ASUS ROG Swift OLED PG27UCDM Panel Kusuru ve Servis Mağduriyeti

kuthael

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba,
Yakın zamanda satın aldığım ASUS ROG Swift OLED PG27UCDM model monitörümle ciddi bir sorun yaşıyorum ve artık gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Bu konuyu hem bilgi almak hem de benzer durumu yaşayanlardan destek görmek için paylaşıyorum.

Cihazı kutusundan çıkardıktan sonra, sadece kutudan çıkan orijinal ASUS bezi ile ekranı sildim. Ancak bu sırada panel üzerinde kalıcı bir leke oluştu. Lekenin kaynağı tamamen panelin üretim yapısıyla ilgili bir kusur olmasına rağmen, cihazı servise gönderdiğimde bana hiçbir teknik açıklama yapılmadan “Kullanıcı Kaynaklı Hasar (KKH)” teşhisi konuldu.

Tüm açıklamalarımı, fotoğrafları ve belgeleri iletmeme rağmen ASUS Türkiye’den hep aynı otomatik cevabı alıyorum.
Hiçbir teknik inceleme detayı paylaşılmadı, sadece “servis kullanıcı hatası tespit etti” denilerek konu kapatıldı.
Bu süreçte gerçekten mağdur edildim ve monitörüm şu anda kusurlu şekilde elimde kaldı.

Ayrıca Tüketici Hakem Heyeti başvurumu yaptım ve ASUS Türkiye Genel Merkezi’nde yetkili bir yöneticiyle görüşme talebinde bulundum.
Yine de bu durumu çözmek için tecrübeli kişilerden, özellikle ASUS servis süreçleri veya panel kusurları konusunda bilgi sahibi olanlardan yardım rica ediyorum.

Bu tür durumlarda nasıl ilerlemem gerektiği konusunda tavsiyeleriniz benim için çok değerli olacak.
Gerçekten ne yapılması gerektiğini bilen biri varsa lütfen yazsın.
1760968730182.webp

Tüketici Hakem Heyeti başvurum tahminen ne kadar sürede sonuçlanır, bilginiz var mı?

Geçmiş olsun hocam, bastırarak silmediğinizi farz ediyorum, bu kadar ufak bir silme de böyle olması ürün ile alakalı birşeydir , o kadar para verip alıyorsun ve yardımcı olmuyorlar siz onları sürekli aramaya sorunun sizde olmadığını söylemeye devam edin

Ekranı asla bastırarak silmedim. Lekeler oluştuktan sonra, belki farklı bir bezle silersem düzelir diye düşündüm ve Gaming.Gen.TR’ye danışarak OLED paneller için özel bir sprey aldım. Bu spreyi beze sıkarak ekranı sildim, ancak leke daha da yayıldı. Bunu teknik servise verirken de açıkça belirttim. Buna rağmen, “farklı bir bezle silindiği için kullanıcı hatası” denildi. Böyle saçmalık olur mu? Üretim hatalı bir ürünün suçunu bana atıyorlar!

reis beze camsil veya kolonya vari kimyasallar sıkmış olabilir misin yani sadece silmeyle oluşacak bir kusura benzemiyor çünkü, yüzde yüz bir kimyasal sürmüşsün gibi geliyor bana

reis beze camsil veya kolonya vari kimyasallar sıkmış olabilir misin yani sadece silmeyle oluşacak bir kusura benzemiyor çünkü, yüzde yüz bir kimyasal sürmüşsün gibi geliyor bana
Ekrana, kutudan çıkan orijinal bez dışında hiçbir şey sürmedim. Sadece Addison ekran temizleyici sprey kullandım gaming.gen.tr linki Bu spreyi başka bir mikrofiber beze sıkarak sildim.

