ASUS ROG STRIX XG32UCWMG vs PG27AQWP-W

Direk 5k indirmişler 😂 demekki yorumlar çok etkili.
Aldın mı sen?
Ben bu ve Legion arasında kaldım 🤔.
38'e aldım Legion'ı. 21'e tabletimi sattim. Bunu almak için. Şimdi de Tayfun aklımı karıştırdı sjsjsjsjs.
Değmez diyor o farka.
@Tayfunns

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
Aldın mı sen?
38'e aldım Legion'ı. 21'e tabletimi sattim. Bunu almak için. Şimdi de Tayfun aklımı karıştırdı sjsjsjsjs.
Değmez diyor o farka.
@Tayfunns
Aradaki fiyat farkını en kötü altına yatırır 4k tandem cıktıgında Legion'u satardım ve üstüne altınları da bozar Tandeme geçerdim. Gen 4 ten gen 3 e düsüceksin ve üstüne 20k civarı para ödeyeceksin. Bilemiyorum. Satıp tandeme gecmek istesen XG ye 45k bile vermezler. Ces 2026 da yakın hemde. 40k bile vermeyebilirler çünkü sıfır 4k 27inç 240hz QD-Oled parası. QD-Oled'i hiç sevmeyen birisi belki 40k verebilir. Belki de 1 yıl sonra tandemler cıkacak piyasaya 40k ya alabileceğiz o zaman hic vermezler. Çünkü Tandem Gigabyte cıktı 26k ile basladı 28k ya sattılar sonra. Fiyatı çok uygun tandemlerin. Asus sırf kaplamadan ötürü sanki çağ atlatacak bir teknoloji satıyormuş gibi fiyat çekiyor. Yok ben hic satmam yanana kadar kullanırım deniliyorsa ve QD-Oled'in mor tonu istenmiyorsa 20k ekler XG alırsın.

• Beğen
Aradaki fiyat farkını en kötü altına yatırır 4k tandem cıktıgında Legion'u satardım ve üstüne altınları da bozar Tandeme geçerdim. Gen 4 ten gen 3 e düsüceksin ve üstüne 20k civarı para ödeyeceksin. Bilemiyorum. Satıp tandeme gecmek istesen XG ye 45k bile vermezler. Ces 2026 da yakın hemde. 40k bile vermeyebilirler çünkü sıfır 4k 27inç 240hz QD-Oled parası. QD-Oled'i hiç sevmeyen birisi belki 40k verebilir. Belki de 1 yıl sonra tandemler cıkacak piyasaya 40k ya alabileceğiz o zaman hic vermezler. Çünkü Tandem Gigabyte cıktı 26k ile basladı 28k ya sattılar sonra. Fiyatı çok uygun tandemlerin. Asus sırf kaplamadan ötürü sanki çağ atlatacak bir teknoloji satıyormuş gibi fiyat çekiyor. Yok ben hic satmam yanana kadar kullanırım deniliyorsa ve QD-Oled'in mor tonu istenmiyorsa 20k ekler XG alırsın.
Stok;

• Beğen
Stok;

Satmayacaksanız ve sizin icin en iyi model buysa alın. Ama İdefix satıs sonrası destekte iyi değil bilginiz olsun. Amazon veya Hepsiburada gibi bir beklentiye girmeyin.

Satmayacaksanız ve sizin icin en iyi model buysa alın. Ama İdefix satıs sonrası destekte iyi değil bilginiz olsun. Amazon veya Hepsiburada gibi bir beklentiye girmeyin.
Amazon beklemeye devam :d

Aldın mı sen?
Değmez diyor o farka.
@Tayfunns
Aldım hocam bence bunu alın PG27UCDM den geçmiş biri olarak söylüyorum acayip beğendim PG27UCDM yi direk camdan fırlatasım geldi :D renklerin aşağı kalır yanı yok herkesin bildiğinin aksine çok daha iyi QD-OLED e göre çok doğal ve monitörün heryeri simsiyah ışık vurunca siyahın gri renge dönmesi ve yoğun ışıkta mora dönme olayı yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok ben hic satmam yanana kadar kullanırım deniliyorsa ve QD-Oled'in mor tonu istenmiyorsa 20k ekler XG alırsın.
Ben öyle yaptım hocam satmayacağım mor renk tonuda görmek istemiyordum.
Satmayacaksanız ve sizin icin en iyi model buysa alın
Aynen öyle bende öyle yaptım en iyisi bu @Perfectshot06 arkadaşımıza da öneririm.

