Ateist olarak bir teorim var sizce iyi bir teori mi?

Uygunsuz davranış
Yarın sabah okul var dostum ders konunuz ne olur? çok mutlu olurum eğer bana yarın zaman ayırırsan kafirun suresini unuttum ezberleyemiyorum yardımcı olurmusun
Ahahaha o kadar cahilsin ki karşındakini maksimum bu kullanılmaktan yüz tutmuş, kalıpsal sözlerle aşağılamaya çalışıyorsun.Az geliştir la kendini.Beynin elma gibi çürüyecek.😀

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Che_
Sence insan ırkı iyi bir varlık mı?

Ayrıca madem dine inanmıyorsun, Cennet ve Cehennem bilincin ve inancın yok, yürü git suç işle. Git adam *ldür, hırsızlık yap. Nasılsa öteki taraf diye bir şey yok sana göre. :D
Ahiret inancıyla suç işlemenin ne alakası var? Senin suç işlemeni engelleyen şey cehenneme gitme korkusuysa çözmen gereken bazı problemlerin vardır dostum.

Ahiret inancıyla suç işlemenin ne alakası var? Senin suç işlemeni engelleyen şey cehenneme gitme korkusuysa çözmen gereken bazı problemlerin vardır dostum.

Adamın yazdığından, benim anlatmak istediğimi anlayamıyorsan asıl senin bazı problemlerin vardır. Dostum...

(tamamen kendi fikrimdir lütfen kızmayın :( )
ben müslümanlığın Hz muhammed'in insanları manipüle etmek için çıkardığını düşünüyorum kur-an'da ki çoğu kural Muhammed'e yarıyor.

Birincisi bende ateistim ve bu dolaylı yoldan aslındaHz muhammede inanmıyorum demektir.Yani bi nevi onun yalan söylediğine inanıyoruz demektir.Dolayısıyla onun bir saygınlığı kalmadığı için ismiyle hitap etmeliyiz, Hazreti demeye gerek yok günümüzdeki arapların yaptığı gibi.İkinci olarak dinin ve tanrının ilk ortaya çıkış sebebi doğa olaylarını çevreyi ve evreni anlama açısından insanoğlunun uydurduğu tanrı fikrinden gelmektedir.Daha sonradan bu toplumu islah etmeye, insanın içini rahatlatmaya,(örnek dua edince seni duyan birine inanmak) yönelik,oy toplama aracı olarak ve kötülük işlemekten korkmak için evrilmiştir.

Çok mantıklı bir argüman var. Eğer Belçika da doğsaydın muhtemelen Hristiyan olurdun, İsrail'de doğsan Yahudi olurdun ve körü körüne sabit fikirli şekilde dininin doğru olduğunu düşünürdün, Çin de doğsaydın muhtemelen Budizm, taoizm e inanırdın böyle uzar gider.
Ben Müslüman değilim demiyorum ama sadece mantıklı geliyor

Beyni çalıştığını iddaa eden bir ateist bana şunu açıklayabilir mi? Neden böcek yiyen çinliler,yüzüne bok süren hintliler,duvara kitap okuyup Bebek bombalayan Siyonistler,En seküleri bile pâpanın altın tahtlarda gezdirilmesine Okey olan batı dünyası gibi şeylerle ilgilenmiyorsunuz da Türk insanının Allah inancıyla problemlisiniz? Evet cennette her türlü ödül olabilir ben bunu anormal görmüyorum sadece inanmamakta ısrar edenler eleştirmek için bahane ararlar.
Türkiye gereğinden fazla seküler bir ülkedir.Oyun geliştirici birisiyim daha dün popüler bir amerikalı Kanal Hristiyanlar Korku oyunu yapmalı mı? Şeklinde bir video yükledi.Sen Türkiye'de böyle bir video yükleyip aşağıda ateist yorumu görmemen mümkün mü? Bak bakalım bu video altında 1 adet Ateist var mı?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Ölüm varsa, ahiret de var. Herkes ölümü bir gün tadacak. Kimse inanmak zorunda değil. Bu bize bırakılmış.

İnanmayanların inanmamalarının sebebi ölüm korkusu. İnsanlar bilmedikleri her şeyden korkar.
Korktukları her şeyi de hayallerinde büyütür.
Korkularını yenmek için de o gerçeği yok sayar. Çünkü o korku ile yaşamak zor.

İnananlar ise ölmekten korkmaz. İmanlarını kaybetmekten korkar. İnancınızın ölçütü de bu.

Ne zaman bir şeyleri kaybetmekten korkmaya başlarsanız, inancınız zayıflamış demektir. Allah'ın kudretinden şüpheye düştünüz demektir.

Bu da aslında vahim bir durum.
hayatımda duyduğum en boş yorum bence .
Tam tersi ölümden sonra hicbirsey olmadığından , bu dünyada yaşayıp bitmesini istemediginden korkar ve bi ilahi inanç ihtiyacı duyar . Inanclilar ölümden korkmaz degil çünkü bu dunya da hayatları bitince cennette çok daha iyi bir hayat süreceğine inanırlar. Yani öldükten sonra gelecek hiçliğe ve mutlak güce sahip tanrı arzusu onu inanca iter. Tanrıya secde ederse tanrısı onu her türlü zorlukta koruyacaktır. Bu dünyada korumasa bile diger dünyada mutlaka ödüllendirir diye düşünür. Ateistler neden ateist diye sorarsan herkesin farklı sebebi vardır belki. ama dediğin gibi gerçekten korksalardi onlarda inançlı olurdu bence. Sonuçta ölüm korkusu karşısında insanlar gerçek kişiliklerini gösterir.
Bir de son paragrafına katılıyorum. İnançlı birisi tanrisinin mutlak güce sahip olduguna inanıyordur. Ama onun mutlak gücüne en ufak bir şüphe duyarsan sonun bellidir .

