ASUS TUF Gaming VG27AQ3A / Dell G2724D / Lenovo Legion R27qe hangisi seçilmeli ?

Reaksiyon skoru
28
ASUS TUF Gaming VG27AQ3A
Dell G2724D
Lenovo Legion R27qe

Epey sitesindeki karşılaştırma

Bu üç monitörden hangisini seçmek mantıklı olur ? Hepsiburada sitesinden yorumları kontrol ettim.
Lenovo 300 civarı satış - 30 civarı ölü pikselli/hatalı ürün şikayeti ve HB tarafından çözüm sağlanmamış, tekrardan ölü pikselli monitör yollanmış
Dell 71 adet satış - 7 civarı ölü pikselli/hatalı ürün
Asus 51 adet satış - 1 adet hatalı/ölü pikselli ürün

Lenovo en ucuzları ve normal olarak en çok ölü piksel çıkanı fakat özellik olarak da diğerlerinden bir tık daha iyi ve Epey'e göre de puanı iki monitörden daha yüksek. Asus ise neredeyse 1000₺ fiyat farkıyla renk sayısı(16 Milyon v 1.07 Milyar) ve derinliği ( 8 bit v 8+frc bit) bakımından geride, monitör yüksekliği ayarlanmıyor veya dikey yapılamıyor(benim için bu önemli değil) fakat sRGB(%130 v %99),DCI-P3 kapsamı(%95 v %90) ve birkaç özellik(Link'e girip sayfanın en aşağılarında bulunan "Ekran Özellikleri" kısmını kontrol edin) bakımından daha iyi duruyor. Ve ben genel olarak Asus ürünlerinde şanslıydım. Şuan kullandığım ekran Asus'un VS228(1080p, 60hz) monitörü, eski bilgisayarım Asus hazır sistemiydi, onu da monitör ile yakın zamanda aldım. Bir iki sene önce satana kadar da kullandım. Sadece laptop sıkıntılı oldu. Onu da iki kere servise göndererek(ilkinde tam yapmadan ve test de etmeden geri gönderdiler) sorunu çözmüştüm. Bu yüzden Asus'a biraz daha yakınım fakat sırf renk değerleri yüksek diye Lenovo almalı mıyım ?

Not: İlk konuyu 10000₺ civarına monitör tavsiyesi gibi bir başlık ile açtım fakat şuan biraz daha, f/p ürün alıp psu'mu 600W'den 700-750W'ye çıkarmayı planlıyorum.

Edit: Asus'u İncehesap'tan almayı planlıyorum. Oradan aldığım kulaklığı garanti bitmesine yakın bir sorundan geri göndermiştim ve kulak padlerini de değiştirip göndermişlerdi.

Rtings den bak

Şimdi baktım ve benim baktığım Lenovo monitörine en yakın/aynı marka Legion Y27q-20 modeli var. Onun değerlerinde oyun için 8.4 vermişler ve bu monitör 5 yıl önce çıkmış. Dell 7,3 ve Asus 6,5 ile takip ediyor. . Benim dediğim Lenovo modeli ise Legion R27qe ve geçen yıl çıkmış. R27qe modeli tahminen Y27q-20 modelinden iyidir. Fakat bu sadece düz mantık çerçevesinde düşünürsek. Durum farklı olabilir, bu yüzden bildiğin başka bir site var mı ?

Şimdi baktım ve benim baktığım Lenovo monitörine en yakın/aynı marka Legion Y27q-20 modeli var. Onun değerlerinde oyun için 8.4 vermişler ve bu monitör 5 yıl önce çıkmış. Dell 7,3 ve Asus 6,5 ile takip ediyor. . Benim dediğim Lenovo modeli ise Legion R27qe ve geçen yıl çıkmış. R27qe modeli tahminen Y27q-20 modelinden iyidir. Fakat bu sadece düz mantık çerçevesinde düşünürsek. Durum farklı olabilir, bu yüzden bildiğin başka bir site var mı ?
en iyisi rtings ve sadece oyun değerlerine bakma, renk ayarlarına falan da bak ayrıca lenovo da sorun yaşayan fazla gibi gözüküyor. Asus ya da dell al

