Asus rog strix xg259qns monitör aldım

Geçmiş olsun. Şu paralara oled qhd monitörler satıldı paranın kıymeti yoksa güzel bir harcama.
Bende onu söylüyorum işte. Rog adı altında kazıklıyorlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam yanlış anlıyorsunuz konuları. Ben 2 tane monitörünü deneyimledim, ilk monitörü hiç bilmeden, marka ve görsele kanarak aldım ve sorun yaşatmadı aksine her seferinde iyi ki dedim. 2. Monitörü alırken, hem bilgi sahibiydim hem de daha net fikrim vardı. Onu da araştırarak aldım tabii ki, "ROG" diyerek almadım. Döneminin en iyi renklerini sunan 2K monitörlerindendi zaten. Bilmediğim yerlerde de sizden ve diğer bilen arkadaşlardan fikir alıyorum.
XG259QNS renk açısından fiyatına göre hiç tatmin edici değil. Hız olarak da belirsiz bir model. Çok iyi ghosting performansı varmış gibi gelmedi bana. Düz İPS. Ama fiyatı 17k.

%78 Adobe RGB ve %82 DCI-P3 renk gamutuna sahip ve 17k fiyatı var. İnsanlarla dalga geçiyorlar resmen.
Desktop Screenshot 2025.09.08 - 16.57.21.47.webp

Dell 10k'ya satıyor. %95 DCI-P3 ve %90 Adobe RGB.
Desktop Screenshot 2025.09.08 - 16.58.50.03.webp

Parlaklık ikisinde de 450nit. Kontrast ikisinde de benzer.
Desktop Screenshot 2025.09.08 - 17.00.35.41.webp
Desktop Screenshot 2025.09.08 - 17.00.55.47.webp

Son düzenleme:

XG259QNS renk açısından fiyatına göre hiç tatmin edici değil. Hız olarak da belirsiz bir model. Çok iyi ghosting performansı varmış gibi gelmedi bana. Düz İPS. Ama fiyatı 17k.
Doğru diyorsun hocam

%78 Adobe RGB ve %82 DCI-P3 renk gamutuna sahip ve 17k fiyatı var. İnsanlarla dalga geçiyorlar resmen.
Alıntıyı görüntüle

Dell 10k'ya satıyor. %95 DCI-P3 ve %90 Adobe RGB.
Alıntıyı görüntüle

Parlaklık ikisinde de 450nit. Kontrast ikisinde de benzer.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Özellikle ne kadarda kaliteli olsa ekran kartında beni çok üzüyorlar :D

Özellikle ne kadarda kaliteli olsa ekran kartında beni çok üzüyorlar :D
Hocam şu konuda anlaşmamız lazım. Rog Asusun premium serisi diye geçiyor. Eyvallah ona sözüm yok. Zaten XG259QNS'nin gerek tasarımına gerek özelliklerine baktığım da (telefon koyma yeri ve rgb gibi ekstralar) çok çok iyi duruyor. Ama bana şunu söyleyin bunlar için bu kadar para ödenir mi? Coil whine durumunu falan da geçin. Monitör dediğimiz şeyin görevi renk ve hız kalitesidir. Renkleri ne kadar canlı ve doğru olursa, siyahları ve kontrastı ne kadar iyi olursa görüntü kalitesi de o kadar iyidir. Yani bize bunları vermek zorunda. Hız açısından da 380hz diye satılıyorsa ortalamanın çok üstünde bir piksel tepki süresine sahip olması gerek. Çünkü 17k para demek şu an Mini Led veya 4k dual modlu monitör demek.

Renk gamutuna bakıyoruz tırt, daha ucuza daha iyileri var
kontrast fiyatına göre tırt, daha ucuza benzer kontrast oranına sahip modeller mevcut
renk doğruluğu iyi ama daha ucuza aw2525hm aynı şeyi yapıyor.
parlaklık iyi ama daha ucuza aw2525hm aynı şeyi yapıyor

Bu monitörü sadece ama sadece 1 şey alınabilir kılar, o da ELMB'nin iyi çalışması. Onunla da alakalı bilgi yok incelemede. Yani sürpriz yumurta. Eğer iyi çalışmıyorsa almanın bir mânâsı yok.

Genel olarak şöyle bir yanlışlık var, insanlar bir markanın bir modelini kullanınca o seriyi hep iyi veya alınabilir olduğunu düşünüyor. Halbuki bu yanlış.

Şöyle örnek vereyim.

