Neler Yeni

Arkadaşlar Sizce Fitness'a Gitmeli Miyim ?

KendineMüzisyen

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,778
İsim
Arda Güler
İlgilendiği Kategoriler
Boş konu
Kanka Benim Vücudum Yağlı. Hemde Oldukça Yağlı. Eskiden 92 Kiloydum. 70 kiloya düştüm. Ancak vücudumda yağ aynı kaldı. Bıngıl Bıngıl Sallanıyor. Fitness Geçiyordu Aklımdan O Yüzden
bak ben 14 yaşında başladım normal kilom vardı fakat yağlıydı vücudum
kickboksda her antrenman yapılıyor bütün vücud çalışıyor ilk ısınmada çalıştırıyorsun
sonra hareketleri yaparken (yumruk tekme hareketleri vs.)
veya karnına çalışıyordun tekme atıyorduk sertleşmesi için
yağ falan kalmıyor emin olabilirsin
fakat hemen yağlar erimez unutma zamanla her şey gelişir
@KillerSteelShoty bu da benim arkadaşım spora beraber gittik o da tecrübeli o da anlatsın bi :d

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
Bu nasıl soru oğlum tabii ki git. Vücudundaki değişimi görmek inanılmaz gaza getiriyor ve işin sonunda diyorsun ki "iyi ki."

AEROXUM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ahmet Metin
Millet abuk subuk şeyler yazmış. Seninle hemen hemen aynı sorunları yaşıyoruz. Ben 177 boy 120 kilo idim. 25 kilo verdim şuan 95 bandında takılıyorum veremiyorum. Ben de oldukça yağlıyım, yağsız vücut ağırlığım 68 kilo... Fitness'a gitmelisin eğer imkanın varsa. Hareket yağlarını yakmaktaki 1. kural. Sigara içiyorsan azaltmayı veya bırakmayı dene bu yaşta yapma o hatayı kendine. Ben 24 yaşındayım benden geçti sayılır ama sen daha çok gençsin. Mümkünse senle ilgilenecek düzgün bir spor salonuna gitmeye bak. Bu arada, pandemi geçene kadar evde de yapabilirsin. Sana çok basit egzersiz programı önereyim, evde sadece bunları yaparak ve yediğine içtiğine dikkat ederek ödemlerini atıp, fazlalıklardan az da olsa kurtulabilirsin. Bu arada hiç kilonla ilgili şikayetçi olup iç hastalıklarına gittin mi? Ben gittim ve bir sürü hastalığım olduğunu öğrendim. Hastalıklar da kilo yapıyor. Konuşmak istersen bana ulaşabilirsin.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,095
İsim
Lydranx
Belli bir sporla uğraşabilirsin yağlarında şikayet ediiyorsan,hayatını belli bir rutine sokarsan vücudun sağlıklı vee fit olur
E O Spor Olarak Vücut Gelişmeyi Seçecektim bende işte. Vücut Geliştirme Mantıklı Değil Mi ?

KoppuK

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,282
İsim
OrkunBaysal
boyu falan mesele etme başla zaten sadece sen vücut için gitcen çok ağır kilolara girmiceğin için sıkıntı olmaz başla

KendineMüzisyen

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,778
İsim
Arda Güler
İlgilendiği Kategoriler
Boş konu
E O Spor Olarak Vücut Gelişmeyi Seçecektim bende işte. Vücut Geliştirme Mantıklı Değil Mi ?
şu telefonda 3 aylık programlar olan uygulamalar var
onlardaki programlara 3 ay sadık bir şekilde uyarsan ve aynı zamanda spora gidersen (en azından koş) yağ oranın düşer ve o antrenmanlar daha çok vücud geliştirmeye yakın oluyor
bende oradan omuzlarımı genişlettim mesela

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Yiğit Aralim
Arkadaşlar 16 yaşındayım. 181 78 Kiloyum. Yaşıtlarıma Göre Kalıplıyım. Fitness'a Gitmeli Miyim ? Gidersem Nelere Dikkat Etmeliyim ? Program İşleri Falan nasıldır ?
Hayatımda Hiç Gitmedim Tecrübeli Arkadaşlar Aydınlatırsa Sevinirim.
Yaşın ve kilo-boy ölçülerin fitness için gayet uygun. Program işlerini çok dert etme. Bu işin içine girdikten sonra zaten hayatında bir yer edinicek. Zamanla izlediğin YT kanalları, takip ettiğin insanlar vs. bu işle uğraştığından zamanla bilgi edinirsin. İlk gittiğinde spor salonunun verdiği programı kullanabilirsin. Zaten şuan ham olduğun için ilk 1-3 ay her türlü gelişirsin. Bu siteden günlük kalori ve protein ihtiyacını hesaplayıp spora başladıktan sonra ona göre bir yol izleyebilirsin. https://fityemek.com/kalori-ihtiyacini-hesapla/
Dediğim gibi şuan ham olduğun için herhangi bir programla bile çok rahat gelişiceksin zaten ilk aylarda. İstersen benim kullandığım programı bırakayım buraya. Sende bunu kullanabilirsin. Spora başlamadan önce hareketlerin formlarına falan internetten göz at. Zaten ilk başladığında doğru yapmayı falan bekleme. Zamanla oturucak şeyler bunlar. Şimdilik kafanda bir fikir oluşturabildiysem ne mutlu bana.
Spor.png