en iyisi rtings ve sadece oyun değerlerine bakma, renk ayarlarına falan da bak ayrıca lenovo da sorun yaşayan fazla gibi gözüküyor. Asus ya da dell al
Başka bir forum ve Reddit'de Dell'in panelinin kötü olduğunu söylediler. En azından önceden iyiymiş fakat panel değişikliğine gitmişler. Ve Asus için ise bu segment için Asus kaliteli değil diyorlar. Bilgisayar toplarken bir Asus Tuf ürünü alacaktım ve bana yine aynı şeyi söylemişlerdi. Sanırım Asus'un alt segment ürünleri piyasadaki en kötülerden?

Rtings sitesinde aşağıya indirip genel değerlere(response time gibi) de bakmıştım. Sadece Lenovo Legion R27qe modelinin değerlendirmesi yoktu. O yüzden Legion Y27q-20 modeline baktım. Ve 2020 yılında çıkmış bir ürün olarak diğerlerinden iyi puanlar almıştı. Tabi bu R27qe için bir anlam ifade etmiyor fakat 2020 yılında çıkmış bir Lenovo monitörün 2023 ve 2024 yılında çıkan muadillerinden iyi olması üzerinden çıkarım yapıyorum. Ve R27qe'nin Youtube'de yapılan incelemelere baktığımda kötü görünen bir ürün değildi. Mesela yazdığım Asus monitör'ün Türk tarafından çekilmiş incelemesine baktığımda renkler hoşuma gitmemişti. Belki arkadaş renk ayarları falan yapmadı. Ve en önemli olay fiyatı yani 7600₺'ye alıbilecek olmam. Bu bana neredeyse 3000₺ civarı bir paranın bütçemden geriye kalması demek, bu da CORSAIR CX750 ATX 750W güç kaynağı alabilmem demek. Bu yüzden 9000₺ altında fiyatı olanlar benim için bir adım önde. Ama SSD'de yaptığım hatayı yapmak istemiyorum. Gidip tekrardan Kingston Renegade 1TB SSD almak yerine Kioxia 1TB Exceria SSD aldım. Performansı pek memnun etmedi ve "acaba 1000₺ fazladan verse miydim?" diye düşündürdü. Aynısını monitör için de yaşamak istemiyorum. O yüzden biraz daha fazla araştırma yapıyorum. Mesela başka bir forumda Philips Evnia 27M2N5500 önerisi geldi. Kontrol ettim ve teknik özellikleri iyi ama birisi "VA panel alınmaz" yorumunu yaptı. Öneren arkadaş ise karşı çıktı. Reddit'den baktığımda ise olay kalitede bitiyor. Fakat "dark level smearing" denilen bir olay varmış. Mesela oyunda karanlık bölgeden ışıklı ortama geçişler sıkıntılı/yavaş olabiliyormuş. Ve renk ayarları için üreticinin verdiği profiller kötüymüş bu yüzden Github üzerinden 3.parti yazılım kullanarak güzel bir renk ayarı yapabilmiş. RGB,sRGB,DCI-P3 kapsam değerleri konudaki ürünlerden çok daha iyi. Ve fiyatı ise 8600-8900₺. Sadece lenovo'yu almak yerine 1000-1500₺ fazla verip Evnia mı alsam diye düşünüyorum.

Başka bir forum ve Reddit'de Dell'in panelinin kötü olduğunu söylediler. En azından önceden iyiymiş fakat panel değişikliğine gitmişler. Ve Asus için ise bu segment için Asus kaliteli değil diyorlar. Bilgisayar toplarken bir Asus Tuf ürünü alacaktım ve bana yine aynı şeyi söylemişlerdi. Sanırım Asus'un alt segment ürünleri piyasadaki en kötülerden?