Birincisi bende ateistim ve bu dolaylı yoldan aslındaHz muhammede inanmıyorum demektir.Yani bi nevi onun yalan söylediğine inanıyoruz demektir.Dolayısıyla onun bir saygınlığı kalmadığı için ismiyle hitap etmeliyiz, Hazreti demeye gerek yok günümüzdeki arapların yaptığı gibi.İkinci olarak dinin ve tanrının ilk ortaya çıkış sebebi doğa olaylarını çevreyi ve evreni anlama açısından insanoğlunun uydurduğu tanrı fikrinden gelmektedir.Daha sonradan bu toplumu islah etmeye, insanın içini rahatlatmaya,(örnek dua edince seni duyan birine inanmak) yönelik,oy toplama aracı olarak ve kötülük işlemekten korkmak için evrilmiştir.
Biliyorum evet ama insanlar bana cadı gibi davranmasın diye HZ diye hitap ediyorum ve teşekkürler.

Tekbir değil tekmildir o 😀

Dinlere nasıl yaklaş beni ilgilendirmz fakat önceki mesajlarda yazdığın yazılar bana çok cahilce geldi.Dinler olmasa çoğu insan cesaretli olmaz anlamı taşıyan bir mesaj yazmışsın.Buna ateizm tarafından bakıldığında da herhangi zararlı kamçılama gibi bir durum bulamaz mıyız?Ateizm bu dönemde marjinallik,hakikat,elitlik,modernlik olarak görüldüğü için din daha göz önüne çıkıyor.
Hayır tekbir bildiğin allahu ekber diye bağırtıyorlar , neden cahilce gelsin ki kendi fikrimi belirtim senin bir arap dinine inanman bana cahilce gelmiyorsa benim inanmamama neden cahilce gelsin ? , dünyada tonlarca din var hangisine inanıcaz ? hangisi gerçek ? Ben 6 senedir ateistim amacım marjinal olmak değil gerçekleri görmek bazı kuş beyinliler oluyor tabii 2-3 kız etkileyeceğim diye din değişenler falan. Evet fikrim o yönde eğer dinlerin gerçek olmadığı kanıtlansaydı insanların büyük bir kısmı bunu kaldıramazdı çünkü insanlar yaşamak için hayata bir anlam yüklemeli bu anlamda tanrı ve din oluyor genellikle işin sonunda cennete gideceğim o yüzden dünyada iyi davranmalıyım iyi olmalıyım diye bir kafa yapısı oluşuyor dinlerin yalan olduğu ispatlansa kaç kişi sence yaşamak ister ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Buradaki ateistlere bir soru sormak istiyorum.
Ne gariptir ki "Bütün dinler şöyle" diyorsunuz ama Yahudiliği, Hristiyanlığı sorgulamak yerine İslam'ı sorguluyorsunuz. Bunu neden yapıyorsunuz?
Çünkü ülkemizdeki insanların çoğu müslüman (öyle sanıyorlar en azından) ve zaten ben hristiyanlığın da yahudiliğin de saçma olduğunu düşünüyorum eleştirilecek çok fazla din var yani dünya üzerinde.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok mantıklı bir argüman var. Eğer Belçika da doğsaydın muhtemelen Hristiyan olurdun, İsrail'de doğsan Yahudi olurdun ve körü körüne sabit fikirli şekilde dininin doğru olduğunu düşünürdün, Çin de doğsaydın muhtemelen Budizm, taoizm e inanırdın böyle uzar gider.
Ben Müslüman değilim demiyorum ama sadece mantıklı geliyor
Aynen öyle hani burada koyu müslümanım diye geçinenlerin çoğu farklı kültürlerde farklı ülkelerde doğsalardı dinleri farklı olacaktı bunun etkisi tamamen ülkenin ve ailenin yapısı inançtan çok.

Son düzenleme:
Bu aslında biraz farklı bir şey hocam. Benim askeri okul deneyimim oldu kısa bir süre ama hiç tekbir çekme gibi bir olay görmedik ve ya yaşamadık tabii ben yaşamadım diye yaşanmamış diyebilir miyim hayır diyemem. Daha önce illaki yapılmıştır ama asıl mesele ne için yapıldığı. Genelde askerde tekbir çekmenin nedeni askeri gaza getirmek, motivasyon arttırmaktır. Ha şunu da tekrar söyleyeyim nitelikli yetişen askerlerimiz tekbir getirilerek ya da, dini değerler kullanılarak yetiştirilmiyor. Hiç bir komutanın da bunu lanse etmeye çalıştığını görmedim.
Evet bak bütün askeriyelerde bütün askerlere yapılmıyor o yüzden genelleme yapmak ta yanlış olur tabii ki.

Buradaki ateistlere bir soru sormak istiyorum.
Ne gariptir ki "Bütün dinler şöyle" diyorsunuz ama Yahudiliği, Hristiyanlığı sorgulamak yerine İslam'ı sorguluyorsunuz. Bunu neden yapıyorsunuz?
Cidden bu soruyu sormak icin iq kac ki senin ? Hani buradakiler turk ya . Hani Türkiye de yaşıyoruz ya. Hani ülkenin çoğunluğu Müslüman ya . Ayrica ben müslüman diye ayrım yapmadim .

Geri