B650 üstü bir anakart gerçekten gerekli mi ?

Cankare

80+
Reaksiyon skoru
59
Bütçe
50000
Bir abim benden oyun oynamak için bilgisayar toplamamı istedi bütçe ortalama olarak 50.000TL ben 5070 Ryzen 5 7600 düşünüyordum. Genel olarak 1080p ful ayarlar CS oynuyor. İleride sistem bileşenlerini yükseltmek istediğinde sorun yaşamasın istiyorum. Anakart konusunda neredeyse hiçbir bilgim yok B650 üstü bir anakart gerekli mi, yoksa yeterli mi? Siz bu bütçeye siz ne önerirsiniz? Planım Gaming gecesi'nde almaktı.

Bir abim benden oyun oynamak için bilgisayar toplamamı istedi bütçe ortalama olarak 50.000TL ben 5070 Ryzen 5 7600 düşünüyordum. Genel olarak 1080p ful ayarlar CS oynuyor. İleride sistem bileşenlerini yükseltmek istediğinde sorun yaşamasın istiyorum. Anakart konusunda neredeyse hiçbir bilgim yok B650 üstü bir anakart gerekli mi, yoksa yeterli mi? Siz bu bütçeye siz ne önerirsiniz? Planım Gaming gecesi'nde almaktı.
bende benzer bi konu açtım ileride yükseltmeyle ilgili bir kişi eskidği zaman anakarttan güncellemeye başlayabilirsin dedi

50K lık sistem için 5K lık anakart yeterli olur.
Al bunu geç.

50K lık sistem için 5K lık anakart yeterli olur.
Al bunu geç.
Bende tam olarak bunu düşünüyordum ama ileride işlemci ya da ekran kartı yükselttiği zaman yeterli olur mu.

Bende tam olarak bunu düşünüyordum ama ileride işlemci ya da ekran kartı yükselttiği zaman yeterli olur mu.
Ne kadar ileride ve ne işlemci takacağına bakar, yani çok yüksek TDP olmayan bütün işlemcileri sorunsuz kaldırır. Eğer OC yapıp TDP 140 a falan çekilirse ya da daha güçlü işlemciler takarsa en kötü anakart ısındığında CPU hızını biraz keser biraz darboğaz oluşturur ama dünyanın sonu değil yani :)
Ekran kartları zaten hiç bir şekilde sorun olmaz.

Mesela bu sistemlerden biri indirime girerse bu anakart ve ram alınır mı ?
ram*
Colorful anakart alınır da sistemlerin hesaplı olması için güzel bir indirim gelmesi lazım.
Şu Colorful B850m-E'e adam gibi VRM soğutucuları koysalar efsane bir kart olacaktı o fiyata da adamlar çıplak bırakmış anlam veremiyorum b850 anakart böyle mi üretilir yahu.

Ekran kartı
2x RAM
İşlemci
Anakart
soğutma
kasa
ssd
bu 54206 tl sizce bu mu yada başka bir sistemi mi yada attıklarımın 2 3 4 bin tl indirimli hali mi ?
bu ramide düşünüyordum
Yani attıkların güzel sıkıntılı hiç bir parça görmedim, sadece o kasanın ekran kartına ayırdığı alana bak sitesinden 3 fanlı alacağın için uyumsuzluk olmasın. Kalan her şey fiyat performans seçilmiş. Bir de satıcılara dikkat et sipariş vermeden, yorumlar falan bilinen satıcılara yönel.
Ha bir de PSU neymiş kasayla gelen onu da bir araştır derim.
Ekran kartını da cuma günleri Vatan güzel net %20 indirim yaptı 2 haftadır, bugün fiyatları çok uçurmuşlar ama yarın yine de bi bakılabilir. 27 bine 9070xt, 34k ya 5070 ti sattılar 2 hafta.

Bir de evet gaming gecesindeki indirimler de kontrol edilmeli bazen sağlam indirim oluyor bazen ehh işte dedirticek indirimler oluyor.

Yani attıkların güzel sıkıntılı hiç bir parça görmedim, sadece o kasanın ekran kartına ayırdığı alana bak sitesinden 3 fanlı alacağın için uyumsuzluk olmasın. Kalan her şey fiyat performans seçilmiş. Bir de satıcılara dikkat et sipariş vermeden, yorumlar falan bilinen satıcılara yönel.
Ha bir de PSU neymiş kasayla gelen onu da bir araştır derim.
Ekran kartını da cuma günleri Vatan güzel net %20 indirim yaptı 2 haftadır, bugün fiyatları çok uçurmuşlar ama yarın yine de bi bakılabilir. 27 bine 9070xt, 34k ya 5070 ti sattılar 2 hafta.

Bir de evet gaming gecesindeki indirimler de kontrol edilmeli bazen sağlam indirim oluyor bazen ehh işte dedirticek indirimler oluyor.
ekran kartında galax yada ınno3d ye düşiyim mi biraz ? Bide ram özelinde iyi mi ?

Ne tarz oyunlar oynayacak ona göre sistem toplamak daha iyi olur. Eğer sürekli valo, cs, gibi competitive oyunlar oynuyorsa işlemci yükseltip ekran kartını kısarsınız. Eğer full AAA oyunlar oynuyorsa GPU yükseltmek daha mantıklı olur. İhtiyaca göre sistem toplayın, daha uzun ömürlü olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,481
Üyeler
183,841
Son üye
Mt-Ero
Geri