CONK BAYIRI
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 353
B650 Tomahawk'ta PCI-e 5x4 yok, 3 tane 4x4 SSD slotu var. Bunun disinda VRM yapisi olarak ASRock gibi Tomahawk'ta da SPS kullaniliyor. Faz sayisi olarak ASRock ile ayni lakin 70A degil, 80A. Yani totalde 150A civari daha yuksek guc beslemesine sahip ama bu fark onemsiz. B650 Tomahawk'in en buyuk artisi, ALC4080 ses yongasi bulundurmasi. ASRock ve Gaming Plus'ta ALC897 var. ALC897, giris seviye diyebilecegimiz bir ses yongasi iken ALC4080 ust seviye diyebilecegimiz bir ses yongasi ve ALC4080, USB portlarindan da ses performansina duyarli, yani USB kulakliklari ALC4080 bulunduran bir anakarta taktiginda, seste birtakim iyilesmeler elde edebiliyorsun.Açıklamalar gayet yeterli oldu hocalarım teşekkürler. X serisi almayı planlıyordum aslında hazır indirime girmişken bir fırsat mı sizce alsam mı ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
B650 modellerinde Tomahawk gördüm gayet güzel bir model sanırım baya övülüyordu fakat sanırım 800 serisine göre özellikleride azdır bana göre. X670e tercih edeceğim sanırım fakat bios sorunları belirtmiş kullanıcılar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Chat gpt x670e ASRock için VRM’lerden gelen cızırtı yani coil whine sorunu olduğunu belirtmiş.