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,095
İsim
Lydranx
Millet abuk subuk şeyler yazmış. Seninle hemen hemen aynı sorunları yaşıyoruz. Ben 177 boy 120 kilo idim. 25 kilo verdim şuan 95 bandında takılıyorum veremiyorum. Ben de oldukça yağlıyım, yağsız vücut ağırlığım 68 kilo... Fitness'a gitmelisin eğer imkanın varsa. Hareket yağlarını yakmaktaki 1. kural. Sigara içiyorsan azaltmayı veya bırakmayı dene bu yaşta yapma o hatayı kendine. Ben 24 yaşındayım benden geçti sayılır ama sen daha çok gençsin. Mümkünse senle ilgilenecek düzgün bir spor salonuna gitmeye bak. Bu arada, pandemi geçene kadar evde de yapabilirsin. Sana çok basit egzersiz programı önereyim, evde sadece bunları yaparak ve yediğine içtiğine dikkat ederek ödemlerini atıp, fazlalıklardan az da olsa kurtulabilirsin. Bu arada hiç kilonla ilgili şikayetçi olup iç hastalıklarına gittin mi? Ben gittim ve bir sürü hastalığım olduğunu öğrendim. Hastalıklar da kilo yapıyor. Konuşmak istersen bana ulaşabilirsin.
Hocam 92 Kilodan 70 Kiloya Düştüm . Yüzüm Sürekli Kırmızı. Şuan Hastaneye Gitmeyi Sakıncalı Buluyorum.
Yaşıtlarımdan Oldukça Kalıplıyım. Minecraft'daki İron Golem Gibiyim. Gidersem Vücudum Estetik Bir Yapıya Kavuşur Mu ?
İlk Giderken Nelere Dikkat etmeliyim , Yanımda Neler Götürmeliyim ?

AEROXUM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ahmet Metin
Ben bundan 1 ay önce 100 kiloydum, evde egzersiz yaparak ve günde 2 öğün yemek yiyerek 5 kilo daha verdim. Evet çoğu kişi söyler kendini aç bırakma, günde 3 öğün ye ara öğün ye, kendini aç bırakıp birden yiyince yağa dönüşür falan ama bunlar insandan insana, metabolizmadan metabolizmaya değişir. Bana yaradı mesela çünkü vücut sen yemek yedikten minimum 4 saat sonra salgıladığı bir hormon sayesinde yağ yakımına başlar. Ben öğünlerim arasını 6 saat tutuyordum, yani hormon diğer öğüne kadar 2 saat boyunca kalori yakıyordu. Tabii senin metabolizman, sistemin nasıl bilemem herkesin değişik dediğim gibi. Kendine YAZIO diye bir uygulama var telefonda onu indir, Androidde var mı bilmiyorum. Ordan düşük karbonhidratlı diyet programını seçip, önerdiği kaloriden yukarı cıkmamaya çalış ve metabolizma hızını ölç googledan aratıp. Vücudunun bilgilerini girip günde oturdugun yerde kaç kalori yaktığını görebilirsin. Kalori hesapları çok önemli, resmen düzenli beslenmek zorunda kalıyorsun çünkü gerekilen kalorinin üstüne çıktıgın zaman kötü hissediyosun ve bu seni teşvik ediyor.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,095
İsim
Lydranx
Ben bundan 1 ay önce 100 kiloydum, evde egzersiz yaparak ve günde 2 öğün yemek yiyerek 5 kilo daha verdim. Evet çoğu kişi söyler kendini aç bırakma, günde 3 öğün ye ara öğün ye, kendini aç bırakıp birden yiyince yağa dönüşür falan ama bunlar insandan insana, metabolizmadan metabolizmaya değişir. Bana yaradı mesela çünkü vücut sen yemek yedikten minimum 4 saat sonra salgıladığı bir hormon sayesinde yağ yakımına başlar. Ben öğünlerim arasını 6 saat tutuyordum, yani hormon diğer öğüne kadar 2 saat boyunca kalori yakıyordu. Tabii senin metabolizman, sistemin nasıl bilemem herkesin değişik dediğim gibi. Kendine YAZIO diye bir uygulama var telefonda onu indir, Androidde var mı bilmiyorum. Ordan düşük karbonhidratlı diyet programını seçip, önerdiği kaloriden yukarı cıkmamaya çalış ve metabolizma hızını ölç googledan aratıp. Vücudunun bilgilerini girip günde oturdugun yerde kaç kalori yaktığını görebilirsin. Kalori hesapları çok önemli, resmen düzenli beslenmek zorunda kalıyorsun çünkü gerekilen kalorinin üstüne çıktıgın zaman kötü hissediyosun ve bu seni teşvik ediyor.
Hocam Fitnessa Haftada Kaç Gün Gitmeliyim ?
Bildiğim Kadarıyla 1 gün gidip 1 gün dinlenme yapılıyordu. Haftada 3 veya 4 Günü Buluyordu.
İlk Giderken yanımda Neler Götürmeliyim ? Neler Gerekli ?

