B450m s2h overclock ?

Reaksiyon skoru
10
selamlar bir kaç gün önce b450m s2h ile r5 5600 uyumlu olur mu diye konu açıp uyumludur cevabını almıştım. şimdi araştırma içerisindeyim indirim falan gördügümde direkt sipariş vericem fakat bekleme süresi içerisinde mevcut 1600af işlemcim bana yetmiyor
işlemciyi aldıgım günden beri 3.9 ghz de kule soğutucuyla sorunsuz kullanıyorum sıcaklıgım da 65 dereceleri geçmiyor
şimdi bu işlemciye bi 100 200 mhz daha eklemek istiyorum kâr kârdır diyerek
biosun voltaj bölümünde benim ayarladıgım voltaj 0.192V olarak görünüyor. voltajı yükseltmeden ghz arttırdıgımda görüntü gelmiyor. bu voltajı yükseltmem mi gerekiyor görüntü alabilmek icin. yükseltmeye korkuyorum şimdi bi yerleri yakarsak diye. zamanında nasıl korkmayıp böyle stabil bi oc yakalamışım onu da bilmiyom zaten. voltajı 0.204 veya 0.210 falan yapsam bi zarar verme durumu söz konusu olur mu acaba?

selamlar bir kaç gün önce b450m s2h ile r5 5600 uyumlu olur mu diye konu açıp uyumludur cevabını almıştım. şimdi araştırma içerisindeyim indirim falan gördügümde direkt sipariş vericem fakat bekleme süresi içerisinde mevcut 1600af işlemcim bana yetmiyor
işlemciyi aldıgım günden beri 3.9 ghz de kule soğutucuyla sorunsuz kullanıyorum sıcaklıgım da 65 dereceleri geçmiyor
şimdi bu işlemciye bi 100 200 mhz daha eklemek istiyorum kâr kârdır diyerek
biosun voltaj bölümünde benim ayarladıgım voltaj 0.192V olarak görünüyor. voltajı yükseltmeden ghz arttırdıgımda görüntü gelmiyor. bu voltajı yükseltmem mi gerekiyor görüntü alabilmek icin. yükseltmeye korkuyorum şimdi bi yerleri yakarsak diye. zamanında nasıl korkmayıp böyle stabil bi oc yakalamışım onu da bilmiyom zaten. voltajı 0.204 veya 0.210 falan yapsam bi zarar verme durumu söz konusu olur mu acaba?
Overclock için hiç uğraşma o işlemcinin 3.9GHz görmesi bile iyi, bazıları 3.5GHz yi zor geçiyor. Daha fazla zorlaman hem anakarta yük hem işlemciye zararlı. Zaten yapsan pek faydası da olmaz. Paranı biriktirince R5 5600e geçer sorunu kökten çözersin. Araştırma kısmını da çok uzun tutma ben uzattım kasım indirimlerini kaçırıp daha pahalıya aldım alacağımı 😀

Benim 7500F 1.08V çalışıyor Cinebench testinde o.O2

evet bios menüsünde sağ tarafta işlemci voltajı 1344 civarında yazıyor zaten.
4ghz cıkarmayı denerken bozdum bişeyleri görüntü gelmiyor suan yarın biosu sıfırlayıp tekrardan 3.9a sabitleyim bari durup dururken bişeyleri ele almaya gerek yok :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,817
Üyeler
186,249
Son üye
Dad64
Geri