ASRock X670-E vs MSİ B850 Gaming Plus

Zen4 olması dışında evet
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

X serisinin giriş seviyesi mi deriz buna sizce ?
giriş seviyesi demek yanlış olur çünkü x670-e kendisi X670-670e kıyaslamasında ortalarda yer alır bence.

Uzun ömürlük diyorsanız büyük ihtimalle ne lazım ise ASRock X670E'e takabilirsiniz. Tek eksiği wifi gibi, o da wifi dongle ile halledilir. Kart X670 Extreme

Uzun ömürlük diyorsanız büyük ihtimalle ne lazım ise ASRock X670E'e takabilirsiniz. Tek eksiği wifi gibi, o da wifi dongle ile halledilir. Kart X670 Extreme
Link var mıdır ?

Yoksa attığım hakkında mı konuştunuz anlayamadım ?

giriş seviyesi demek yanlış olur çünkü x670-e kendisi X670-670e kıyaslamasında ortalarda yer alır bence.
Siz olsanız faz sayısını da göz önünde bulundurarak hangi tercihi yaparsınız ? Takacağım işlemciyi yukarı yazdım.

Link var mıdır ?

Yoksa attığım hakkında mı konuştunuz anlayamadım ?

Siz olsanız faz sayısını da göz önünde bulundurarak hangi tercihi yaparsınız ? Takacağım işlemciyi yukarı yazdım.
ben olsam asrocku alırdım asrock zaten en iyi ana kart üreten markalardan biri kafam da rahat o yüzden :D

X670E ASRock PG Lightning hem VRM yapisi olarak, hem VRM faz sayisi ve gucu olarak hem de M.2 SSD slotu sayisi olarak ustun. B850 Gaming Plus'ta ekstra olan tek sey CMOS tusu bulunmasi giris cikis portlarinin oldugu yerde ama bu o kadar onemli degil.

Teknik aciklama:
  • X670E ASRock'ta SPS VRM yapisi yer alirken B850 Gaming Plus'ta 1H 1L yapisi yer aliyor. SPS en pahali teknoloji, 1H 1L en ucuz teknoloji.
  • X670E ASRock'ta her biri 70A gucunde 14+2+1 faz varken B850 Gaming Plus'ta 12+2+1 faz var ama kac A oldugu belirtilmemis.
  • B850 Gaming Plus'ta 1 tane PCI-e 5x4 ve 1 tane 4x4 olmak uzere 2 SSD slotu varken X670E ASRock'ta 1 tane 5x4, 1 tane 4x4, 1 tane 4x2 ve 1 tane de 3x4 olmak uzere 4 SSD slotu var.
Bunun disinda B850 Gaming Plus'a dair VRM sicaklik verisi yok lakin X670E ASRock'a dair 7950X ile test var ve sicaklik bakimindan gayet iyi.

1000036036.webp

X670E ASRock PG Lightning hem VRM yapisi olarak, hem VRM faz sayisi ve gucu olarak hem de M.2 SSD slotu sayisi olarak ustun. B850 Gaming Plus'ta ekstra olan tek sey CMOS tusu bulunmasi giris cikis portlarinin oldugu yerde ama bu o kadar onemli degil.

Teknik aciklama:
  • X670E ASRock'ta SPS VRM yapisi yer alirken B850 Gaming Plus'ta 1H 1L yapisi yer aliyor. SPS en pahali teknoloji, 1H 1L en ucuz teknoloji.
  • X670E ASRock'ta her biri 70A gucunde 14+2+1 faz varken B850 Gaming Plus'ta 12+2+1 faz var ama kac A oldugu belirtilmemis.
  • B850 Gaming Plus'ta 1 tane PCI-e 5x4 ve 1 tane 4x4 olmak uzere 2 SSD slotu varken X670E ASRock'ta 1 tane 5x4, 1 tane 4x4, 1 tane 4x2 ve 1 tane de 3x4 olmak uzere 4 SSD slotu var.
Bunun disinda B850 Gaming Plus'a dair VRM sicaklik verisi yok lakin X670E ASRock'a dair 7950X ile test var ve sicaklik bakimindan gayet iyi.

Alıntıyı görüntüle
B850 Gaming Plus Wifi 7 olan için Low side 80A high side 55A. İki anakart da Doubler kullanıyor

Yine Wifi 7 model için 3 tane M2 slotu var. 5.0 x4 4.0 x4 ve 4.0 x2 olarak
Wifi6 olan model alınmaz direkt. VRM olarak aynılar ama Wifi 7 yok ve 1 M2 eksik. Bu arada Wifi 7 model için de 3. SSD max 3.0 hızları gibi düşünebilirsiniz.
ASRock anakart ile arasında ise Wifi şart ise Wifi 7 olan model alınabilir. Wifi ihtiyacı yoksa ASRock daha üstün.

Ama ben bu iki anakart yerine de TUF B850-E Wifi veya TUF B850M Plus Wifi alırım.

Bu kaynağı da incelemenizi öneririm aşırı faydalı buldum

Açıklamalar gayet yeterli oldu hocalarım teşekkürler. X serisi almayı planlıyordum aslında hazır indirime girmişken bir fırsat mı sizce alsam mı ?

B650 modellerinde Tomahawk gördüm gayet güzel bir model sanırım baya övülüyordu fakat sanırım 800 serisine göre özellikleride azdır bana göre. X670e tercih edeceğim sanırım fakat bios sorunları belirtmiş kullanıcılar.

Chat gpt x670e ASRock için VRM’lerden gelen cızırtı yani coil whine sorunu olduğunu belirtmiş.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,942
Üyeler
188,679
Son üye
saaaslarmanfps
Geri