5070 rog fiyatı 5070 ti ile denk. Bunu almanın bir mantığı var mı? Yok.

Kaldı ki XG259QNS de eldeki bilgilere göre fiyatına göre kazık gibi bir monitör. Sorun yaşar veya memnun kalmaz demiyorum. Rog olması beni ilgilendirmiyor, satılan paraya karşılık verilen ürünün kalitesine bakıyorum ben. Yoksa TUF veya ROG farketmez benim için.

Sizin de deneyiminizi anlıyorum birden fazla ROG monitör kullanıp memnun kalmışsınız. Bu yüzden memnun kalacağını düşünüyorsunuz. Ama şöyle bir şey var 100 tane rog monitörden 1 tanesi bile kötü veya fiyatını hak etmeyen bir model olsa ve kullanıcı gidip rog diye onu alsa kazıklanacak. Rog yazmasına göre değil de monitörün verdiği performansına göre yorum yapmanızı istiyorum. Bu dediğim tüm marka modeller için geçerli.

Mesela bu da Msi'ın MAG serisinden bir monitör. Hiç MAG serisi gibi hissettiriyor mu? Mag serisini sorsak herkes beğenir.
Desktop Screenshot 2025.09.07 - 21.39.13.91.webp

İnsanlar ms'lerin hz kadar önemli olduğunu, oledlerin ipsleri, çok hızları olmayan tnleri yok ettiğini öğrenince doğru monitör almayı öğrenecek inş.

Bu monitörü sadece ama sadece 1 şey alınabilir kılar, o da ELMB'nin iyi çalışması
ELMB net olarak bok gibi çalışıyor. Bu tarz teknolojilerde benqnin dyac harici iş yapmıyor maalesef. Ben kendim de elmb kapalı kullanıyorum çünkü parlaklığı da neredeyse %20lere çekiyor bok gibi çalışmasına rağmen.

İnsanlar ms'lerin hz kadar önemli olduğunu, oledlerin ipsleri, çok hızları olmayan tnleri yok ettiğini öğrenince doğru monitör almayı öğrenecek inş.

ELMB net olarak bok gibi çalışıyor. Bu tarz teknolojilerde benqnin dyac harici iş yapmıyor maalesef. Ben kendim de elmb kapalı kullanıyorum çünkü parlaklığı da neredeyse %20lere çekiyor bok gibi çalışmasına rağmen.
Hocam bunun için video çekilip anlatılması lazım. Yoksa herkese tek tek açıklama yapmakla uğraşıyorum. @Genzzo hocamı ayrı tutuyorum bazıları var Rog olunca kral gibi monitör olduğunu zannediyor. Ölçüm testlerini attığım halde ben rogu kullanıyorum kağıtüstü veriler beni bağlamaz ben kendim görüyorum falan diyor. Kağıüstü dediği de sypder x elite gibi ölçüm cihazları. :D Yok deneyimleyerek öneriyorum cart curt diyor. Banane senin deneyiminden daha monitörde OverDrive ne onu bile bilmiyor gelmiş ahkâm kesiyor eleman. Hayır bilmemesi sorun değil bilmediği halde efeleniyor. Bir de utanmadan hakaret ediyor falan. Gerisini size bırakıyorum...

Bu arada XG259QNS modelini mi kullanıyorsunuz? PG248QP modelinde ULMB var, o model çok çok iyi.
Desktop Screenshot 2025.09.08 - 19.03.29.02.webp

Değiştirme sebebiniz neydi merak ettim. 1080p 380hz aldığınıza göre fps oyunları agırlıklı oynuyorsunuz. Muhtemelen hız açısından tatmin etmedi. Renklerde aman aman iyi gelmeyince ben buna niye 17k verdim demiş olabilirsiniz. Vg27aqml1a iyi bir seçim. Görüntü kalitesi falan iyi monitör. Bir de 2k.
Ben zamanında 13-14k gibi bir fiyata almıştım,sonrasında 9k gibi bir fiyata msi qpf qd almıştım 1440p+ o görüntü kalitesini görünce gözüme batmaya başladı keza 144hzden sonra en büyük upgradein çözünürlük upgradei olduğunu farkettim. (fps oyuncusuyum, oynadıgım oyunlarda da hep yuksek ranklarda oynadım, oynuyorum) Bi süre kullandıktan sonra da aklımda 240hz+ qhd kullanmak vardı sonra monitörün paneli arıza yaptı... İade istedim çünkü vg27aqml1a 9600tlye falan geliyordu cashback+bankamın kampanyasıyla. +600tl verdim ona geçtim 380hzyi de arkadaşa pasladım, fiyatı arttığı için de zarar etmemiş oldum. Şuan mutluyum seçimimden; hem fps oyunlarıdna hem hikaye oyunlarıdna beni mutlu ediyor tabi qdnin yeri ayrı ama qhd+yüksek hz daha çok işime geldi.

