Hocam şu konuda anlaşmamız lazım. Rog Asusun premium serisi diye geçiyor. Eyvallah ona sözüm yok. Zaten XG259QNS'nin gerek tasarımına gerek özelliklerine baktığım da (telefon koyma yeri ve rgb gibi ekstralar) çok çok iyi duruyor. Ama bana şunu söyleyin bunlar için bu kadar para ödenir mi? Coil whine durumunu falan da geçin. Monitör dediğimiz şeyin görevi renk ve hız kalitesidir. Renkleri ne kadar canlı ve doğru olursa, siyahları ve kontrastı ne kadar iyi olursa görüntü kalitesi de o kadar iyidir. Yani bize bunları vermek zorunda. Hız açısından da 380hz diye satılıyorsa ortalamanın çok üstünde bir piksel tepki süresine sahip olması gerek. Çünkü 17k para demek şu an Mini Led veya 4k dual modlu monitör demek.
Renk gamutuna bakıyoruz tırt, daha ucuza daha iyileri var
kontrast fiyatına göre tırt, daha ucuza benzer kontrast oranına sahip modeller mevcut
renk doğruluğu iyi ama daha ucuza aw2525hm aynı şeyi yapıyor.
parlaklık iyi ama daha ucuza aw2525hm aynı şeyi yapıyor
Bu monitörü sadece ama sadece 1 şey alınabilir kılar, o da ELMB'nin iyi çalışması. Onunla da alakalı bilgi yok incelemede. Yani sürpriz yumurta. Eğer iyi çalışmıyorsa almanın bir mânâsı yok.
Genel olarak şöyle bir yanlışlık var, insanlar bir markanın bir modelini kullanınca o seriyi hep iyi veya alınabilir olduğunu düşünüyor. Halbuki bu yanlış.
Şöyle örnek vereyim.
5070 rog fiyatı 5070 ti ile denk. Bunu almanın bir mantığı var mı? Yok.
Kaldı ki XG259QNS de eldeki bilgilere göre fiyatına göre kazık gibi bir monitör. Sorun yaşar veya memnun kalmaz demiyorum. Rog olması beni ilgilendirmiyor, satılan paraya karşılık verilen ürünün kalitesine bakıyorum ben. Yoksa TUF veya ROG farketmez benim için.
Sizin de deneyiminizi anlıyorum birden fazla ROG monitör kullanıp memnun kalmışsınız. Bu yüzden memnun kalacağını düşünüyorsunuz. Ama şöyle bir şey var 100 tane rog monitörden 1 tanesi bile kötü veya fiyatını hak etmeyen bir model olsa ve kullanıcı gidip rog diye onu alsa kazıklanacak. Rog yazmasına göre değil de monitörün verdiği performansına göre yorum yapmanızı istiyorum. Bu dediğim tüm marka modeller için geçerli.
Mesela bu da Msi'ın MAG serisinden bir monitör. Hiç MAG serisi gibi hissettiriyor mu? Mag serisini sorsak herkes beğenir.
Alıntıyı görüntüle