Aldım hocam bence bunu alın PG27UCDM den geçmiş biri olarak söylüyorum acayip beğendim PG27UCDM yi direk camdan fırlatasım geldi :D renklerin aşağı kalır yanı yok herkesin bildiğinin aksine çok daha iyi QD-OLED e göre çok doğal ve monitörün heryeri simsiyah ışık vurunca siyahın gri renge dönmesi ve yoğun ışıkta mora dönme olayı yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben öyle yaptım hocam satmayacağım mor renk tonuda görmek istemiyordum.

Aynen öyle bende öyle yaptım en iyisi bu @Perfectshot06 arkadaşımıza da öneririm.
Renk doğallığı durumu yok bunun sebebi daha düşük renk gamutuna sahip olması. Görüntü gayet doğal burada eğer HDR veya srgb modu kullanmazsan yanlıs gözükür.
4294.webp
4295.webp

Standart mod
4315.webp

Srgb ye sınırlanmış
4317.webp

Eğer standart kullanırsan tabii ki doğal gözükmez. Kamera bozduğu halde böyle. Gerçekte çok daha iyi.

• İnanılmaz
Hocam ben yanyana koyarak çektim ve acayip daha doğru renkler ve doğal görüntü vardı buda resimi ikiside renk seçeneği geniş gam moduna ayarlı yarış modunda seçili ve %50 parlaklık var nasıl anlatsam kameradan tam belli olmuyor ama gerçekten bariz daha güzel XG32UCWMG.

Ekler

• IMG_20251206_115206.webp
    IMG_20251206_115206.webp
    1.3 MB · Hit: 13
  • IMG_20251206_115001.webp
    IMG_20251206_115001.webp
    1.2 MB · Hit: 12
  • IMG_20251206_115958.webp
    IMG_20251206_115958.webp
    115.6 KB · Hit: 12
Ben dün 37.000 TL'ye bunu aldım Bence bu q diye öyle tane morett durumuna çok takılıyorsunuz oldedlerin hepsi zaten oldukça kaliteli. YouTube'da izlediğiniz kıyaslama videolarında da insanlar için monitörü sahne ışığı ile kıyaslıyor yani sanki sizin monitörünüze gün boyunca sahne ışığı vuracak Hani güneşi bile perde ile kontrol edebiliyorsun bu kadar abartmalık bir durum yok. Bende woled de var, şu ana kadar 2 farklı qd-oled monitör de kullandım, bu sipariş ettiğim 3. Olacak, asus olan illa bundan daha iyidir trueblack, tandem olan. ELMB vesaire ama 37k vs 58k aradaki fiyat farkına neredeyse 2k 240hz qd oled monitör alınıyor.

Hocam ben yanyana koyarak çektim ve acayip daha doğru renkler ve doğal görüntü vardı buda resimi ikiside renk seçeneği geniş gam moduna ayarlı yarış modunda seçili ve %50 parlaklık var nasıl anlatsam kameradan tam belli olmuyor ama gerçekten bariz daha güzel XG32UCWMG.
Az abart hacı fotoğrafta gösterdiğin gibi bir durum yok Asus pazarlama müdürü gibi konusuyorsun. Ekranın biraz solundaki olan leke benim hatam ama onun dışında görüldüğü üzere renkler de doğal durmuyor diyebileceğimiz bir sorun yok. Kamerayla çektiğim halde böyle gözüküyor. Paylaştığın fotoğrafta inanılmaz bir yansıma var rahatsız edici boyutta gözüküyor. QD oled de bu kadar kötü yansıma yok. 7/24 aynaya bakmakla uğraşacağıma zaten ışığı kontrol ederim. Burada da Woled in bir önemi kalmıyor.

Şu fotoğrafların hiç gerçeklikle alakası var mı? Qd oled kullanmasam inanacağım.
4354.webp

4319.webp
4342.webp

4358.webp
4356.webp

• Kızgın
Az abart hacı fotoğrafta gösterdiğin gibi bir durum yok Asus pazarlama müdürü gibi konusuyorsun
Ben gördüğüm ve deneyimlerimi paylaşıyorum reis pazarlama müdürü gibi konuşmam normal değilmi daha iyi olduğu için.
Paylaştığın fotoğrafta inanılmaz bir yansıma var rahatsız edici boyutta gözüküyor
O ekrandaki jelatinini hala sökmediğim için öyle gözüküyor.
Şu fotoğrafların hiç gerçeklikle alakası var mı? Qd oled kullanmasam inanacağım
Anlıyorum hocam siz insanlara yalancı demeyi seviyorsunuz herhalde bende kullandım hatta yanyana resimini koyuyorum siz hala gerçek değil diyorsunuz. Başka da söyleyeceğim.bir şeyim yok isteyen zaten alır istemeyen almaz isteyen istediği paneli alabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,638
Üyeler
185,917
Son üye
Mychukuk
Geri