Asus Dual 5070 mi Asus Prime Radeon 9070XT mi almalıyım ?

Oynayacağım oyunlara baktım testlerde de her türlü 9070xt daha iyi ve 2k da daha iyi olacağını düşünüyorum fakat sorun yaratacaksa eğer bunun bir önemi yok bu yüzden açtım bu konuyu yani ikisinden birini alıp 6 sene civarı kullanmayı düşünüyorum. Halen bilemiyorum ne yapacağımı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sadece oyun için alacağım evet. Dediğiniz gibi 9070xt hala daha önde bende de umarım üzmez.

Sadece siyah ekran sorunu, cw sorunu yazılım sorunları gibi şeyleri yaşamak istemiyorum. Konuyu açma sebebim de işte bu gibi sorunları fazla yaşar mıyım ve bu kart beni 6 sene civarı götürür mü bunun içindi aslında.
cw çoğu kartta var şans işi birazda

O zaman riske atmayıp 5070 alın derim
Hocam bir arkadaş böyle dediği için 9070xt ye çok yakınım ama halen kararsızım. arkadaşın yorumu: bak bu kartı aldıktan sonra oynadığım oyunları yazayım; Cyberpunk 2077, ghost of tsushima, last of us part1 ve part2, Assassins creed valhalla, god of war, death stranding. bu oyunların hepsini en full ayarlarda 2k çözünürlükte oynadım ve fps değerlerim çok yüksekti. hiç fsr veya başka bir ayar açmak gereği hissetmedim. hepsini native en doğal görüntülerinde oynadım. 5070 alacaktım normalde ama bu oyunları hep fake karelerle oynardım o zaman. aynı paraya native görüntüyü tercih ettim

Hocam bir arkadaş böyle dediği için 9070xt ye çok yakınım ama halen kararsızım. arkadaşın yorumu: bak bu kartı aldıktan sonra oynadığım oyunları yazayım; Cyberpunk 2077, ghost of tsushima, last of us part1 ve part2, Assassins creed valhalla, god of war, death stranding. bu oyunların hepsini en full ayarlarda 2k çözünürlükte oynadım ve fps değerlerim çok yüksekti. hiç fsr veya başka bir ayar açmak gereği hissetmedim. hepsini native en doğal görüntülerinde oynadım. 5070 alacaktım normalde ama bu oyunları hep fake karelerle oynardım o zaman. aynı paraya native görüntüyü tercih ettim
Yeni çıkan oyunlarda performansları benzer zaten, 15 fps fark var genel olarak. Eski oyunlarda fark daha fazla ama 2k ultrada 5070'in üzeceğini sanmıyorum uzun bi süre

Evet hocam biliyorum 9070xt daha güçlü kart 5070den sadece hangisi daha uzun ömürlü olur ve kafamı ağrıtmaz şu an 1660super kullanıyorum ve memnunum 2019dan beri bir sıkıntı çıkarmadı fakat 9070xt de nasıl olur bilemiyorum bu yüzden açtım konuyu.

hocam hazır sistem 70k.

Anladım hocam sadece 9070xt ileride başımı ağrıtır mı, fazla sorun çıkarır mı diye açtım konuyu.
5070 daha uzun ömürlü olur, AMD 3 senelik karta sana sürücü yok diyebilen bir firma. Sorunlarına girmiyorum bile.

Arkadaşlar 2 tane hazır sistem belirledim kendime. Birisinde Asus Prime Radeon 9070XT var diğerinde ise Asus Dual 5070. Bu sistemi alıp 5-7 yıl kullanacağım. Hangisini almalıyım. Kafam rahat olsun istiyorum sorun çıkarmasın istiyorum hangisi daha risksiz olur. 9070xt nin 5070ti ile kafa dengi olduğunu biliyorum fakat sorunlu olursa bir işime yaramaz bu konuyu bu yüzden açtım pişman olur muyum olmaz mıyım diye.
Kımse sorun çıkarır yada çıkarmaz diyemez dostum anladım neyden korktuğunu, yorumlardakiler performans kıyaslaması yapmış durmuş ama malesef teknoloji şans işi ben nvidia kart da amd kart da kullandım ikisinde de bir sorun yaşamadım, ama sorun yaşama ihtimalin genel geri bildirime bakarsak %40 nvdia %60amd gibi bir şeyi ben senin yerinde olsam amd tercih ederdim aradaki performans azımsanmayacak kadar fazla.

Kımse sorun çıkarır yada çıkarmaz diyemez dostum anladım neyden korktuğunu, yorumlardakiler performans kıyaslaması yapmış durmuş ama malesef teknoloji şans işi ben nvidia kart da amd kart da kullandım ikisinde de bir sorun yaşamadım, ama sorun yaşama ihtimalin genel geri bildirime bakarsak %40 nvdia %60amd gibi bir şeyi ben senin yerinde olsam amd tercih ederdim aradaki performans azımsanmayacak kadar fazla.
Hocam peki hangisi daha uzun ömürlü olur.

Geri