B A T U H A N
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
Çok üst düzey bir islemci değilse B450 alınabilir.
b550 al ozmn6. nesile geçmem muhtemelen. Bu sistemin 4 yıldan daha uzun süre boyunca işimi göreceğini varsayarsak 8'den aşağı değiştirmem.
Teşekkürler. Ama neden? O zamana kadar B450'nin Bios desteği kesilir diye mi?b550 al ozmn
Ben hem hız aşırtma işleriyle ilgili bir bilgim olmadığından hem de işlemcinin her zaman rahat bir şekilde ekran kartımı besleyebileceğinden hız aşırtma yapmak istemiyorum. Bu yüzden alırsam giriş seviye bir anakart almak istiyorum.hatta şöyle bir şey yapabilirsiniz b450 nin desteği kesilmez bence b550 parasına iyi bir b450 alıp işlemcini fln oc yapasın performansında artar iyi olur
Ryzen 3 3300x veya Ryzen 5 3500xÇok üst düzey bir islemci değilse B450 alınabilir.
AMD nin stok soğutucusu da mükemmel zaten de mi?İntel'in stok soğutucu berbat.
Kesilecek.hatta şöyle bir şey yapabilirsiniz b450 nin desteği kesilmez bence b550 parasına iyi bir b450 alıp işlemcini fln oc yapasın performansında artar iyi olur
Overclock ile işim yok. Ama İntel'in soğutucusu hem çok kötü görünüyor hem de çok sesli. Bu yüzden sevmiyorum. Hem B550 6.nesil işlemcileri de desteklemez muhtemelen çünkü büyük ihtimalle AMD soket değiştirecek.AMD nin stok soğutucusu da mükemmel zaten de mi?
5 GHZ OC yapılabiliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kesilecek.
B550 destekleyecek yeni nesli ondan sonraki nesli de desteklemez amd yeni seri kart çıkarırsa.
Konu başlığındaki soru kullandığınız sisteme göre değişir giriş orta seviye bir sistem hayaliniz varsa b450 tomahawk max gibi bir kart işini fazlasıyla görür orta üst bir şey istiyorsan b550 bazooka gibi modellere yönelim sağlanabilir.Herkese selamlar. Bildiğiniz gibi B550 anakartlar B450 anakartlara göre (aynı model olanlar için) 300-400TL daha pahalı. Sizce bu parayı verip B550 almak daha mantıklı mı? Çünkü AMD 6.nesilde soket değiştirecek ve DDR5'e geçecek gibi duruyor. B450'de de B550'de de yükseltme zorunlu. Sizce hangisi daha mantıklı?