Rtings sitesinde aşağıya indirip genel değerlere(response time gibi) de bakmıştım. Sadece Lenovo Legion R27qe modelinin değerlendirmesi yoktu. O yüzden Legion Y27q-20 modeline baktım. Ve 2020 yılında çıkmış bir ürün olarak diğerlerinden iyi puanlar almıştı. Tabi bu R27qe için bir anlam ifade etmiyor fakat 2020 yılında çıkmış bir Lenovo monitörün 2023 ve 2024 yılında çıkan muadillerinden iyi olması üzerinden çıkarım yapıyorum. Ve R27qe'nin Youtube'de yapılan incelemelere baktığımda kötü görünen bir ürün değildi. Mesela yazdığım Asus monitör'ün Türk tarafından çekilmiş incelemesine baktığımda renkler hoşuma gitmemişti. Belki arkadaş renk ayarları falan yapmadı. Ve en önemli olay fiyatı yani 7600₺'ye alıbilecek olmam. Bu bana neredeyse 3000₺ civarı bir paranın bütçemden geriye kalması demek, bu da CORSAIR CX750 ATX 750W güç kaynağı alabilmem demek. Bu yüzden 9000₺ altında fiyatı olanlar benim için bir adım önde. Ama SSD'de yaptığım hatayı yapmak istemiyorum. Gidip tekrardan Kingston Renegade 1TB SSD almak yerine Kioxia 1TB Exceria SSD aldım. Performansı pek memnun etmedi ve "acaba 1000₺ fazladan verse miydim?" diye düşündürdü. Aynısını monitör için de yaşamak istemiyorum. O yüzden biraz daha fazla araştırma yapıyorum. Mesela başka bir forumda Philips Evnia 27M2N5500 önerisi geldi. Kontrol ettim ve teknik özellikleri iyi ama birisi "VA panel alınmaz" yorumunu yaptı. Öneren arkadaş ise karşı çıktı. Reddit'den baktığımda ise olay kalitede bitiyor. Fakat "dark level smearing" denilen bir olay varmış. Mesela oyunda karanlık bölgeden ışıklı ortama geçişler sıkıntılı/yavaş olabiliyormuş. Ve renk ayarları için üreticinin verdiği profiller kötüymüş bu yüzden Github üzerinden 3.parti yazılım kullanarak güzel bir renk ayarı yapabilmiş. RGB,sRGB,DCI-P3 kapsam değerleri konudaki ürünlerden çok daha iyi. Ve fiyatı ise 8600-8900₺. Sadece lenovo'yu almak yerine 1000-1500₺ fazla verip Evnia mı alsam diye düşünüyorum.
VA panel alınmaz diyende kafa aramam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ciddiye almam cevap vermem

VA panel alınmaz diyende kafa aramam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ciddiye almam cevap vermem
Yanlış anlamadıysam VA panelinde iyi ve kötü tarafı var. Sanırım karanlık alanlardan geçişe verdiği tepkinin yavaş olması gibi. Ama bunu biraz daha araştırmam gerek. Sonuçta hem hikayeli-tek kişilik hem de online-rekabetçi oyunları oynuyorum.
forumda DELL ve lenovo'yı öneren çok fazla gördüm bildiğim kadarıyla https://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-dell-g2724d-27-1-ms-qhd-pivot-oyuncu-u-fiyati,256371102.html bu arkadaş baya iyiydi.
Evet Dell ve Lenovo'yu öneriyorlar fakat Dell'in G2724d için fiyatına göre güzeldi fakat yeni üretilenler için kötü parça/panel kullanıldığını iddia ediyorlardı.
Hocam bu arada HB değerlendirmelerine şu açıdan da bakabiliriz.
Lenovo 300 satıştan sadece 30-35'inde kötü çıkmış, bu %8-12 arasında kötü çıkma ihtimali demek
Dell ise 71 satıştan 8-10 tane kötü bu da Lenovo'nın oranından daha yüksek demek.
Asus için ise hem pahalı hem de özellikleri o kadar iyi değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,874
Üyeler
184,696
Son üye
xolcaay
Geri