıfıma yeni edebiyat öğretmeni geldi tanıştık sıra bana gelince konuştum konuşurken duraksadım şey dedim sonra hoca derste hızlı yoklama aldı herkesin ismini hızlıca okudu herkes de rahatlıkla buradayım dedi sonra sıra bana geldi ben tam konusacakken kilitlendik 1 kaç saniye duraklama oldu bende sonra öğretmen bana ismini mi unuttun dedi ben hayır dedim geçtim ama o an sanki başımdan aşağı kaynar sular döküldü gibi hissettim içimden keşke yerin 7 kat altına gitseydim de bu anı yaşamasaydım dedim kendi kendime sonra bir de ben konuşma bozukluğunu yenmek için 1 ay önce özel egitim ve rehberlik araştırma merkezinde eğitime başladım, her hafta cuma günleri oraya gidiyorum. Konuşma ve dil terapistinden eğitim alıyorum. Dün sabah kursta bekleme salonunda öğretmenimi bekledim, öğretmenin gelmedi. Sonra kalktım, oradaki danışman kadına öğretmenim geldi mi acaba, beni derse almadı diyecektim. Danışmaya gittim, tam konusacakken zorlandım, danışmana abla şey şey şey diye takılı kaldım. Sonra danışman kadın beni anlamadı bana biraz tuhaf baktı. Konuşma bozukluğu nasıl geçer?
Sosyal ankastren var gibi hocam

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,695
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
dostum bu durum o anki özgüven eksikliğinden mi oluyor yoksa tam konuşacakken dilin mi tutuluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Cevahir
Çarpıntı ve titreme gibi semptomların oluyor mu?
Çarpıntı ve titreme olmuyor bazen konuşurken kızarma ve ateş basması gibi durumlar oluyor arada
Mesaj otomatik birleştirildi:

dostum bu durum o anki özgüven eksikliğinden mi oluyor yoksa tam konuşacakken dilin mi tutuluyor
Değişiyor bazen konuşmaya başlamadan önce oluyor bazen konuşurken oluyor

Pew Pew

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Cem Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık
Çarpıntı ve titreme olmuyor bazen konuşurken kızarma ve ateş basması gibi durumlar oluyor arada
Mesaj otomatik birleştirildi:

Değişiyor bazen konuşmaya başlamadan önce oluyor bazen konuşurken oluyor
Hocam bana da kaygı bozukluğunuz var gibi geldi ama kekemeliğe bağlı bir kaygı bozukluğu. Kekemeliğim yok demişsiniz fakat o duraksıyorum diye tariflediğiniz şey aslında kekemelik. Öncelikle kekeme olduğunuzu kabullenin , sorunun üstünü kapatmak çözmemizi engelleyecektir. Konuşma terapistine başlamışsınız güzel ona devam edin ama uzun bir süreç olacak. Bir psikiyatriste gidin derdinizi anlatın muhtemelen antidepresan başlayacaktır ama kızarma ve ateş çarpması gibi semptomlarınızın kekemeliğe bağlı olduğunu düşündüğüm için antidepresanın fayda edeceğini düşünmüyorum. Ayrıca Dideral diye bir ilaç var sunum yapanlar ve sözlü sınavlara giren kişiler filan kullanıyor. Eğerki fazla heyecanlanıyorsanız ve çarpıntınız oluyorsa doktorunuzdan yazmasını isteyebilirsiniz. Antidepresanı psikiyatrist , Dideral (beta blokör) i yine psikiyatrist ve kardiyolog yazabilir. ( İlaçları reçetesiz alamazsın ama yinede söyleyeyim doktora danışmadan kullanma lütfen.)
Şimdi gelelim ilaçsız kısma:
Önce altta organik bir sebep varsa onu ortadan kaldırmaya çalışın. Mesela dişle ilgili bir sorun varsa dişlerinizi yaptırın. Nefes darlığı gibi bir hastalıksa göğüs hastalıklarına gidip halletmek gibi.
Kaygı bozukluğunuzu yenmek için İYİ HİSSETMEK-David Burns kitabını okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Aslında çoğu konuda kendine kötü davrandığını , diğer insanların senin hakkında düşündükleriyle ilgili bir kanıya varmanın yanlış olduğunu anlatan ve bakış tarzını değiştiren bir kitap.
Kekemelikle ilgili nefes egzersizleri (Diyafram nefesi) ve yüz egzersizlerini tavsiye ederim.
BU VİDEODA EGZERSİZLER VAR. Hergün yaparsan faydası olacaktır.
Ayrıca KEKEMELİK AŞISI-Sümer Öztanrıöver kitabınıda okuyabilirsin bu kitapta kekemeliğin olası sebeplerinden bahsedip konuşmayı yavaşlatarak sorunu çözmeye çalışıyor yazarın kızı kekeme olmuş ondan sonra böyle bir kitap yazmış. Hastalığın sebeplerini merak ediyorsan iyi bir kitap olabilir ama senin sorununu çözebileceğinden emin değilim.
KEKEMELER İÇİN ÖNERİLER-Detay yayıncılık kitabınada göz atabilirsin. Bu kitapta 28 tane konuşma terapistinin yazdığı ve aynı zamanda kendileride kekeme olan yazarların tecrübelerinin anlatıyor.
Bir de diksiyon kanallarının egzersizlerinden faydalanabilirsin zaten çoğu yukarıdaki videodakilerle aynı veya benzer.
Kanal olarak:

Diksiyon TV - Mennan Şahin
İsmet Topaloğlu // ( Perpa TV videoları)
Ece Üner
Anı Sagkan
Buradaki nefes egzersizleri , kalem egzersizleri , tekerlemeleri kullanırsanız faydası olacaktır.

Kısaca özetlemem gerekirse İyi hissetmek kitabını oku ve egzersizleri günlük mutlaka yap. Diğer kitaplar senin isteğine kalmış. Dideral i zor durumlarından önce kullanabilirsin. Antidepresan ben tavsiye etmiyorum ama ihtiyacın olduğunu düşünüyorsan başlayabilirsin.

Bu arada ben bir tıp fakültesinde 5. sınıf öğrencisiyim ve psikiyatri benim ilgi alanım ;)
Başka sorunuz ya da sorununuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
İyi forumlar

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,797
Üyeler
161,346
Son üye
Emirhank17