AEROXUM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ahmet Metin
Hocam 92 Kilodan 70 Kiloya Düştüm . Yüzüm Sürekli Kırmızı. Şuan Hastaneye Gitmeyi Sakıncalı Buluyorum.
Yaşıtlarımdan Oldukça Kalıplıyım. Minecraft'daki İron Golem Gibiyim. Gidersem Vücudum Estetik Bir Yapıya Kavuşur Mu ?
İlk Giderken Nelere Dikkat etmeliyim , Yanımda Neler Götürmeliyim ?
İri yarı olman güzel bir şey çünkü Fitness'a gittiğin zaman görünüşün daha düzgün olacak, daha uzun boylu göstericeksin. Şuan yağlardan dolayı kalıplı gözüküyorsun, vücudunu yaptığın zaman kasdan veya kütlenden dolayı kalıplı göstericeksin. Sana tavsiyem, hızlı & tempolu bir kardiyonun ardından ağırlık çalışmandır. Çünkü kas kütlen arttıkça vücut yağ yakar kendi kendine. Yüzün sürekli kırmzıı derken? Onu anlayamadım pek. Evet şu pandemi sürecinde hastaneye gitme, İstanbul'da oturuyorsan doktor önerebilirim eğitim ve araştırma hastahanesinde. Pandemi sonrasında mutlaka git ama. Sağlık önemli, Allah korusun bir bakarsın ***** saçma hormon bozuklukları, hastalıkları çıkmış.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,095
İsim
Lydranx
Yaşın ve kilo-boy ölçülerin fitness için gayet uygun. Program işlerini çok dert etme. Bu işin içine girdikten sonra zaten hayatında bir yer edinicek. Zamanla izlediğin YT kanalları, takip ettiğin insanlar vs. bu işle uğraştığından zamanla bilgi edinirsin. İlk gittiğinde spor salonunun verdiği programı kullanabilirsin. Zaten şuan ham olduğun için ilk 1-3 ay her türlü gelişirsin. Bu siteden günlük kalori ve protein ihtiyacını hesaplayıp spora başladıktan sonra ona göre bir yol izleyebilirsin. https://fityemek.com/kalori-ihtiyacini-hesapla/
Dediğim gibi şuan ham olduğun için herhangi bir programla bile çok rahat gelişiceksin zaten ilk aylarda. İstersen benim kullandığım programı bırakayım buraya. Sende bunu kullanabilirsin. Spora başlamadan önce hareketlerin formlarına falan internetten göz at. Zaten ilk başladığında doğru yapmayı falan bekleme. Zamanla oturucak şeyler bunlar. Şimdilik kafanda bir fikir oluşturabildiysem ne mutlu bana.Alıntıyı görüntüle
Hocam Haftada Kaç Gün Program Yapılmalı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

İri yarı olman güzel bir şey çünkü Fitness'a gittiğin zaman görünüşün daha düzgün olacak, daha uzun boylu göstericeksin. Şuan yağlardan dolayı kalıplı gözüküyorsun, vücudunu yaptığın zaman kasdan veya kütlenden dolayı kalıplı göstericeksin. Sana tavsiyem, hızlı & tempolu bir kardiyonun ardından ağırlık çalışmandır. Çünkü kas kütlen arttıkça vücut yağ yakar kendi kendine. Yüzün sürekli kırmzıı derken? Onu anlayamadım pek. Evet şu pandemi sürecinde hastaneye gitme, İstanbul'da oturuyorsan doktor önerebilirim eğitim ve araştırma hastahanesinde. Pandemi sonrasında mutlaka git ama. Sağlık önemli, Allah korusun bir bakarsın ***** saçma hormon bozuklukları, hastalıkları çıkmış.
Hocam Yanaklarım Daima Kırmızı. Hatta Eskiden Domates Lakabım Bile Vardı. Yağ İle Alakalı Olduğunu Düşünüyorum.

AEROXUM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ahmet Metin
Hocam Fitnessa Haftada Kaç Gün Gitmeliyim ?
Bildiğim Kadarıyla 1 gün gidip 1 gün dinlenme yapıyordun. Haftada 3 veya 4 Günü Buluyordu.
İlk Giderken yanımda Neler Götürmeliyim ? Neler Gerekli ?
O kişiden kişiye değişir. Sen kendini her gün gidicek kadar hazır hissediyorsan git. Mümkünse evinin yakınında varsa onlara git çünkü benim evimin yakınında yoktu uzakta bir yere gidiyordum 1 gün gidip 2 gün gitmiyordum cünkü üşeniyordum gitmeye. Başlarda vücudunu alıştırmak için her gün git, daha önce spor hayatın olmadıysa minimum 1 ayda alışacaktır vücudun tempoya. Her şey rayına oturmaya başladıktan sonra 2 günde 1 gidersin zaten. Yanında bir şey götürmene gerek yok ki ekstra. Spor giysilerini, spor ayakkabını, havlunu ve mümkünse eldiven al ağırlıklar için. Bu kadar.

Top Bottom