Neler Yeni

Ateizm türlerinin farkları neler

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,711
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
sizin anlattığınız militan benimkine daha çok uyuyor topluma zarar verdiğini düşünüyorum ve çok fazla olumsuz düzeyde etkiler bıraktığını da düşünüyorum ( özellikle kız çocuklarında zorlayarak kapatılmak vb sadece islamdan yola çıkmıyorum örnektir. ) ama tamamen ortadan kaldırmak pek te benlik değil isteyen dinini yaşasın fakat başkasının dinine karışmak veya çocuğuna erkek kız farketmez din baskısı yapıyorsa işte orda dur derim 2 nize de anlattığınız için teşekkür ederim dostlar.
Ne demek ben teşekkür ederim, kendinizi bir kalıba sıkıştırmaya çalışmamanızı öneririm illa ki tam bir şeyin standartlarına uymanıza gerek yok diye düşünüyorum. Tabii ki bunları öğrenmek güzeldir. Anlatımınızdan dolayı militan ateist olduğunuzdan çok, çok özgürlükçü bir insan olduğunuzdan dayatmalara karşı olduğunuzu düşünüyorum. Dediğiniz şeyler buna çıkıyor daha çok tabii ki şahsi görüşüm.
İnanmayınca eline ne geçiyor veya inananlara küfredip küçümseyince? bu yüzden diyorum tartışmak boş ateist bir toplum olsak eminim daha çok nefret edeceksiniz bu toplumdan
İnanmak isteyen inanır inanmak istemeyen inanmaz, ben kime bu konuda küfretmişim şimdi de bana böyle bir soru yöneltiyorsun? Seni küçümsedim mi evet çünkü sende konudaki herkesi küçümsüyorsun. Ben müslüman bir insanım velev ki değilim, bir insanın dinleri araştırması okuması felsefi görüşlere ilgili olması neden kötü bir şey olsun? Ateist toplumda olsak hinduistte olsak panteistte olsak bakış açım değişmez çünkü bizim ülkenin kafa yapısı zaten hep aynı. İnsanlar kendi fikirlerini sonuna kadar karşıt argüman dinlemeden savunuyorlar. Bu aşamadan sonra ateist olmakla müslüman olmanın farkı mı var?

Daaker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Göktuğ Demircan
Yoksa tartışma
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dinlerin topluma faydaları vardır hem de çok fazladır medeniyetlerin temelleridir.Ve her iyi şeyin kullanıldığı gibi dinler de insanlar tarafından kullanılabilir tabii ki bu kullananlar dine samimi inanmadığı için dinsiz sayılabilirler.Yani yine dinsizler yüzünden dinsiz olan insanlar var.Dünya çok ironik.
ne alaka? insanların dini inanci olup onların yaptığı davranışlar yüzünden dinden çıkmak anlamsız bir şey zaten ama din sadece seni bir kalıba bir kurallar bütününe sokar ve senin korkundan yararlanarak bunu sağlar mesela Hindistanda kast sistemi var herkesin bir rütbesi (piramitte yeri yani) var ve ne alt rütbeye düşebiliyorsun ne de üst rütbeye cikabiliyorsun ama adamlar ayaklanmasin üst mertebeleri rahatsız etmesin diye işte "öldüğünde bir üst rütbede reankarne olucaksin ama dinin şartlarına uyman gerekiyor" gibi bir yalan uydurmuşlar bana kalırsa bütün dini inançlar bu şekilde

Daaker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Göktuğ Demircan
İnanmayınca eline ne geçiyor veya inananlara küfredip küçümseyince? bu yüzden diyorum tartışmak boş ateist bir toplum olsak eminim daha çok nefret edeceksiniz bu toplumdan
inananin da eline bir şey geçmiyor? ister dünyanın en iyi insani ol allah inancin yoksa cennete giremiyorsun mesela bu adaletli mi sence?