Hocam şu konuda anlaşmamız lazım. Rog Asusun premium serisi diye geçiyor. Eyvallah ona sözüm yok. Zaten XG259QNS'nin gerek tasarımına gerek özelliklerine baktığım da (telefon koyma yeri ve rgb gibi ekstralar) çok çok iyi duruyor. Ama bana şunu söyleyin bunlar için bu kadar para ödenir mi? Coil whine durumunu falan da geçin. Monitör dediğimiz şeyin görevi renk ve hız kalitesidir. Renkleri ne kadar canlı ve doğru olursa, siyahları ve kontrastı ne kadar iyi olursa görüntü kalitesi de o kadar iyidir. Yani bize bunları vermek zorunda. Hız açısından da 380hz diye satılıyorsa ortalamanın çok üstünde bir piksel tepki süresine sahip olması gerek. Çünkü 17k para demek şu an Mini Led veya 4k dual modlu monitör demek.

Renk gamutuna bakıyoruz tırt, daha ucuza daha iyileri var
kontrast fiyatına göre tırt, daha ucuza benzer kontrast oranına sahip modeller mevcut
renk doğruluğu iyi ama daha ucuza aw2525hm aynı şeyi yapıyor.
parlaklık iyi ama daha ucuza aw2525hm aynı şeyi yapıyor

Bu monitörü sadece ama sadece 1 şey alınabilir kılar, o da ELMB'nin iyi çalışması. Onunla da alakalı bilgi yok incelemede. Yani sürpriz yumurta. Eğer iyi çalışmıyorsa almanın bir mânâsı yok.

Genel olarak şöyle bir yanlışlık var, insanlar bir markanın bir modelini kullanınca o seriyi hep iyi veya alınabilir olduğunu düşünüyor. Halbuki bu yanlış.

Şöyle örnek vereyim.

5070 rog fiyatı 5070 ti ile denk. Bunu almanın bir mantığı var mı? Yok.

Kaldı ki XG259QNS de eldeki bilgilere göre fiyatına göre kazık gibi bir monitör. Sorun yaşar veya memnun kalmaz demiyorum. Rog olması beni ilgilendirmiyor, satılan paraya karşılık verilen ürünün kalitesine bakıyorum ben. Yoksa TUF veya ROG farketmez benim için.

Sizin de deneyiminizi anlıyorum birden fazla ROG monitör kullanıp memnun kalmışsınız. Bu yüzden memnun kalacağını düşünüyorsunuz. Ama şöyle bir şey var 100 tane rog monitörden 1 tanesi bile kötü veya fiyatını hak etmeyen bir model olsa ve kullanıcı gidip rog diye onu alsa kazıklanacak. Rog yazmasına göre değil de monitörün verdiği performansına göre yorum yapmanızı istiyorum. Bu dediğim tüm marka modeller için geçerli.

Mesela bu da Msi'ın MAG serisinden bir monitör. Hiç MAG serisi gibi hissettiriyor mu? Mag serisini sorsak herkes beğenir.
Alıntıyı görüntüle
Hocam bu kadar bilginize dayanarak soruyorum fps tarzı oyunlar oynuyorum hata mı yaptım bu monitörü alarak sizce ?

Arkadaşlar bu monitörü aldım sizce nasıl ?
Genelde fps oyunları oynuyorum monitör de pivot özelliği ve 380 HZ desteği olması hoşuma gitti
Aynısı Vardı İade Ettim Çok Yırtılma Oluyordu Ve Renk Oranı Garipti Ve Nedense Sistem'de Oyunlar Çökmeye Başladı Açıkcası Fiyatı Bence Çok Pahalı 144 Hz'den Geçmiştim Gerçekten Abartıcak Bir Fark Yok Bence Şimdiki Aklım Olsa O Fiyata Dual Monitor Alırdım Bence 4 K 160 Hz 1080 P 320 Hz Felan Yada Direk Oled 180-240 Hz Arası Yada 165 Hz Felan Bir Monitör Almak Daha Mantıklı Deneyimledim Görüşlerim Böyle Yani

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,496
Üyeler
183,129
Son üye
ado.
Geri