Bendede rog monitör var panelde bozulmalar çok fazla görsel ekliyorum bence Asus monitör olarak tercih edilmemeli. MSI yada Samsung almanızı oneririm

Ekler

• 1000074332.webp
    1000074332.webp
    2.2 MB · Hit: 27
alındıktan ne kadar süre sonra bu oluştu yada alındığında varmıydı

Ekrana, kutudan çıkan orijinal bez dışında hiçbir şey sürmedim. Sadece Addison ekran temizleyici sprey kullandım gaming.gen.tr linki Bu spreyi başka bir mikrofiber beze sıkarak sildim.
hocam bu tarz kimyasallara ne gerek var? özellikle oled panel çok daha hassas bir yapı. vatanbilgisayarda ki incelemeler bu yönde,

212121.webp

bilgi karmaşıklığı yapmadan önce araştırmak lazım. markada veya teknik servisin bir kusurunu göremiyorum. üzülerek söylemeliyim ki kullanıcı hatası gibi kalıyor. geçmiş olsun. genelde oled panelde ılık veya hafif nemli bir bez parçasıyla temizliğini yapıyorum. fazlasıyla iş görür. tabi bu aşamadan sonra o lekeler çıkar mı bilemiyorum.

Bu tür aletlerde genelde ön yüzeyde bir kaplama oluyor toz falan tutmasın diye genelde parlak oledlerde. Herhangi bir sıvı değince farklı şeyler olabiliyor geçmiş olsun. Ben Asus önermiyorum çok sıkıntısı var ve müşteri hizmetleri ile çözemiyorsunuz hiçbir şeyi. THK 3 ayda falan sonuçlanıyor diye biliyorum. İade edemiyorsanız verin mahkemeye 3 ay kullanır 3 ayın sonunda çıkacak kararla da devam edersiniz. Ben bir fısfıs şişesine su dolduruyorum monitöre uzaktan sıkıp nemlendiriyorum. Daha sonra mikrofiber bez ile siliyorum G6 OLED kullanıyorum bir sıkıntım olmadı.

hocam bu tarz kimyasallara ne gerek var? özellikle oled panel çok daha hassas bir yapı. vatanbilgisayarda ki incelemeler bu yönde,

Alıntıyı görüntüle

bilgi karmaşıklığı yapmadan önce araştırmak lazım. markada veya teknik servisin bir kusurunu göremiyorum. üzülerek söylemeliyim ki kullanıcı hatası gibi kalıyor. geçmiş olsun. genelde oled panelde ılık veya hafif nemli bir bez parçasıyla temizliğini yapıyorum. fazlasıyla iş görür. tabi bu aşamadan sonra o lekeler çıkar mı bilemiyorum.
ben mi okuduğumu anlamıyorum yoksa siz mi bilemedim de arkadaş galiba önce kutudan çıkanla silmiş leke oluşunca bunu almış

Ekranı asla bastırarak silmedim. Lekeler oluştuktan sonra, belki farklı bir bezle silersem düzelir diye düşündüm ve Gaming.Gen.TR’ye danışarak OLED paneller için özel bir sprey aldım. Bu spreyi beze sıkarak ekranı sildim, ancak leke daha da yayıldı. Bunu teknik servise verirken de açıkça belirttim. Buna rağmen, “farklı bir bezle silindiği için kullanıcı hatası” denildi. Böyle saçmalık olur mu? Üretim hatalı bir ürünün suçunu bana atıyorlar!
dostum bu kullanmış olduğun sprey markası ne, burada panel nasıl bir solüsyonla teması ettiği'de önemli belki o solüsyon gerçekten o panel yapısı ile sıkıntılıda olabilir asus aşağıda ki yönergede %100 şunu kullanın da demiyor

veya temizlik yaptığın bezde ekranda leke oluşan kısıma denk gelen yere bir şey sürülmüş o şey iz bırakmış gibi bir şeyde olabilir. gerçekten sıkıntılı bir süreç allah yardımcın olsun bende samsung oled g6 var aşağıda solüsyonla temizliyorum ayda bir kez hiçbir şey olmadı

Alıntıyı görüntüle

Bu spreyle temizlemeden once vardi zaten leke.

Geri