ASRock X670-E vs MSİ B850 Gaming Plus

Açıklamalar gayet yeterli oldu hocalarım teşekkürler. X serisi almayı planlıyordum aslında hazır indirime girmişken bir fırsat mı sizce alsam mı ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

B650 modellerinde Tomahawk gördüm gayet güzel bir model sanırım baya övülüyordu fakat sanırım 800 serisine göre özellikleride azdır bana göre. X670e tercih edeceğim sanırım fakat bios sorunları belirtmiş kullanıcılar.

Chat gpt x670e ASRock için VRM’lerden gelen cızırtı yani coil whine sorunu olduğunu belirtmiş.
B650 Tomahawk'ta PCI-e 5x4 yok, 3 tane 4x4 SSD slotu var. Bunun disinda VRM yapisi olarak ASRock gibi Tomahawk'ta da SPS kullaniliyor. Faz sayisi olarak ASRock ile ayni lakin 70A degil, 80A. Yani totalde 150A civari daha yuksek guc beslemesine sahip ama bu fark onemsiz. B650 Tomahawk'in en buyuk artisi, ALC4080 ses yongasi bulundurmasi. ASRock ve Gaming Plus'ta ALC897 var. ALC897, giris seviye diyebilecegimiz bir ses yongasi iken ALC4080 ust seviye diyebilecegimiz bir ses yongasi ve ALC4080, USB portlarindan da ses performansina duyarli, yani USB kulakliklari ALC4080 bulunduran bir anakarta taktiginda, seste birtakim iyilesmeler elde edebiliyorsun.

Totalde asagi yukari yakin A degerine sahipler o halde. Cok cok 100A falan oynuyordur fark ama zaten iki anakart da fazlasiyla overkill 9950X3D icin bile faz yapisi olarak.
Evet öyle. Zamanında 9499 liraya B850 Gaming plus tercih etmiştim ben Wifi olması ve 320 MHz Wifi 7 olması avantajı için

Evet öyle. Zamanında 9499 liraya B850 Gaming plus tercih etmiştim ben Wifi olması ve 320 MHz Wifi 7 olması avantajı için
extender ile bağlıyorum pcme interneti. Wifi benim için artı sağlar mı ?

B650 Tomahawk'ta PCI-e 5x4 yok, 3 tane 4x4 SSD slotu var. Bunun disinda VRM yapisi olarak ASRock gibi Tomahawk'ta da SPS kullaniliyor. Faz sayisi olarak ASRock ile ayni lakin 70A degil, 80A. Yani totalde 150A civari daha yuksek guc beslemesine sahip ama bu fark onemsiz. B650 Tomahawk'in en buyuk artisi, ALC4080 ses yongasi bulundurmasi. ASRock ve Gaming Plus'ta ALC897 var. ALC897, giris seviye diyebilecegimiz bir ses yongasi iken ALC4080 ust seviye diyebilecegimiz bir ses yongasi ve ALC4080, USB portlarindan da ses performansina duyarli, yani USB kulakliklari ALC4080 bulunduran bir anakarta taktiginda, seste birtakim iyilesmeler elde edebiliyorsun.
Anladım hocam net bir şekilde. Kafama takılan coil whine sesi. Şuan kullandığım giriş seviyesi h610m hvs m2 de bi cızırtı sesi var kasa yanımda bide duyuyorum yani net şekilde.

Anakarttaki Wifi' ı kullanırsın yani ama önceliğin değil demek ki bu wifi olayı

Anladım hocam net bir şekilde. Kafama takılan coil whine sesi. Şuan kullandığım giriş seviyesi h610m hvs m2 de bi cızırtı sesi var kasa yanımda bide duyuyorum yani net şekilde.

Bu arada bu konudaki ASRock anakartı da alabilirsin

Açıklamalar gayet yeterli oldu hocalarım teşekkürler. X serisi almayı planlıyordum aslında hazır indirime girmişken bir fırsat mı sizce alsam mı ?

B650 modellerinde Tomahawk gördüm gayet güzel bir model sanırım baya övülüyordu fakat sanırım 800 serisine göre özellikleride azdır bana göre. X670e tercih edeceğim sanırım fakat bios sorunları belirtmiş kullanıcılar.

Chat gpt x670e ASRock için VRM’lerden gelen cızırtı yani coil whine sorunu olduğunu belirtmiş.
ARGB/Led ve fan girişleri eşit. Birisi yetmez ise diğeri de yetmez. Burada sadece gpu slot versiyonuna ve birden fazla daha SSD'yi tam kapasite de kullanmak isteyip istemediğinize karar vereceksiniz. Bu arada biri beyaz anakart. Yani sisteminiz beyaz olacak ise B850 veya başka beyaz kart al derim.

X670E ASRock PG Lightning hem VRM yapisi olarak, hem VRM faz sayisi ve gucu olarak hem de M.2 SSD slotu sayisi olarak ustun. B850 Gaming Plus'ta ekstra olan tek sey CMOS tusu bulunmasi giris cikis portlarinin oldugu yerde ama bu o kadar onemli degil.

Teknik aciklama:
  • X670E ASRock'ta SPS VRM yapisi yer alirken B850 Gaming Plus'ta 1H 1L yapisi yer aliyor. SPS en pahali teknoloji, 1H 1L en ucuz teknoloji.
  • X670E ASRock'ta her biri 70A gucunde 14+2+1 faz varken B850 Gaming Plus'ta 12+2+1 faz var ama kac A oldugu belirtilmemis.
  • B850 Gaming Plus'ta 1 tane PCI-e 5x4 ve 1 tane 4x4 olmak uzere 2 SSD slotu varken X670E ASRock'ta 1 tane 5x4, 1 tane 4x4, 1 tane 4x2 ve 1 tane de 3x4 olmak uzere 4 SSD slotu var.
Bunun disinda B850 Gaming Plus'a dair VRM sicaklik verisi yok lakin X670E ASRock'a dair 7950X ile test var ve sicaklik bakimindan gayet iyi.

Alıntıyı görüntüle
Hocam bu grafiklerden x670e içinde çıkarabilir misiniz ? Sıcaklık değerleri nasıl acaba onun.

ARGB/Led ve fan girişleri eşit. Birisi yetmez ise diğeri de yetmez. Burada sadece gpu slot versiyonuna ve birden fazla daha SSD'yi tam kapasite de kullanmak isteyip istemediğinize karar vereceksiniz. Bu arada biri beyaz anakart. Yani sisteminiz beyaz olacak ise B850 veya başka beyaz kart al derim.
Hayır beyaz sistem dizmiyorum hocam

Bana CW olayı da saçma geldi, chatgpt diyorsun bende sordum reddite yönlendirdi. Sadece bir kişi belirtmiş ve oradaki yorumlar gibi de ekran kartından gelen cw yi anakarttan geldiğini sanmışta olabilir. Kasada sesi ararken her parçadan geliyor gibi oluyor, üstelik eğer ramlerin de ses yapıyorsa ara sıra.

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ? Yeni indirime girmiş ASRock olan modeli fakat bios konusunda sorun yaşayanlar varmış bilemedim. R7 7800x3d için *

Link;

Asrock X3D işlemcileri çöp etmesiyle ünlüydü en son. Normalde kaliteli ürünleri var ama bu serilerde bir şeyler var sanırım.

Geri