Samu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Kenan Fetheden
ne alaka? insanların dini inanci olup onların yaptığı davranışlar yüzünden dinden çıkmak anlamsız bir şey zaten ama din sadece seni bir kalıba bir kurallar bütününe sokar ve senin korkundan yararlanarak bunu sağlar mesela Hindistanda kast sistemi var herkesin bir rütbesi (piramitte yeri yani) var ve ne alt rütbeye düşebiliyorsun ne de üst rütbeye cikabiliyorsun ama adamlar ayaklanmasin üst mertebeleri rahatsız etmesin diye işte "öldüğünde bir üst rütbede reankarne olucaksin ama dinin şartlarına uyman gerekiyor" gibi bir yalan uydurmuşlar bana kalırsa bütün dini inançlar bu şekilde
kardeşim adı üstünde teslimiyet yani Dine giren belli bir ölçüye de girer.Sizin farklılıklara tahammülünüz yok olay bundan ibaret.
Herkes almanyadaki helena gibi yaşamalı yoksa mazallah başka bir kültür başka bir farklılık meydana gelir dünyada batılıların kültürel hegemonyası biter.

Daaker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Göktuğ Demircan
kardeşim adı üstünde teslimiyet yani Dine giren belli bir ölçüye de girer.Sizin farklılıklara tahammülünüz yok olay bundan ibaret.
Herkes almanyadaki helena gibi yaşamalı yoksa mazallah başka bir kültür başka bir farklılık meydana gelir dünyada batılıların kültürel hegemonyası biter.
kültürle alakali ne var dost ben mesela apateistim Türkçe çevirisi de tanrıumursamazlık oluyor yani açıkçası tanrı varmış yokmuş beni pek bağlamaz ama emin ol senden daha türkümdür. sen burda yok işte batıya özeniyorlar ayağı çekiyorsun da islamda arap kültürü mesela ne yapicaz bu durumda? islamdaki birçok davranışın türküm kültüründe yeri yok mesela ama sen "benim dinim islam kardeşim Osmanlıda da muslumanlarmis adam" diyerekten inandığın din ya da inandığını sandığın din seni Türk kültür gelenek ve goreneklerinden uzaklaştırıyor. kaldı ki asıl olay kültür de değil medeniyettir "eski türkler böyle yapıyormuş bende öyle yapayım" ya da "dinimiz böyle emrediyor kardeşim" değil olay asıl olay herzaman konu ne olursa olsun doğru olan davranışı tarafsız bir şekilde benimsemek. ben mesela dini bayramları kutlamam kimin bayramı olursa olsun beni bağlamaz ha ama turkiyedeki essekler ya da senin dediğin diğer essekler gibi de engellemem.

sirefeee

80+
evet sayenizde militan ateist olduğumu öğrendim :D fakat ben hani BÜTÜN DİNLER YALAN DİNE İNANALAR APTALDIR gibi bir kafa değilim onun yerine din yüzünden hayatı mahvolan çoğunulukla küçük cocuklara üzülüyorum ve genel olarak dinleri pek sevmem nefret ettiğim de oluyor yer yer.
Hocam bence bir müslüman da üzülüyordur küçük kız çocuklarının kapanmasına ilkokula giderken

Daaker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Göktuğ Demircan
ayrica kimseninde başka kültürlere özendigini sanmiyorum ozenende salaktir zaten. bütün bu özenme olayı da çocuğun büyürken maruz kaldığı şeyler yüzünden olduğunu düşünüyorum

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
efe araci
Hocam bence bir müslüman da üzülüyordur küçük kız çocuklarının kapanmasına ilkokula giderken
hocam benim sitemim cahil olan müslüman kesime ülkemizdeki çoğu müslümanın özellikle üst yaşlarda geneli cahil oluyor malesef.

Daaker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Göktuğ Demircan
üzülen tayfa bilinçli çünkü modernite medeniyet ve dini inanç üçlüsünü düzgün kullanıp karar verebilen bir kesim

Emir__8

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Emir
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar/Bilgisayar Toplama/Telefon
Ağabeyler İnternette pek doğru düzgün anlatan bir kaynak bulamadım
Agnostik ateizm
Pozitif ateizm
Militan ateizm
Farkları neler en basit anlatımla anlatırsanız memnun olurum şimdiden teşekkürler
Agnostik tanrının olup olmadığını bilemeyiz
Ateizm tanrı yok
Militan ateizm dinlerin tamamen yok olması gerektiğini savunurlar

PowerXitinia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
601
İsim
sabri reis
Teşekkürler ağabeyler cevaplarınız için Agnostik ateist oldugumu öğrendim.

Top Bottom