asus anakart modeli 3.nesil destekliyomu

BIOS güncellemesi ile Ryzen 3000 serisi işlemcileri takabiliyorsun. Elinde bu anakart var mı yoksa almayı mı planlıyorsun?

Alacaksan sakın ama sakın alma. B450M S2H Almanı öneririm bütçe arttırıp.

A320 chipseti, AMD'nin AM4 platformundaki en düşük chipsettir. B450 ve X470 chipsetli anakartlara Zen 3 mimarili yani Ryzen 4000 serisi işlemci desteği gelecek, A320 chipsetli anakartlara gelmeyecek! Bu yüzden de A320 chipsetli bir anakart almak yerine B450 chipsetli bir anakart almak daha mantıklı. Veya B550 chipsetli anakartların çıkmasını bekleyip ondan da alabilirsin. Doğrudan PCIe 4.0 desteği sunacaklar.

A320 chipseti, AMD'nin AM4 platformundaki en düşük chipsettir. B450 ve X470 chipsetli anakartlara Zen 3 mimarili yani Ryzen 4000 serisi işlemci desteği gelecek, bu yüzden de A320 chipsetli bir anakart almak yerine B450 chipsetli bir anakart almak daha mantıklı. Veya B550 chipsetli anakartların çıkmasını bekleyip ondan da alabilirsin. Doğrudan PCIe 4.0 desteği sunacaklar.
B450 Lere gelecekmiydi?

AMD Gene adamlık yaptı.
Aynen öyle :D. Ancak şöyle bir dipnot geçeyim, Ryzen 4000 işlemcilerinin çalışması için gerekli kodları BIOS'a dahil etmek zorlaşacak çünkü bütün bu işlemcilerin çalışması için gerekli olan alan yeterli olmayabilir. Bu da demek oluyor ki bazı işlemciler yeni BIOS güncellemesinden sonra desteklenmeyecek. Bana kalırsa Ryzen 1000 serisi işlemciler yeni BIOS güncellemesinden sonra desteklenmeyecek. Bir de şunu söyleyeyim, bu BIOS güncelleme dosyaları doğrudan anakart üreticisinin destek sayfasında yayınlanmayacak. Bunun nedeni Ryzen 1000 serisi bir işlemci kullanan biri gelip "Aaa yeni bir BIOS versiyonu çıkmış, güncelleyeyim bari." diyeceğinden ve BIOS güncelledikten sonra PC'sinin boot etmeyeceğinden kaynaklı. AMD burada güvenliğe önem vermiş ve sadece elinde Ryzen 4000 işlemci olan kişilere bu BIOS güncelleme dosyalarını verecekler.

Aynen öyle :D. Ancak şöyle bir dipnot geçeyim, Ryzen 4000 işlemcilerinin çalışması için gerekli kodları BIOS'a dahil etmek zorlaşacak çünkü bütün bu işlemcilerin çalışması için gerekli olan alan yeterli olmayabilir. Bu da demek oluyor ki bazı işlemciler yeni BIOS güncellemesinden sonra desteklenmeyecek. Bana kalırsa Ryzen 1000 serisi işlemciler yeni BIOS güncellemesinden sonra desteklenmeyecek. Bir de şunu söyleyeyim, bu BIOS güncelleme dosyaları doğrudan anakart üreticisinin destek sayfasında yayınlanmayacak. Bunun nedeni Ryzen 1000 serisi bir işlemci kullanan biri gelip "Aaa yeni bir BIOS versiyonu çıkmış, güncelleyeyim bari." diyeceğinden ve BIOS güncelledikten sonra PC'sinin boot etmeyeceğinden kaynaklı. AMD burada güvenliğe önem vermiş ve sadece elinde Ryzen 4000 işlemci olan kişilere bu BIOS güncelleme dosyalarını verecekler.
1000 Serisi yerine Ryzen 2000 Serisi çıkarılabilir. Zaten gereksiz 2000 Serisi bana kalsa. Ve 1000 Serisi çıkarılmaz bana göre.

1000 Serisi yerine Ryzen 2000 Serisi çıkarılabilir. Zaten gereksiz 2000 Serisi bana kalsa. Ve 1000 Serisi çıkarılmaz bana göre.
Valla ne diyeyim olur mu olur. Ancak B450 anakartları çoğunlukla Ryzen 2000 ve Ryzen 3000 serisi işlemcilere sahip olanlar kullanıyor. der8auer de videoda böyle bir şeyden değindi. O da benim dediğim aynı şeyi söyledi ancak Ryzen 1000 yerine Ryzen 2000 kullanan biri olarak. Ryzen 1000 bana kalırsa çıkarılacak ama ortada bir bilgi yok, BIOS güncellemeleri çıktığında görürürüz artık :D.

Geri